Şimdi Ara

Az Daha Kaza Yapıp Ölüyordum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Neyse ki Kaza yapıp ölmemişsin, belki doğal yollar ile olursun.

    Takip Mesafesini henüz anlamamış konu sahibi ve digerleri gibi. Takip Mesafesi tam da bu ise yarıyor. Senin görmediğin yolu ondeki araç goruyorsa yolda herhangi bir cisim,canli olmasından dolayı durabilir.

    Sen de adama çarpmayasın, diye bir boşluk birakmislar, Buna takip mesafesi deniyor. Normal koşullar altında ondeki araba duruyorsa baska seride makas atmak yerine yavaslanir. Belki O surucunun önüne bir engel cikti..

    120km/h hiz'dan 40km/h yavaşlamak icin yaklaşık 30 -40metre ya da 2 -3 sn boyunca fren yapması gerekir, araba yarisi oyunu degil bu 1sn icinde yavaşlasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 4 Ağustos 2020; 15:49:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyWorldLife

    Ne kadar boş boş yorumlar var. Neymiş takip mesafesiymiş.
    Sen trafiğin 120 ile aktığı yerde 40'a kadar düşüyorsan BU KAZAYA SEBEBİYET VERMEKTİR. Yavaşlayacaksan EN SAĞA GEÇECEKSİN.

    O zaman bende dörtlüleri yakayım. 120 ile akan trafiğim orta şeridinde durayım. Bi sigara yakayım. Hadi bakalım gelin çarpın bana. Kim çarpıyosa Hepimiz suçlusunuz.. Bir de insanlara atar yapayım takip mesafeniz nerde niye vuruyorsunuz bana ?

    Var mı böyle bir dünya ?
    Hocam bi zahmet doblocu eniştemize 2.4 Tigershark motorlu Doblo'dan hediye ediver bir tane. 2 Tonluk arabaya 90 beygir motor koyarsan rampa yukarı 240 ile mi gitmesini bekliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazen tutamıyorsun kendini işte. Önünde sağlam bir yokus var viraja yavas girmisim yarisinda gaza basiyim da az hizlaniyim diyorsun önündeki arac 50 ile gidiyor. Ya cok meraklıysan böyle gitmeye sag şerit boş oraya geç. Sen lanet olsun saga geçeyim deyince de saga yanaşiyor bir de frenliyor. Ne dicen şimdi buna. Şunu anladım bayramda arife gününde yola çıkmayacaksın. Bekle birkaç gün öyle çık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Konya'da biz de kaza yapmıştık. Uyutucu yolları var Konya'nin. Çok hiz yapmamak lazım. Bizden bir gün önce aynı mevkilerde audi 170 ile kaza yapmış direkt tirin altina girmişti dünyanın en saglam arabası da olsa çok güvenmemek gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinanakgl

    Bazen tutamıyorsun kendini işte. Önünde sağlam bir yokus var viraja yavas girmisim yarisinda gaza basiyim da az hizlaniyim diyorsun önündeki arac 50 ile gidiyor. Ya cok meraklıysan böyle gitmeye sag şerit boş oraya geç. Sen lanet olsun saga geçeyim deyince de saga yanaşiyor bir de frenliyor. Ne dicen şimdi buna. Şunu anladım bayramda arife gününde yola çıkmayacaksın. Bekle birkaç gün öyle çık.
    Hocam bende bundan 5-6 yıl öncesine kadar trafikte sinir küpü olarak dolaşıyordum, çok defa trafik kavgası yaptım bir kaç defa araçtan 3-4 kişi inip dövmeye çalıştılar hatta birinde ruhsatlı silahımı çekmek zorunda bırakıldım çünkü devlet bana bunu can güvenliğimi sağlamam için vermiş. Sonuç ne oldu? Karakolda 3-4 saat tuttular, ifadeydi tutanaktı derken bir sürü zaman israfı oldu. Nolur ki yani önümdeki aracı en fazla 2 dakika beklerim sonrasında ya yol verecek ya da müsait bir yerde sağından geçerim usulünce.

    Nerede trafiğe çıkıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul'da yaşayanların gerçekten çok şanslı olduğunu düşünüyorum çünkü 1.5 Milyon Nüfuslu bir şehirde yaşamama rağmen şu an ki yazlık evimden iş yerim arasındaki 37 kilometrelik mesafeyi sabah trafiğinde 1 saat akşam trafiğinde ise 1 saat 23 dakikada geliyorum üstelik bu gün çıktıktan yaklaşık 20 dakika sonra bir kazaya şahit oldum, adam sinyalsiz bir şekilde en sol şeritten sağa girdi 3 araç birbirine vurdu.

    İstanbul'da cehennem gibi trafik var ama saygı her şeyden önce geliyor. Ayda 2 gün işim gereği İstanbul'a gidiyorum ya bu kadar rahat araç kullandığım başka şehir yok herhalde. Gördüğüm insanların %98'i trafik kurallarına uyuyor. Benim yaşadığım şehirde öyle bir olay yok, yeşil ışıktan geçerken bile %30 hız kesiyorum şeref yoksununun biri yandan gelip çarpacak diye. Hani şöyle söyleyeyim Kayseri'den 5 tane şoför koyalım İstanbul'un kritik noktalarına, akan trafiği kilitlemeleri 10 dakika sürmeyecektir bunun üzerine Yemin edebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Podgoritsa

    Merhaba;

    Bundan bir kaç ay önce şehirler arası otobanda yüksek süratlerle seyrediyordum, yol boş olması sebebiyle 240 KM/H üzerinde bir hızla gidiyordum. Yaklaşık 40-45 dakika bu şekilde gittikten sonra orta şeritte 80 ile giden Sanal Kırşehir otobüsü yolun boş olmasına rağmen aramızda 100 metre mesafe kala sola geçti.

    Aracın iki tekerini en soldaki bankete indirip frene asıldım çok şükür vurmadan yavaşladım, yanımdaki arkadaşım duruma çok sinirlendi. Otobüsü durdurmaya çalıştı yaklaşık 20 dakika boyunca durmadı, önüne geçip fren yapıyorum yanına geçip dur diyoruz ama durmadan devam etti.

    Arkadaş Sanal Kırşehirin telefonunu aradı, plakayı verdi yapma etme dememe rağmen otobüs durmazsa lastiklerini kurşunlarım diyerek tehdit etti. En sonunda durdular, otobüsün içindeki muavin arabamızın önüne atladı aracın kaputunu yumrukladı biz araçtan indik arkadaşım muavini çekti kenara o sırada 2 tane şoför indi, aracı süren abimiz daldığı için şeritten çıktığını söyleyerek özür diledi diğer şoför atar yaptı. En son muavini ağzı yüzü kan içinde yerde yatarken görünce o da özür diledi.

    Bu olaylar karşısında aracın direksiyonunda ben olmama rağmen çok sesimi çıkartmadım, defalarca bu tür olaylarla karşılaştım, insanlar dalgın olabilir, direksiyon başında kalp krizi geçirebilir, bayılabilir. Bize düşen bunları düşünerek aracı kullanmak. Türkiye trafiğinde sadece kendi aracınızı değil etrafınızdaki araçları da kullanmanız gerekir. Altımdaki araba 340 KM/H yapabilen bir araç ama yol boş desek bile karşımıza neyin nerede çıkabileceğini bilmediğimiz için kendi üst hız limitimizi aracımızın özellikleri hatta lastik ve balata durumlarına göre belirlememiz gerekir.

    Eski Ralli lisansına güncel olarak da Uluslararası Pist A lisansına sahip biri olarak defalarca piste çıktım bundan önce de ralli yarışları yaptım bir dönem Seat Cup'da çeşitli derecelerim de mevcut fakat hocalarımdan birini sözü asla aklımdan çıkmaz. "Her viraja girdiğinde, önüne bir kayanın akıp gelebileceğini unutma" derdi. Naçizane tavsiyem araç kullanırken bunu baz alarak kullanırsanız çok ciddi kazalardan kaçınabilirsiniz. Yapacağınız sinir stres yerine sadece 10 km/h hızınızı yavaşlatırsanız çok daha uzun yaşarsınız :)
    Bana denk gelseniz arkadaşını acile yetiştirmek zorunda kalırdin. Hem suçlu hem güçlü. Akşam akşam ağzım bozuldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Ben Samsun'dayim. İstanbul'da bir sene kaldım ama o zaman aracım olmadığı için trafiğine bir sey diyemem. Babam hep İstanbul'da tradik vardır ama aracin burnunu gösterince yol verirler der. Bizim burada öyle değil seni görür üstüne üstüne sürer arabayı. Yapışır arabanin arkasına sürekli selektör yapar korna yapar. Bazen sol şeritte trafik oluyor önümdeki araç ile arama fren yapmalık mesafe koyuyorum adam dibime geliyor selektör korna selektör nere gidecen diyorum ya nereye on metre önümde araba var zaten. Bakıyorum olacak gibi değil yol veriyorum bir yere de gidemiyor arkasına geçip selektör yapıyorum. Oyun oynuyoruz ne yapalım yoksa yolun tadı çıkmıyor. Normalde sakinim ama bu bayramda yabancı plakalar çok delirtti beni. Şeritte gezenler, senin yoluna dalanlar üst üste gelince sinirleniyor insan. Kavganın hiç birseye faydası yok. Uzak da duruyorum kimseyle de dalaşmiyorum olabildiğince. Yoksa kazayla öldürmeyen stresten öldürecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf_Hitler

    Bana denk gelseniz arkadaşını acile yetiştirmek zorunda kalırdin. Hem suçlu hem güçlü. Akşam akşam ağzım bozuldu

    Alıntıları Göster
    Merhaba;

    Hocam yanlış anlamayın, arkadaşıma biraz zor ama belki bana yapabilirdiniz dediklerinizi. Bir gün umarım denk geliriz, ama kötü bir şekilde değil bir yerlerde çay, kahve içerken. Onun haricinde kimseyle kötü olmak istemem.

    Silah meselesine gelince, yol ver tabelasının karşıdaki sürücüye ait olmasına rağmen önüme kırdı kör noktada olduğumu düşünerek 2 kez birer saniye kornaya bastım fark edilmek için, sırf bunun için önümü kesip 4 kişi indiler, camı yumrukladılar, lastiği tekmelediler. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, belki de arabadan inip dayak yemem veya dayak atmam doğru olurdu sizin gözünüzde lakin devletin benim can güvenliğimi sağlamam için bana verdiği bir yetki belgesi var, ortada canıma veya malıma yapılan kasıtlı bir fiil olduğu takdirde kullanma yetkisi bana verilmiş bende bu yetkimi kullandım. Mahkeme sonucunda da kamera görüntülerinden verilen kararda suçsuz olduğum anlaşıldı zaten. Umarım başınıza gelmez ama bir gün size de bu magandalardan denk gelirse anlarsınız ne demek istediğimi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Podgoritsa

    Merhaba;

    Hocam yanlış anlamayın, arkadaşıma biraz zor ama belki bana yapabilirdiniz dediklerinizi. Bir gün umarım denk geliriz, ama kötü bir şekilde değil bir yerlerde çay, kahve içerken. Onun haricinde kimseyle kötü olmak istemem.

    Silah meselesine gelince, yol ver tabelasının karşıdaki sürücüye ait olmasına rağmen önüme kırdı kör noktada olduğumu düşünerek 2 kez birer saniye kornaya bastım fark edilmek için, sırf bunun için önümü kesip 4 kişi indiler, camı yumrukladılar, lastiği tekmelediler. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, belki de arabadan inip dayak yemem veya dayak atmam doğru olurdu sizin gözünüzde lakin devletin benim can güvenliğimi sağlamam için bana verdiği bir yetki belgesi var, ortada canıma veya malıma yapılan kasıtlı bir fiil olduğu takdirde kullanma yetkisi bana verilmiş bende bu yetkimi kullandım. Mahkeme sonucunda da kamera görüntülerinden verilen kararda suçsuz olduğum anlaşıldı zaten. Umarım başınıza gelmez ama bir gün size de bu magandalardan denk gelirse anlarsınız ne demek istediğimi

    Alıntıları Göster
    Bu zamanda kimde ne çıkacağı belli olmuyor. Karşı tarafta da silah olsaydı Allah korusun başa bela. Sakin olmak lazım bazen zor olsa da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf_Hitler

    Bu zamanda kimde ne çıkacağı belli olmuyor. Karşı tarafta da silah olsaydı Allah korusun başa bela. Sakin olmak lazım bazen zor olsa da.

    Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsunuz ama o durumda zaten ben canımı korumak ve sıkmak için çıkardım silahımı, artistlik yapmak için değil. Yani saldırıya devam etmeleri durumunda çokta gözümü kırpacak bir tarafı kalmamıştı olayın. Sanırım artistlik yapıyorum şeklinde anlaşıldı yazı dilinde olduğu için bunun için kusura bakmayın.

    Ek olarak;

    Bakın ağzınızı bozduğunuza değdi mi hocam?

    İstediğiniz kadar küfür edin, laf söyleyin. Benim eşim odada uyuyor annem kendi evinde, sizin söylediklerinize bile sesimi çıkartmıyor isem anlayışla cevap veriyor isem lütfen ne kadar anlayışlı, hoşgörülü olduğumu görün. Durduk yere insanlara yürüyen magandalarla karıştırmayın.

    Maalesef günümüzde herkes sizin gibi olaylara negatif olarak yaklaşıyor ama insanlar başlarına bu tür olaylar geldiğinde daha farklı davranıyorlar. Misal olarak biz hız yaparak bir suç işliyor olabiliriz ama siz de orada olup arkadaşımı hastanelik etseniz yaptığınız suç olmaz mı? Ne farkı kaldı birbirinden? Benim yaptığım hız dolayısıyla suçsuz olan bir insanı dövmek istediniz. Aynı imkanlarla siz onun yerinde olsanız nasıl davranırdınız? Arabadan inip otobüsten özür dileyeceğinizi hiç sanmıyorum. Burada ki tavırlarınız bile böyle davranmayacağınızı gösterir nitelikte.

    Yine aynı silah çekme olayında benim yerimde olsanız ruhsatınız olsa, insan dövmekten korkmayan birinin silah çekmekten de korkacağını sanmıyorum. Bu tip durumlar sizi ve çevrenizdeki insanları boşuna yıpratır o yüzden en güzel "Evet, Tamam, Sen haklısın" diyip geçmek. Yine aynı şekilde silah çekmekten, insan dövmekten korkmayan biri hız yapmaktan da korkmaz diye tahmin ediyorum, sonuçta her türlü karşıdaki insanın canına kast söz konusu, size sorum şu altınızda 2013 model 911 Turbo S olsa gerçekten boş yolda dâhi hız kurallarını aşmadan seyahat edebilecek misiniz? Eğer samimiyetle cevabınız evet ise yazdıklarım adına özür dilerim ama cevabınız muallakta veya hayır ise o zaman bende ağzınızı bozduğunuz için sizden onur ve erdem içerisinde bir özür bekliyorum ağzınızı bozduğunuz için.

    Umarım burada söylediklerimle aramızda bir bağ oluşabilmiştir, yolunuz düşerse Kayseri'de ağırlamak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 5 Ağustos 2020; 23:29:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Podgoritsa

    Doğru söylüyorsunuz ama o durumda zaten ben canımı korumak ve sıkmak için çıkardım silahımı, artistlik yapmak için değil. Yani saldırıya devam etmeleri durumunda çokta gözümü kırpacak bir tarafı kalmamıştı olayın. Sanırım artistlik yapıyorum şeklinde anlaşıldı yazı dilinde olduğu için bunun için kusura bakmayın.

    Ek olarak;

    Bakın ağzınızı bozduğunuza değdi mi hocam?

    İstediğiniz kadar küfür edin, laf söyleyin. Benim eşim odada uyuyor annem kendi evinde, sizin söylediklerinize bile sesimi çıkartmıyor isem anlayışla cevap veriyor isem lütfen ne kadar anlayışlı, hoşgörülü olduğumu görün. Durduk yere insanlara yürüyen magandalarla karıştırmayın.

    Maalesef günümüzde herkes sizin gibi olaylara negatif olarak yaklaşıyor ama insanlar başlarına bu tür olaylar geldiğinde daha farklı davranıyorlar. Misal olarak biz hız yaparak bir suç işliyor olabiliriz ama siz de orada olup arkadaşımı hastanelik etseniz yaptığınız suç olmaz mı? Ne farkı kaldı birbirinden? Benim yaptığım hız dolayısıyla suçsuz olan bir insanı dövmek istediniz. Aynı imkanlarla siz onun yerinde olsanız nasıl davranırdınız? Arabadan inip otobüsten özür dileyeceğinizi hiç sanmıyorum. Burada ki tavırlarınız bile böyle davranmayacağınızı gösterir nitelikte.

    Yine aynı silah çekme olayında benim yerimde olsanız ruhsatınız olsa, insan dövmekten korkmayan birinin silah çekmekten de korkacağını sanmıyorum. Bu tip durumlar sizi ve çevrenizdeki insanları boşuna yıpratır o yüzden en güzel "Evet, Tamam, Sen haklısın" diyip geçmek. Yine aynı şekilde silah çekmekten, insan dövmekten korkmayan biri hız yapmaktan da korkmaz diye tahmin ediyorum, sonuçta her türlü karşıdaki insanın canına kast söz konusu, size sorum şu altınızda 2013 model 911 Turbo S olsa gerçekten boş yolda dâhi hız kurallarını aşmadan seyahat edebilecek misiniz? Eğer samimiyetle cevabınız evet ise yazdıklarım adına özür dilerim ama cevabınız muallakta veya hayır ise o zaman bende ağzınızı bozduğunuz için sizden onur ve erdem içerisinde bir özür bekliyorum ağzınızı bozduğunuz için.

    Umarım burada söylediklerimle aramızda bir bağ oluşabilmiştir, yolunuz düşerse Kayseri'de ağırlamak isterim.

    Alıntıları Göster
    Doğru diyorsunuz. Laf olsun diye yazmıştım zaten Kusura bakmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf_Hitler

    Doğru diyorsunuz. Laf olsun diye yazmıştım zaten Kusura bakmayın.

    Alıntıları Göster
    Siz de kusura bakmayın tekrar, akşam akşam kafanızı şişirdim. Yolunuz düşerse dediğim gibi mutlaka bekliyorum, telefonuma bildirim geliyor özel mesajla ulaşırsanız en kısa süre içerisinde dönüş yaparım :)
  • Yeni yeni araç sürmeyi öğreniyorum , otomatik araç. Acemiyim yani ve gerçekten aşırı hızdan korkuyorum. Orta şeritte yavaş giderim takip mesafesi dikkat ediyorum ancak nedense dibime kadar gelip korna çalanlardan tiksiniyorum. 50 60 la gidiyorum. Sağa yanaşsam şehiriçi araçlar durak müşteri kapma derdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.