Şimdi Ara

Ekran Kartı Değişim/İade Hakkında Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdan 2 ay önce 2. el Asus rog rtx 2060 ekran kartı aldım. Ekran kartı arızalandı, servise gönderdim. Firma tamir olamadığından dolayı değişim/İade raporu gönderdi. Ben değişim değil para iadesi istiyorum. Ekran kartı itopyadan alınmış. Yalnız şöyle bir sorun var. Alındığı dönem resimde görebileceğiniz üzere ekran kartı 2.876 tl ile indirime girmiş. Alan arkadaş kredi kartı taksit ile aldığı için vade farkıyla 3.400 tl fiyat ödemiş.

    Ben para iadesi istediğimde bu rakam 2.876 tl mi 3.400 tl mi olur? Alan arkadaş ile iletişime geçtim, ben vade farkı ödemiştim. Geri ödeme yaparlarken vade farksız yatırıyorlar diye biliyorum buna dikkat et dedi. Bu durumda sonuç ne olur?


    Ekran Kartı Değişim/İade Hakkında Soru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 4 Ağustos 2020; 14:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Faturada toplam tutar neyse, aynı tutar geri ödenir, yani öyle vade farkı varmış yokmuş hiç bir önemi yok, zaten vergisi bile toplam tutara göre hesaplanıp ödenmiş olan paranın hiç bir şeyi kesintiye uğratılamaz da v.s.

    Zaten sen faturaya bakınca ürün 2883TL +18% kdv de 500 küsür yazıyorsa bunu nasıl vade farkı olrk düşündün ki ?
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Aslında benim bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Ben forumdan satın aldığım arkadaşı iade/değişim raporunun geldiğini söylemek için aradım. Para iadesi alırsam daha avantajlı olacağım için para iadesi taraftarıydım. Arkadaşda bana vade farkıyla ile ilgili bir uyarı yaptı. O yüzden biraz kafam karıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Kafanı karıştırmana gerek yok, toplam fatura tutarı neyse o ödenir, yani 3.402.79TL.

    Ama tabi bu kartı sana satan daha ucuza sattığı için belki 1 kısmını vermek istemeyebilir, belki hakklıdır da o da ayrı mevzu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 4 Ağustos 2020; 20:49:43 >
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Bütün firmalar öyle yapmamakta birlikte, genellikle iade,satın alınan karta ödeme şeklinde yapılır. Kredi kartına taksitle alınmışsa bazı bankalar iadeyi taksit taksit geri öder, bazı bankalarsa ödenmiş taksitleri topluca kartına iade yapar, ödenmemiş olanları ise her ay taksitle geri verir. Yani o ay bir taksit alır, bir taksit verir. Bunu nasıl halledeceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba_2233 M kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki en büyük soru işaretim buydu. Çünkü taksit taksit geri iade olacaksa sıfır ürün isteyeceğim. Bugün firmayı aradım. Sürecin nasıl işlediği ile alakalı sorular sordum. Değişim/iade belgesi ellerine ulaştığında, ürünmü istiyorsun para iadesimi diye sormak için arayacaklarmış. Aradıklarında bunu detaylı sorucam. Eğer tek seferde ücreti iade edeceklerse ücret değilse de mecburen ürün alıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 4 Ağustos 2020; 22:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    En dandik en çirkef firmalardan alınan üründe dahi taksit ödemesi bitmişse, tek seferde ödenir fakat bazı çirkef firmalar ödeme tarihini (1 ay yada 2 ay gibi bir sürece) sallaya/uzatabilir, heleki şimdilerde pandemi var younluk var bilmemne gibi mazeretler le de yapabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 5 Ağustos 2020; 9:58:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.