Şimdi Ara

Bu Saatten Sonra Dizel Araç Alnıır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Günümüz şartlarında bir dizelin 5.5 Lt yaktığı yerde, 1.0, 1.2 Turbo motorlu benzinli araçlar 7 Litre civarında seyrediyor. Uzun yolda bu fark daha da düşük. Benzin ve Motorin fiyatları arasında 30-40 Kuruş gibi az bir fark olduğunu düşünürsek, dizelin yakıt sarfiyatı avantajı yüzde 20-25'ten fazla gözükmüyor. Al satçı bir arkadaşımla konuştum, kendisi dizel araçların ilerde daha da değerleneceği görüşüne sahip. Şayet bir çok marka artık dizel araba getirmiyor. Türkiye'deki dizel hastalığı da malumunuz.

    Siz ne düşünüyorsunuz?



  • 5 litre mazot vs 7 litre benzin olarak düşünün. çok detaya inmeden 100 liralık yakıtla benzinde 200km gidersiniz dizel de 300km gidersiniz, arada herzaman 1'e 1buçuk gidilen mesafe oranı var dizel lehine. birde tempolu sürüşlerde (150+) dizel ile 7 litreyi geçmeniz zor ancak benzinde iki haneyi rahat görürsünüz (10 litre ve üzerini)
  • Dizel candır can! Koy mazotu gez gezebildiğin kadar.hesap kitap yok.
  • ben hem tsi ben de tdı kullanıyorum, dizelin 5.5 yaktığı yerde benzin 7.5 yakıyor
    yüksek hızlar ve performanslı kullanımda aradaki fark daha da artıyor
  • Yılda 15bin kmyi pek geçmediğim için benzinli aldım. Aynı paraya dizelde alabilirdim ama bu şekilde daha yeni ve daha donanımlı bir araç almış oldum. Yılda 20bini geçsem dizel alırdım. Aslında bunun matematiği bu kadar basit, üstüne çok düşünmeye gerek yok.
  • benzin bastıkça yakar. dizelde istediğin kadar bas yakacağı maksimum bellidir. dizel motor sorunları masraflı benzinin o kadar masrafı yok. tercih meselesi.
  • Aynı arabanın dizel- benzinli modelleri arasındaki fiyat farkı 40-50 binlere yaklaşmışken iyice düşünmek gerek.
  • 5 litre mazot vs 7 litre benzin olarak düşünün. çok detaya inmeden 100 liralık yakıtla benzinde 200km gidersiniz dizel de 300km gidersiniz, arada herzaman 1'e 1buçuk gidilen mesafe oranı var dizel lehine. birde tempolu sürüşlerde (150+) dizel ile 7 litreyi geçmeniz zor ancak benzinde iki haneyi rahat görürsünüz (10 litre ve üzerini)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Ağustos 2020; 14:31:39 >
  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    Can derken, dizel egzosunu, amonyak buharı / böcek ilacı gibi o kokuyu hiç içinize cektiniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 2 Ağustos 2020; 14:46:59 >
  • Alinmaz. Turbo benzinli arac en mantiklisi.
    + Daha yeni model
    + Daha dusuk fiyat
    + Ozellikle uzun yolda dizel kadar dusuk yakit tuketimi.
    + Sessizlik
    + Daha az kirlilik, daha ucuz bakimlar, daha az parca, daha az sorun cikarma olasiligi.

    Dizelin zaten kucuk sinif araclarda ne isi var cozebilmis degilim. Kamyon, minibus gibi yuk ceken, tork isteyen islere uygun bir motor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanaya -- 2 Ağustos 2020; 14:47:34 >
  • Lanaya L kullanıcısına yanıt
    Bizim evin karşısındaki evde zengin bi aile oturuyor ancak zengin oldukları kadar cimriler. Yakıt cimrisi KIA ve Renault dizel kullanıyorlar. gece saatlerinde arac sesi yolun en başından duyuluyor 30 yıl öncesinin minibüs dolmuşları gibi bi ses cıkarıyor. Sonra park ettikten sonra o Renault'un bi kapı kapama sesi var ki, ambar kapısı gibi :) Rüzgar benim odaya doğru esiyorsa bir de kokusu giriyor pencereden ki o zaman kaçıyorum hemen odadan. Haa 100km daha cok gidiyor ama :
  • Turbo benzin alıp gaza basmaya korkacagıma dizelle topuklaya topuklaya giderim. Şehiriçi 5 lt ile
  • Dizel aldım. Gaza gelince agresif kullanıyorum. 7 litreyi geçmiyor.

    Benzinli de bu 12 litreyi bulur.
  • Kendi ekonomik koşullarım ve kullanımim gereği uzun süreler dizel kullanmış biri olarak, seçtiğim aract kategorisinde dizel kullanmanin farz olduğunu düşünmüyorum.

    Ama çok km yapiliyordur, daha ekonomik araclar tercih ediliyordur o kişi dizel kullanmak ister, bunlarin genellenmemesi gerekir.
  • Türkiye, binek araçlarda dizel oranı en yüksek trafiğe sahip. Arkasından Avusturya ve Fransa geliyor. Bu da dünyanın istisnası. Sonra Belçika ve Danimarka, bunlar küçük filolar. Takip eden diğer büyük ülkelerde ise dizel kullanımı açık ara daha seyrek. Bazı Japon'lar Türkiye'ye özel dizel versiyon üretiyorlardı. Şimdi, firmalar artık dizel ithal etmiyorlar ne demek düşünmek lazım. Üretimleri azalarak bitiyor olmasın (!).

    Mart, Nisan'daki karantinada, evden çalışılan zamanlarda, elektrik motorları üretmek için Avrupa'da iki yeni motor fabrikası kuruldu.

    Maliyetini karşılıyorsa, büyük mesafeler yapılıyorsa tercih edin. Dizel bir günde iptal olmayacak. Almanya Euro 4 dizelleri iptal ettiğinde bir yıl süre tanıdı. Euro 5 dizeller de tehlikede. Böyle bir şey Türkiye'de daha yavaş olur, ancak uzun süre kullanılmak için eski araba alınıyorsa bence bir risk bekleyin. Hiç olmaz diye de beklemeyin, Türkiye eninde sonunda kurşunsuz benzine de, katalitik konvertöre de geçmişti. Şimdiki zamanlarda geçiş biraz daha hızlı olur, eskisi gibi onbeş sene de değil.

    İthalat azaldı diye ilerde değerleneceğini pek zannetmiyorum. Kısa vadeli bir aralıkta galericilere değerlenir, kullanıcılara değil.




  • Bu ülkede dizel her zaman piyasa bulur. Zaten Avrupa'dan iyice koptuk 2030 gibi yasaklanır eder falan bunlar hayal bizde. Önümüzdeki 2-3 seçim dahil bunu yapabilecek çıkmaz. Adama dizeli sattırıp 230 bin TL'ye elektrikli market arabası Reno Zoe mi aldıracaksın?

    O da şimdi 230 bin TL. Abooov biraz baktım da yeni ZOE için 290 bin TL yazan var. 300 bin TL'ye A sınıfı araç mı ?


  • Bu Saatten Sonra Dizel Araç Alnıır mı?


    Eğimsiz düz yolda 1.2 TSI yakıt tüketimi.

    Benzin vs dizel = dizel
    Turbo benzin vs dizel = turbo benzin
    Atmosferik benzin vs bisiklet = bisiklet

    Konu kilit
  • 1.4 altı benzinli motor çöptür diyorlar. ömrü uzun olmaz dedi tamirci. benzin fiyatı mazot fiyatına eşit oldu diye pedere benzinli aldırdım. 10 lt yakıyor allahsız. meğer disel düşük devirde kullanıldığı için daha az yakıyormuş bunu hesaba katmadık. disel gibi araba yok. ama çevreye çok zarar veriyor avrupada yasaklandı artık disel.
  • dizelin nazıyla uğraşmamak için turbo benzinli kullanıyorum gayet memnunum. yok kötü yakıt, yok deponun kiri pası, yok enjektör tıkandı komple takım değiştir, yok dpf doldu. ohoooo.
  • Alinmaz.lpg candir.ikiside var bende.dizele binmek bile istemiyorum.satip lpgli bir seyler alacagim.dizel cok masrafli.lpg daha avantajli.ekonomik olarak bakinca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jademugla

    Bu Saatten Sonra Dizel Araç Alnıır mı?


    Eğimsiz düz yolda 1.2 TSI yakıt tüketimi.

    Benzin vs dizel = dizel
    Turbo benzin vs dizel = turbo benzin
    Atmosferik benzin vs bisiklet = bisiklet

    Konu kilit
    Hocam birçok şeyi gördüm de, 1.2 motorlu Octavia ile atmosferik araçlara laf atanı da ilk kez gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 2 Ağustos 2020; 22:5:56 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.