Şimdi Ara

boğaziçi olumsuz yönleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
7
Favori
4.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Hocam talebi bırak tanışsan hak verirsin. Fiyatlar değil sadece ev sahiplerinin tutumları da aşırı saçma. Bu korona döneminde öğrencilere evden çıkın korona dönemi yurtlara talep azalır evlere talep artar diye öğrencileri ‘’tehdit edip’’ kovmaya çalışanları var. Depozitoyu vermeyen ev sahipleri ile davalık öğrenciler var.
    Ayrıca bu evler de gecekondu depremi bırakın genel olarak da çok kötüler. Devletimiz de bi de bunlara tapularını verdi :d Ayrıca vaktiyle gelip işgal ettikleri o araziler de aslında Boğaziçi’nin kendi arazisi sonra zar zor sınır çekiliyor.
    Onun yerine biraz yol çekerim Etiler’e 4.Levent’den eve çıkarım. Herhalde okuldaki tüm öğrencilerin fikir birliğine vardığı tek konu Hisarüstü ev sahipleridir.
    Yurtlarda da birinci ve ikinci sınıflar kuzeyde kalıyor orası da güneydeki gibi değil haliyle sıkıntılar var :Dd Sabancı ve Koç yurtlarını görünce dibim düşmüştü. Üçüncü ve dördüncü sınıflar güneyde kalıyor. Deprem içinse aslında pek sıkıntı yok okulun zemini cidden sağlam. Fakat depreme dayanıklılığı meçhul olduğu bilinen birkaç bina var onların acilen halledilmesi lazım. Öğrenciler buna tepki de vermişti. Onun dışında deprem için pek telaş edilecek olmadığını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesela Psikoloji, Tarih vs sosyal bilimlerden bahsedince aklıma direkt Boğaziçi geliyor. Sosyal bilimlerde kadrosunun iyi olduğu şüphesiz. Mühendislik vs kıyaslayamıyorum orada imkan, kaynak ve laboratuvarlar işin içine girer.

    Ortamı için benim duyduğum (doğru da olmayabilir) çeşitliliğin çok zıt kutuplarda yaşandığı. Dindar öğrencilerin fazlalığı ve LGBT hareketinin fazla aktivist oluşu çeşitlilikten ziyade aradaki katmanda kalan kişileri rahatsız ediyormuş. Bir öğrenci arabasiyla gidince vs bakilan edilen bir hale gelmiş. Eskiden kolej mantığıyla hareket eden bu üniversite bugün biraz daha Anadolulaşmış. Bunu kötü bir şey olarak söylemiyorum sadece iyi kolejlerden veya özel okullardan mezun olanlar Boğaziçine gidebilecekken Koç, Sabanci gibi vakif universitelerini tercih ediyorlarmis. Ben içinde bulunmadım ama ebeveynlerim Boğaziçinden mezun, güncelde de bunlari duyunca eski Boğaziçini kendimce mukayese edebiliyorum.

    Bana sosyal bilimlerde hala cool ve başarılı geliyor ama içinde bulunmak ister miyim bundan emin değilim. Önümde iki seçenek olsa bu duyduklarım bile etkiler. Çevre önemli malesef. Koç daha iyi bir seçenek gibi kalıyor geriye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Masturchiknaste

    hayatın tercihlerden oluştuğunu ve her tercihin bir sonucu, daha doğrusu bir bedeli olduğunu unutma hocam. ben istanbul'da otursaydım ve imkanım da olsaydı, bir saniye bile düşünmeden istanbul'dan ayrılırdım.

    ben canımı sokakta bulmadım, kimse sokakta bulmadı. bence bu gerçeği ciddiye almalıyız, hafife almamalıyız.

    orcansau nickli üyeden bir alıntı yapmak istiyorum:
    quote:

    Birazda depremden sonra olacaklar hakkında biz fikir yürütelim. Bir depremde ölecek insan sayısını 100.000 bile göstermiyorlar. Nüfusunun %60'ı güney kıyı şeridinde bulunan ve buradaki yerleşimlerin alayının çarık çürük binalarla dolu olmasını düşündüğümüzde 100.000 devede kulak bile değil.https://www.nufusu.com/ilceleri/istanbul-ilceleri-nufusu Burada nüfusa bakarsak, kaba taslak bir hesaplayın göreceksiniz.


    Fatih, Bakırköy, Zeytinburnu, Avcılar, gibi Avrupa Yakası kıyı şeridi ilçeleri. Anadolu yakası ilçelerini de katın hesaba.

    Dipdibe bitişik nizam binalar, eski binalar, deniz kumuyla yapılan, içinden deniz kabukları çıkan binalar. 17 Ağustos, 12 Kasım ve son deprem gibi yüksek şiddetli 3 depremi görmüş binalar.

    Daha yüksek şiddette bir depreme dayanabilecekler mi? Bence hayır.

    Şimdi gelelim olası bir deprem anına.

    Deprem anında yıkılan yerle bir olan binalar, enkaz altında kalan insanlar. Peki bu her sokağın altında, her binanın girişinde doğalgaz var. Anında kesilebilecek mi bu gaz? Yıkılan binalar yüzünden o borulardan dışarıya çıkacak yüzlerce, binlerce metreküp gaz. Hadi ana merkezden anında kestin. Sokakların altındaki, binaların girişlerindeki açıkta kalan kırılan çatlayan borulardan ortaya çıkacak yüzlerce, binlerce metreküp gaz.

    Ölmedin enkaz altında kaldın diyelim. Kıpırdayamıyorsun bir yere, sürekli gaz sızıyor.

    Bina yıkıldı ortalık toz duman. Gaz mı boğsun, molozların tozu mu? Hangisini istersin?

    Veya binaların altı fırın dolu. Deprem oldu da o fırında ekmek pişerken oldu ve bina yıkıldı. Cayır cayır yanan fırın ve doğalgaz sızıntısı. Düşün bakalım neler olur?

    Altında onlarca insan kalan enkaz ve yanıp tutuşuyor. Doğalgaz kaçakları.

    Ve yüzlerce, binlerce yıkılan apartman.

    Nasıl ulaşacak yardım.

    Daracık sokaklarda binalar olduğu yere mi çökecek? Hiç mi yola, sağa sola yıkılan bina olmayacak?

    Hadi senin binan yıkılmadı, sağ çıktın. Nereye kaçabileceksin?

    İnsanlar deprem anında ölmese, enkaz altında bu şekilde ölecek. Bağıra bağıra, yanarak, zehirlenerek, boğularak.

    Bir insan aç susuz kaç gün dayanabilir? Enkaz altında? 1 hafta? 10 gün?

    Ya sonrası? 10 gün içinde o kadar insan kurtarılabilecek mi?

    İstanbul'da toplanma alanları yok deniyor ya. Olsa da gidecemeyeceksin?

    Ne zaman toplanma alanı olacak biliyor musun?

    Enkaz altından çıkartılan cesetlerin gönüleceği toplu mezarlar, tek toplanma alanı o olacak insanların.

    Yaşarken değil ama, ölünce toplanma alanı olacak insanların.

    Milyonlar ölecek İstanbul'da. İstanbul ceset kokacak.

    Sağ kalanlar olursa anlayacaklar apartman denen ucubelerde yaşanmayacağını. Ama sevdiklerini kaybederek, herşeyini kaybederek öğrenecekler.


    eğer dilerseniz , 742617000027 nickli üyenin istanbul depremiyle ilgili beğendiğim 2 konusuna da göz atabilirsiniz:
    https://forum.donanimhaber.com/gelecek-istanbul-depremi-hakkinda-edindigim-bilgiler--140171161
    https://forum.donanimhaber.com/istanbul-daki-universitelerin-depreme-karsi-durumlari--144436801
    hocam haklısın da durup durmamayı ben belirleyemiyorum işte burada evimiz var kurulu düzenimiz var nasıl ayrılalım işimiz de burada sıkıntı büyük yani




  • BOUN'da zaten herkes derece öğrencisi değil mi?
    Bu arada herkes mi video kaydediyor?
  • Gittikçe artıyor bounlu youtuberlar. Bu sene daha da artar bence :(
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    İyi para var mı ki
    Girmek lazım gibi
    Herkes giriyorsa bi alan da biz parselleyelim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huahauahaaa son yarıma bayıldım
  • 2.kuzey yurdu mağaradan farksız. Güzel bir yurda geçebilmek için şansınıza göre 1 ya da 2 sene orada kalmanız gerek.

    Tuhaf konularda linç-ifşa kültürünün yaygın olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Galiba var hocam bu kadar arttığına göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhaer_ys -- 1 Ağustos 2020; 18:1:59 >
  • o kadar zormuş ki bu yıl tıp fakültesinden kimse mezun olamamış
  • Çok fazla sjw var.

    Misal bi keresinde arkadaşıma "*bne" diye bağırınca yaka paça dışarı attılar.
  • Abimin kaldığı kuzey yurtları. Koca bir eksi bence 1 daire 2 odada 6+6 insanlar kalıyor ya. Korona dönemi ne olacak acaba ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Girsek mi ki? Video edit/montaj/animasyon geçmişim de var
  • gencbiyolog G kullanıcısına yanıt
    GTU ve İYTE biyoloji lab çalışmalarına bakmanı tavsiye ederim, bounun başarası yok demedim zaten ama türkiyenin en iyisi olarak gösterilen bir üniversiteye yakışır sayıda çalışma ve başarısı yok (yeterli değil). Üniversitelerden kabul almak bilim üretme göstergesi değildir, okulun ürettiği ülkeye sağladığı mevcut katma değere bakılmalı. Labları eski iyte lablarını görmüş çalışmış birisi olarak boun labları dökülüyor. Dolayısıyla okulda bu alanda yatırım ve teşvik olmadığı için okuldan başarılı çalışma sıklığı çok düşük. Yurt dışına öğrenci göndermeyi ülkeye katma değer olarak bir başarı olarak görmenizde sizin ne kadar sığ ve yozlaşmış olduğunuzu gösteriyor. Mevcudiyette Türkiye'nin en iyisi gösterilen bir üniversitenin kendine yetebilmesi, diğer top level okullar gibi öğrenci kabulü alabilmesi, kendi laboratuvarlarında çalışmalar yapabilmesi bilim üretebilmesi gereklidir. Ama researchgate, google scholar, pubmed e göz gezdirdiğimizde hocalarının yalnızca yurt dışında aktif olduğunu görüyoruz. Boun'a gelince adamlar durulmuş veya performansları yarı yarıya azalmış, çünkü teknik ve biyolojik alana boun yeteri kadar bütçe ayırmıyor.

    Tekrar ediyorum BOUN'a başarısız veya çalışma çıkarmıyor demiyorum, YETERSİZ diyorum. Çünkü elle tutulur bilimsel çalışmaları diğer daha az popüler üniversitelere göre fazla değil hatta teknik ve biyolojik alanda kötü.




  • Bogazicin tek olumsuz yonu var o da benim orda okuyamamam onun disinda yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Clepsy kullanıcısına yanıt
    Sosyal bilimler turkiyede kendine yer bulabilecegin cok zor bolumler. Ozellikle akademik ilerlemek isteyen (benim gibi) biri icin o ortam insani geriyor. Turkiyede her isin icinde maalesef siyaset var. X,Y parti ayirt etmeksizin herkes birbirini tutma derdinde. Boyle bir ortamda akademisyenlik dusunmek tam bir kabus. Bogazici bana kaldirabilecegimden daha politik geliyor. Senin de belirttigin gibi eskiden Robert Kolej’den temelini alan icinde John Freely (aklima ilk gelen kisi akskd) gibi muazzam adamlari bulandiran bir yerdi. Peki sonra ne oldu? Robert temelli hocalar ya yaslarindan oturu vefat ettiler ya da yeni hocalar bu universiteyi terk etmeye basladi. Akademide hocalariniz cok onemlidir. Kocu tercih edecegim cunku yabanci hocalar cok fazla. Adami orada tutan tek sey imkanlar. Bizim sacma sapan siyasi gundemimiz onlarin umrunda degil, adam burada oy bile vermiyor dusunun. O sebeple iltimasa oncelik verilir diye tahmin ediyorum. Ben kararimi uc yil once bu dogrultuda verdim. Umarim konuya farkli bir bakis acisi kazandirmisimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • soajaxteller kullanıcısına yanıt
    Liyakat diyecegime iltimas yazmisim. Oysa karistirmamaliyim diye icimden gecirmistim neyse kakskdf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clepsy kullanıcısına yanıt
    Benim için tam tersi hocam. Lisede Saint Joseph'e gittim, şimdi ölsem de özele gitmem. Boğaziçini iple çekiyorum.

    İnsan nefret ediyor özel okuldaki zenginlerden. Ingiltere'ye tatile gidip coğrafya dersinde ülkenin yerini göstermeyen öğrenciler içerir misal (şaka değil şahit oldum). Biz çay içicek ucuz yerler ararken bizi garipseyenler vs. insan bıkıyor gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gracchus -- 1 Ağustos 2020; 19:49:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soajaxteller kullanıcısına yanıt
    Koçta görüşeceğiz babe ahahah 🧏‍♀️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gracchus kullanıcısına yanıt
    Farklı ve doğru bir yaklaşım. Senin gibi düşünen insanlar da var.

    Benim liseden hatırladığım bir anı mesela bazen güldürüyor, ahahah. Kızın biri okulda bir markanin Türkiyeye yeni gelen high end bir ayakkabisini giymisti olay olmustu herkes onu havali bulmustu falan... Bunun üniversiteye de yansimasi olabiliyor. Varligi altinda ezilen insanlar oldugu kadar kendini bulup varsilligini yansitmayan insan da cok. Varligi altinda ezilen insan baskasina dis gecirebilmeye calisiyor iste. Dogal secilimle 1-2 yila terbiye ediliyorlar ahahah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.