Şimdi Ara

Klima açıkken devir çevirmenin bir zararı var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: War Rock

    Aynen şu son zamanlar çok sıcak gerçekten, en son bu kadar sıcağı altı yedi sene evvel Güneydoğu'da askerde taburda kaldığım zamanlarda görmüştüm 45 50 derece sıcak vardı kafamızı sudan çıkaramıyorduk.Komutan kamuflajsız gezmeyi serbest bırakmıştı şortla atletle felan geziyordu herkes. Allah tan orada çok kalmamıştık yoksa kafayı yerdim, bizi karakola yani dağa yolladılar dağda mis gibi hava var serin 22 derece oluyordu en fazla.Fakat oranında kışı pisti :D kışın -20 derece oluyordu.Çarşı vakti ilçeye iniyorsun ilçe yaz gibi sıcacık en düşük 5 derece felan sonra akşam tekrar dağa çıkıyorsun yine -20. Ben alıştım artık askerden sonra ekstrem hava koşullarına.Şimdilerde klimayı sadece ailem için açıyorum yoksa bana sadece cam açmak yetiyor.Fakat şu küresel ısınma gerçekten gitgide kendini belli etmeye başladı, mevsimlerin bile dengesi bozuldu.

    Alıntıları Göster
    haydin askerlik anılarımızı anlatak

    21 sene evvel 45 derece antepin ağustos sıcağında poşetler acemi eğitiminde tüfenkle spor hareketleri yaparken ben gölgede dinlenirdim
    zira acemi birliğine ilk girişte doktor muayenesinde doktur herkeşe birşeyin var mı diye sorar herkeş sırayla yok derken ben sol omzumda lif incelmesi var doktorcuum ağrı yapıye dediğim için spor istirahati yazmıştı

    hey gidi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önceden klima motoru direk kayış kasnak vs ile motora bağlıydı ve çok yüksek devirlerde veya yüksek devir çevirirken klimayı devreye aldığında kasnak kırıyordu, kompresör arızalanıyordu.
    Artık klima motorları manyetik kasnakla bağlı.Yani ecu belirli devre göre devreye alıp çıkarıyor, yüksek devirlerde sıkıntı çıkmıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayesque

    Klimanın (A/C düğmesinden bahsediyorum) kışın aracı hızlı ısıtma gibi bir işlevi yok. Sadece havanın nemini alır ve içeride camların buğulanmasını engeller. Ben klimayı yaz kış açık tutarım. Endişe etmeyin araca bir zarar vermediniz.

    K

    Alıntıları Göster
    Fethiye Antalya mersin gibi yerlerde sahile yakınsanız kışın aracın içinde aşırı nem oluşuyor. Hatta içerisi ıslakmış gibi.
    Bu durumda arkadaşın dediği gibi soğutma sisteminin evoperatörü nem moleküllerini üzerine yapıştırarak kurutma sağlıyor. Aslında sizi üşüten soğuktan ziyade nem. Bu sayede daha kaliteli havaya erişirsiniz.
    Bu uygulamanın en büyük dezavantajı evap üzerinde bakteri üremesi. Önlemek için hidrojen peroksit kitleri kullanıp aracı çok çok iyi havalandırmak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence var rak araba kullanıyor serisi yap bir tane
    Sonraki bölüm
    Benzinli motora sıcak havada Benzin koydum araba bozulur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Haklısın ama o iş öyle değil :) o soğukta adamın botları donuyor ayakları cenaze ayağı gibi mosmor oluyor neredeyse kangren olacak hale geliyor.Çok zor ya soğuk.Sıcakta en azından gölgeye geçer eline yüzüne su çarparsın soğukta ısınması daha zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Ankara'da klima yasağı mı var anlamadım ki???
  • var
  • Hiçbir şey olmaz,15 dk boyunca dipgaz 6000 rpm sabit gittim yokuş çıkarken klima açıktı hem de.Otomobil üreticileri onu düşünüyor,bu kadar üstüne düşmeye gerek yok altınızdaki o kadar hassas bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence, klima açmak aslında yokuş çıkmak aynı şeydir. araba tork ister. yüksek devir düşük vites giderim klima açıkken veya yokuş çıkarken.
  • Klima çok büyük etken benzinli aracınla klima sonra 100 ile giderken rampa cıkarken araba resmen kapat kapat diye yırtınıyor 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.