Şimdi Ara

İzmir Narlıdere'de Bir Acayip Yıkım Hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
2.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese,


    Forum halkı olarak bugüne kadar bir çok konuda şikayetlerimizi ve sorunlarımızı dile getirdik. Bazen sesimizi duyurabildik bazen de duyuramadık. Özellikle AKN konusu forum bir başarısıdır. Biliyorsunuz bazı olaylara karşı sesinizi çıkartmadığınız sürece balinalar sizi yutabiliyor. Bugüne kadar forumda sesini duyurmak için konu açan, azınlık oldukları için seslerini duyuramayan ve forum halkından yardım isteyen bir çok kişi oldu ve elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bugün ise benim sizden bir rica var.


    Olayı kısaca özetlemek gerekirse bundan 33 sene önce İzmir Narlıdere'de kooperatif evleri inşaa ediliyor. İnşaat firması arsa sahibine 142 dairenin 42 tanesini veriyor. (Sözleşmede yazdığı şekilde) Geri kalan daireler ise inşaat firması tarafından vatandaşlara satılıyor. Kimisi topraktan giriyor kimisi inşaat bittikten sonra satın alıyor. 33 yıllık geçen bu süre içerisinde bölgenin rantı artıyor ve arsa sahibi dava açıyor. Sebebi ise inşaat firmasının taahhüt ettiği 42 daireyi vermemesi. Fakat bütün bu işlemler zamanında yasal olarak tamamlanmış, inşaat firması 42 daireyi arsa sahibine vermiş daha sonra noterden arsa sahibine ihtar çekilmiş fakat arsa sahibi kendi isteği üzerine 42 daireyi teslim almamış. Bu nedenle arsa sahibi uzun süren hukuk mücadelesi ile 142 dairelik 3 bloklu apartmanı yıktırma kararı aldırmıştır. Kalan 100 daire sahibine ise hiç bir hak verilmeden yıllarca çalışıp aldıkları evlerden ceketini alıp çıkmalarını istemektedir.


    Sizlerden ricam en aşağıdaki metini cimer üzerinden Şikayet olarak İzmir Valiliği / İzmir Belediye'sine iletmeniz. Cimer linki: https://www.cimer.gov.tr/


    Ne kadar çok başvuruda bulunursa yetkililerin daha fazla dikkatini çekeriz ve belki de bu usulsüz kararın kalkmasını sağlayabiliriz. Forum olarak bugüne kadar bir çok başarıya imza attık. Bunda da ses getirebileceğimizi düşünüyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.


    Aynı zamanda konuyu bir çok kişinin görmesi için öne çıkarırsanız çok sevinirim.



    Ekşi sözlüğe başlık açıldı: https://eksisozluk.com/entry/111108137



    Konu ile ilgili haberler:


    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/izmirde-uyusmazlik-defalarca-mahkemeye-tasindi-sitede-33-yillik-hukuk-mucadelesi-1754488

    https://www.dha.com.tr/son-dakika/kooperatif-uyeleriyle-arsa-sahibinin-33-yillik-hukuk-mucadelesinde-yikim-gerginligi/haber-1650561

    https://www.memurlar.net/haber/832063/33-yillik-hukuk-mucadelesinin-sonunda-yikim-gerginligi.html

    https://www.iha.com.tr/izmir-haberleri/narlideredeki-kooperatiflerde-yikim-gerginligi-2316638/

    https://www.haberler.com/narlidere-deki-kooperatiflerde-yikim-gerginligi-12085443-haberi//








    Evlerimiz Yıkılmasın


    33 yıl önce kurulmuş Özmavikent Kooperatifi’nin inşa ettiği 142 dairelerde şu an yaklaşık 350-400 kişi yaşamaktadır. İrfan Sağlam’a ait arsa üzerine tüm yasal izinler alınıp , projeler onaylandıktan sonra 5 blok halinde 142 daire inşa edip sözleşme gereği 42 daireyi arsa sahibine vermiştir. Ancak arsa sahibi noter ihtarına rağmen herhangi bir gerekçe göstermeden , daha fazla rant elde edebilmek ve belediyeye bağışladığı arsaları da geri alabilmek adına daireleri teslim almamış ve böylece 33 yıldır süren hukuk mücadelesi başlamıştır.  Bu daireler İzmir/Narlıdere belediyesinin aldığı encümen kararı ile yıktırılmaya çalışılmaktadır. Elektrik , su ve doğal gazlarının kesileceği bildirilen kooperatif sakinlerinin sesleri duyulsun, haksız ve de hukuktan uzak bu yaklaşımın bertaraf edilmesi için bu insanlara yardım edilsin , çığlıkları duyulsun ve 33 yıldır çektikleri zulüm son bulsun . Kendi alın terleriyle kazandıkları paralarla edinmiş oldukları dairelerden daha fazla kâr fırsatını görüp insanları evlerinden etmeye çalışan arsa sahibi İrfan Sağlam’ın sokağa çıkmamıza bile engel olan covid-19 döneminde bunu uygulatmaya çalışması da kârlarının insanların can sağlığından da daha önemli konumda tuttuğunun bir kanıtıdır. Burada zor durumda kalan daire sahipleri ekonominin de kötü olduğu süreçte evlerini , yurtlarını kaybetme korkusuyla baş etmeye çalışıyor. Çocuklar , yaşlı insanlar ve burayı terk edemeyecek bir sürü insan grubu yasal haklarını savunmak için yardım beklemekte. Artık iş engellenemez boyutlara girmiş belediyenin aldığı hukuka aykırı yıkım kararı ile evlerinden çıkartılarak binalarının yıkılması tehdidi ile karşı karşıya bırakılmışlardır. Daha fazla rant için bu durumu kullanan İrfan Sağlam ve haksız kararlar karşısında direnişimizde yardımınızı bekliyoruz. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Front-Back -- 4 Ağustos 2020; 17:48:0 >







  • up

  • up up up up

  • Geçmiş olsun diyeceğim. Yıllar önce buna benzer bir olay.
    Olabilir mi? Böyle bir şey. Ama olmuştu. Ülke hukuku.

    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/cok-tartisilacak-karar-tapulu-eviniz-elden-gidebilir-40615001

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-884E947A3 -- 5 Ağustos 2020; 13:14:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ratsx

    Geçmiş olsun diyeceğim. Yıllar önce buna benzer bir olay.
    Olabilir mi? Böyle bir şey. Ama olmuştu. Ülke hukuku.

    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/cok-tartisilacak-karar-tapulu-eviniz-elden-gidebilir-40615001

    Olaya bak. Acaba AİHM kararı ne oldu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arza sahibi o arsaları isteyerek üstüne almamış?
    Bence olay anlatıldığı gibi değil... Ne gerek var demiştir.. Hafi o almadı madem kim aldı? Alan aa bedava ev gidip oturayım mi dedi? Muhtemelen işi yapan mutahitler verir gibi yapıp başkasına satmıştır ve arsa sahibi haklıdır yıkımda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Sen konuyu anlamamışsın. Belçika da mısın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    Eskiden maket satışlar vardı. Ortaya daha onaylı proje yokken, insanlar müteahhite para verip alırlardı. 42 daireyi verdim dediği müteahhit büyük ihtimal kağıt üstünde mal sahibine yazdırdı. Kooperatif olduğu için işler tam bir Arap saçı. Kooperatifler zamanında ciddi indirim aşarak daire sahibi olmak yerine hisse sahibi oluyordun. Sanırım 3, 4 yıl önce çıkan yasa ile bu olaylar değiştirildi. Mevcut durumu tam bilmiyorum ama bunun gibi çok dava var. Kooperatif üzerinden mal sahibine 42 daire veriliyor fakat mal sahibi üzerime tapu verilmedi diye dava açıyor. Çünkü arsa sahibinden kooperatif satış almadı. Şuanda işler dava yoluyla düzelirse bambaşka bir durum ortaya çıkıyor. Mevcut binalar projeyr uygun değilse tekrardan iskan alınması gerekecek. Genelde uygun olmuyor. Bu yüzden tekrar ruhsat alınması gerekiyor fakat mevcut durum projeye izin vermediği için binalar yıkıma bile gidiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Arsa sahibi arsayı zamanın da belediye ye bagışlamış anladıgım kadarı ile.


    Narlıdere de zamanında arsa sahipleri imar alabilmek için arsalarının bir kısmını belediye ye bagısladı. Bir kısmını da kat karşılığı müteahhitlere verdi. Narlıdere zamanla milyon dolarlık evlerin bulundugu bir ilçe haline gelince arsa sahipleri bagısladıkları arsaların peşlerine düşmeye başladı.

  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam gibi kanunlarımız yok. arsa sahibini dinlesek eminim ki onunda madur olduğu bir durum vardır ortada. yoksa zamanında 42 daireye anlaştıysa alır ve konu kapanır. ülkede adam gibi kanun yasa olmadığı için bu çakal mütahit tayfası at koşturuyor istediği gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazmannia -- 6 Ağustos 2020; 13:50:15 >
  • Yukarı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olayın tüm ayrıntılarını bilmiyoruz zaten pekçok dava açılmış durumda bildiğim kadarıyla. Arsa sahibi eğer eksiklik varsa daireyi teslim almamakta haklı. Diğer daireleri satın alanlar da ruhsatı olmayan tapu konusu muammalı bir daireyi almamalıydılar. Geçen haberlerde vardı imar affından ruhsat almak için 3 kusur milyon lira ödemiş site sakinleri. Hesabı zamanında müteahhitten sormalıydılar. Eğer müteahhit tamamen sözleşmeye uyduysa arsa sahibi çakallık yapıyorsa şimdiye kadar mahkemede çoktan çözülmesi gerekirdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazık millete madem binada eksiklikler var müteahhite dava açsaydi bu milletin suçu ne yazık gerçekten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olabildiğince gündeme gelmesi gereken bir konu. Daha fazla para kazanabilmek adına yüzlerce insan ciddi ölçüde mağdur ediliyor. Ayıptır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.