Şimdi Ara

Google Chrome artık kayıtlı şifreleri düzenlemeye izin verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Chrome artık kayıtlı şifreleri düzenlemeye izin verecek



    Google'ın geliştirdiği Chrome internet tarayıcısı, yakında yeni bir özelliğe sahip olacak. Sızan bilgilere göre Google, Chrome Canary versiyonunda, kullanıcıların uzun bir süredir istediği özelliği test etmeye başladı.



    Ayrıca Bkz.Apple dünyanın en değerli, halka açık şirketi oldu



    Yakında tüm kullanıcılara açılması bekleniyor



    Birçok kullanıcı sıklıkla ziyaret ettiği internet sitelerine pratik bir şekilde giriş yapabilmek için, şifrelerinin Chrome tarayıcısına kayıt olmasına izin verir. Ancak olası bir şifre değişikliğinde tarayıcı eski şifreyi hatırlayacağı için, her seferinde şifreyi yeniden yazmamız veya Chrome ayarlarından kayıtlı şifreyi silip tekrar tanımlamamız gerekiyordu. Ancak bundan böyle bu tür işlemler yapmamıza gerek kalmayacak.



    Google Chrome artık kayıtlı şifreleri düzenlemeye izin verecek



    Özelliği etkinleştirmek için Chrome'un Canary versiyonunu kullanmanız ve chrome://flags altındaki ayarlarda, şifreyi düzenle (Edit password in Settings) kısmını aktif duruma getirmeniz gerekiyor. Daha sonra Ayarlar-Şifreler kısmından, Chrome tarayıcısına kayıtlı şifrelerinizi düzenleyebilirsiniz. Yeni özelliğin önümüzdeki dönemde tüm kullanıcılara açılmasının beklendiğini de söyleyelim.




  • Ama bu Firefox, Opera, Safari de var diyenlerden bıkan bir ben değilim sanırım...



    Egde, Safari yada her ne zıkkım ise, Google servisleri ile uyumlu olmadığı için milleti Google ilgilendiriyor..



    Pazar payı %70. Çok harika bir tarayıcı mi? Hayır değil ama Google servisler ile uyumlu olması yetiyor.
  • bu zaten firefoxda senelerdir var, chrome'a yeni mi gelmiş ey allahım işe bak
    millet chrome kullanıyor ama mozilla firefox bir çok açıdan chrome'dan çoook daha önde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsnü008 -- 2 Ağustos 2020; 17:36:21 >
  • Ama bu Firefox, Opera, Safari de var diyenlerden bıkan bir ben değilim sanırım...



    Egde, Safari yada her ne zıkkım ise, Google servisleri ile uyumlu olmadığı için milleti Google ilgilendiriyor..



    Pazar payı %70. Çok harika bir tarayıcı mi? Hayır değil ama Google servisler ile uyumlu olması yetiyor.

  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt

    bu google servisleri dediğiniz acaba nelerdir? gerçekten bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın. Ben senelerdir mozilla kullanıyorum, chrome çıktığında denemiştim kullanAmayıp sildim, yıllar içinde ara ara tekrar kurup bakıyorum ancak hâlâ bir mozilla değil, opera da tam istediklerimi karşılamıyor bu arada. Yani Chrome'da olup mozilla'da olmayan google servislerinden bir kaç tane söyleyebilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hüsnü008 H kullanıcısına yanıt
    Aslında şu, şu şu diye bir çok şeyi saymak . Çünkü bir çok servisi farkında olmadan kullanıyor kullanıcı. Farkında olmadan Google sizi kendine bağlamış oluyor. Bu Android servisleri kadar bağımlılık yaratmasa da var böyle bir olay. Ama birini az bağlar, ama çok bağlar, kişiden kişiye değişebilecek olay.
    Daha çok Opera kullandığım için bu şekilde ne kadar servis kullanıyorum bilemiyorum ama ilk aklıma gelen konuda bahsedilen parolalar.

    Google hesabını aktif ettiyseniz tarayıcıya kaydedilen parolalar (yer imleri vs.) sizin Google hesabınıza kaydoluyor. ve bunlar tüm platformlardaki Chrome tarayıcısında geçerli oluyor. Buraya kadar diğer tarayıcılarda da olay benzer. Ama Google parola gibi bazı verileri tarayıcı dışında da kullanıyor. Android uygulamaları dahil (sanırım uygulamaların otomatik doldurma gibi sistemi desteklemesi gerekiyor). Belki diğer tarayıcılarda da benzer araçlar vardır. Tecrübe etmediğim için bilemiyorum.

    Bu arada haberde bahsedilen özelliği beklemek istemiyorsanız web üzerinden de Google hesabınız aracılığıyla parolalarınızı düzenleyebilirsiniz.

  • Benim anlamadığım birşey var. Zaten şifre değişikliği yaptığımız da chrome bunu algılayıp şifreyi güncellemek ister misiniz diye soruyor. Bunun farkı nedir ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hüsnü008 H kullanıcısına yanıt

    Benim için en önemlisi Parolalar

    İkincisi android ile uyumu.

    Üçüncüsü Cromecast. Telefondan Pc yada Smart TV ye (Android smart TV) yada PC den Ps4 yada Smart TV üzerinden Youtube yada herhangi bir Videoyu aktarma.


    Sırf Smart Lock olayı Google Chrome kullanmak için yeterli oluyor insanlara. Ben her site için ayrı şifre kullanıyorum ve düzenli olarak değiştiriyorum. Google dışındaki opera Firefox şifre saklama için güven vermiyor ve Android ile uyumsuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultramarine caeruleum kullanıcısına yanıt

    Farkı site üzerinden değiştiniz ama güncelle yapmadınız yada başka bir Browser üzerinden yaptınız. Sonra girip Şifreler üzerinden değişmek mümkün. Çok büyük yenilik değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome'a ve browser'lara şifremi kaydettirmeyi bırakalı çok oldu.


    3rd party yazılımlar kullandım. Uzun süre lastpass free ile devam ettim ama şu sıralar favorim bitwarden.Google Chrome artık kayıtlı şifreleri düzenlemeye izin verecek 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.