Şimdi Ara

Sizce hangisi,lütfen cevaplayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar üniye geçtim ve macbook pro almayı düşünüyordum ama araştırmalarım sonucunda macbook airin de benim işimi göreceği kanısına vardım.
    öncelikle asla oyun oynamayacağım udemy’den kodlama dersleri alıp yavaş yavaş yazılıma gireyim diyorum.https://www.google.com.tr/aclk?sa=l&ai=DChcSEwiM1KXJ4_3qAhWL6bIKHXgtBHwYABAEGgJscg&ae=1&sig=AOD64_22cGgUKsHChyx6XPjHw8pOndFGYg&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwjKwp7J4_3qAhXwwosKHQBCDmIQwg96BAgIEAo&adurl=https://www.pt.com.tr/macbook-air-13-3-inc-1-1ghz-i3-8gb-ram-256gb-ssd-gumus-mwtk2tu-a%3Fgclid%3DEAIaIQobChMIjNSlyeP96gIVi-myCh14LQR8EAQYASABEgIyyvD_BwE sizce bu model işimi görür mü ne diyorsunuz?yoksa pro mu almalıyım?
    bir de bilgisayarlar hakkında pek bilgim yok ve 256gb 8gb ram falan yeter mi nasıldır acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Yerinizde olsam bütçenizden dolayı macten vazgeçer ve freedos bir bilgisayar alıp Linux kullanırdım. 8 GB ram ve 256 GB hafıza çok düşük bence. İlk başta tabi sıkıntı yaşamazsınız ama ileride az gelirse artırma imkanınız olmayacak. O paraya çok daha iyi bir freedos PC alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro alın hocam. Daha uzun kullanırsınız. Kodlama için MacBook çok mantıklı. Linux meselesine gelirsek, yazılımcı için terminale hakim olmak önemli. macOS ve Linux terminalleri hemen hemen aynı sıkıntı olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mrkrc kullanıcısına yanıt
    peki hocam aire hiç bulaşmıyorum o zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer arkadaşlarda yazmış ama karar vermek açısından benim de katkım olur diyerek yazıyorum. Macbook alınacaksa Pro Retina 16GB RAM 8'de şimdilik yeter ama 4-5 sene içerisinde işletim sisteminin bile RAM ihtiyacı artarken uygulamaların da bu doğrultuda ihtiyacı artacak üreticilerde 8 GB RAM lehimli laptop üretiyor ki daha fazla para almak adına özelleştirmeyle amiyene tabirle tüketiciye kaktırsın 2014 öncesi Pro makinelerde sonradan RAM arttırarak günümüz şartlarında yoluna devam edebiliyor 4 GB'lık Air makinler can çekişiyor.

    Apple üzerinde az RAM ile çok iş yapıyor furyası vardı ama birkaç senede bu furya bitti çünkü özellik RAM ihtiyacını işlemci ihtiyacını arttırdı bilgisayar telefon sistem farketmiyor.

    Thinkpad

    Yukarıdaki makine RAM sonradan 8 veya 16 takabilirsiniz. Thinkpad serisini araştırın. Yazılım desteği çok iyi olan Dell tavsiye ederim. Linux ile de iyi geçinir. Özelliklede yeni nesil AMD Ryzen serisi makinlere bakmanızı tavsiye edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 3 Ağustos 2020; 14:33:7 >




  • Özel mesaj için cep telefonu doğrulama istiyor sistem ve cep telefonumu kaydettirmek istemiyorum ancak elimden geldiğince bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Buradan yazabilirsiniz.
  • Ben de arkadaş gibi sadece kodlama için bir bilgisayar arıyorum aynı zamanda uzun ömürlü de olursa artı olur macbook gibi , yalnız linux istemiyorum free-dos alıp kendim windows kuramazmıyım ? Bunlar ilk bakışta gözüme çarpanlar 5 bine kadar çıkabilirim başka bilgisayar da önerebilirsiniz.
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-l340-amd-ryzen-5-3500u-8gb-256gb-ssd-freedos-15-6-tasinabilir-bilgisayar-81lw008ltx-p-hbv00000o83y6

    https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-s145-15ikb-intel-core-i5-8250u-8gb-512gb-ssd-mx110-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81vd0050tx-p-hbv00000pxvdy




  • dmclskn D kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam.
    öncelikle dediğim gibi bilgisayarlar hakkında hiçbir bilgi yok.aradığım tek özellikler kodlama,udemy alanında yardımcı olsun yeter.oyun asla oynamıyorum.Herkes macbook dedi ama kaç gb almam konusunda ya da kaç gb ram olacağı konusunda karara varamadım.sizden isteğin macbok veya farklı bir marka birkaç bilgisayar linki atıp birkaç tavsiye verir misiniz nasıl bir şey almam gerektiği hakkında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lenovo E15 Gen2-AMD R5 4500u-8 gb ram-256 gb M.2 SSD-DOS
    Her ne kadar eski Thinkpad sağlamlı kalitesi olmasada klavyesi ile meşhur bir makine. 14" Ryzen 4000 serisi işlemcili olanlar 1-2 ay içerisinde yaygınlaşır. Diğer taraftan ilerleyen zamanlarda 8 GB RAM takınca performans biraz daha artar ki yeni nesil Ryzen RAM sever. :)

    Şu an için stok görünmüyor ama stok yenilenince N11 üzerinden sipariş geçebilirsin Ryzen 4000 serisi forum başlığında konuşuldu. Makine sıcak fırsatlarda da paylaşıldı.

    Dell G315 FB300F85C i5-10300H 8G 512G SSD 1650Ti 4GB 15.6 Linux
    Bu makinede olabilir Dell yazılım desteği konusunda iyidir. Linux desteği konusunda diğer kimi firmalardan ayrılır.
    Apple cihazlar için birşeyler yapacak olsanız Macbook'daki işletim sistemi bazı avantaj ve kolaylıklar sağlardı ancak şu aşamada gereksiz.
    DELL G515-6S80W165C Ryzen 7 4800H 16GB 512SSD RX5600M 6GB 144Hz
    Yukarıdaki makine yeni nesil işlemci, ekran yenileme hızı, harici ekran kartı ile biraz daha dikkat çekiyor ama bu kadar güce ihtiyacınız olmaz.

    Örnekler çoğaltılabilir elbette amacınız imkanlarınız dahilinde seçim iyi olur. Diğer türlü pahalı makinelerin onarım masrafı da pahalı olur. Macbook ekran onarımına en az 3000 TL der diğer makineler ise 500 TL civarı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 4 Ağustos 2020; 9:54:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazılım dediğinizde işler değişiyor terminal üstünden çalışacaksanız notepad bile işinizi görür ama sanal makineler ile uğraşacaksanız o zaman RAM faktörü devreye giriyor. Extrem olmasam da android uygulama geliştiriyorum normal olarak sanal ortamda uygulamaları test ediyorum. Şu an 2020 model MacBook Pro 16 GB modeli var ve Windows bilgisayarlara göre müthiş verimlilikte çalışıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BD911 kullanıcısına yanıt
    Verimlilik adına bende aynı düşüncedeyim. Bozulup, kırılması tamir masrafı bile diğer cihazlara göre ergonomik değil. Sanallaştırma adına tam tersi de olabilir sanal bilgisayar üzerinden Macos kullanılabilir günün sonunda öğrencilikte söz konusu Macbook Pro 8.500 gibi paralar.
    Bahsettiğim Thinkpad makinadan 2 katı kadar fiyat farkı mevcut. 4 sene kullanılması düşünüldüğünde normal USB, kulaklık HDMİ kart okuyucu için çevirici almak zorunda kalacak.https://urun.n11.com/cevirici-ve-donusturucu/macbook-pro-notebook-laptop-type-c-cogaltici-aktarim-donusturucu-P354747030 harici fare kullanmak istediğinde bile sorun olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 4 Ağustos 2020; 10:24:29 >




  • 2017 Pro baz modelin 256 GB olanını kullanıyorum. Android uygulama geliştiriyorum. Eğer bütçen varsa Lenovo falan bulaşma şarj aletiyle gezersin. Ekranları dandik göz yoruyor falan.Bilgisayarda her şey işlemci ekran kartı değil. Bazı insanlar için taşıma kolaylığı şarj süresi ekran hoparlör kalitesi güçten daha önemli. Onu alacağına şunu al daha güçlü diyenlere çok bakma. Oyunla işin yoksa yazılım tasarım vs uğraşıyorsan alınacak bilgisayar MacBook Pro. 2020 air e hiç girme soğutması olmamış o cihazın ısınıyor.2020 air öncesine zaten bakma zayıf kalıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertyu -- 4 Ağustos 2020; 10:21:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altinbilek kullanıcısına yanıt
    Kurarsınız fakat Windows ücretli bir işletim sistemi o yüzden key almanız gerekir.

    Gösterdiğiniz laptopların işlemcileri eski jenerasyon. Yeni jenerasyon yani 4xxx serisi Ryzenlara bakmanızı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    MacbookPro derken hocam 9bin liradan başlıyor bütçe var tamam da bilemiyorum 5bine muadili birşey alabileceksem Apple dışında onu tercih ederim.
  • altinbilek kullanıcısına yanıt
    huaweinin bilgisayarlarına bak güzel ürünleri var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.