Şimdi Ara

Kimsenin kurban etini dağıtmaması? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Devlet elde kalan Kurbanlık koyunların Canlısını 15 tl ye alacakmış 1 koyun 50 kg olsa 1 koyun 750 tl ediyor.

    Kurbanlık satanlar bize KG'si 30 tl'den kitlediler aradaki %50 fark'a bakar mısınız Kurban işi resmen kesenlere yüksek fiyattan çakmaya dönmüştür şimdi bu satıcıların kazandığı para helal midir ? Devlet bile 15 tl den Kilosunu alıyor hadi diyelim bize 20 den versinler 30'dan vermek nedir ya insanların dini inançlarını kullanıyorlar pahalı satıyorlar

    ben kesmeyecektim arama 3-5 yeri aradım 1400 - 1600 tl fiyat verdiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 2 Ağustos 2020; 11:24:14 >
  • Büyük baş keildi 5 ortak 7 pay ayrıldı 1.5kg et biraz kemik olarak posetlendi annem teslim ettim bu sene kesmeyenden cok 3ay 4 ay pandemiden dolayı calısmayanlara oncelık verin diye işyerimde kesmiş büyük bas benım posete not bıraktım bu sene kesmeyen arkadas 2.poşet olarak benım payımıda alsın helal olsun bereketli olsun diye oda işyerinde birisi almış zor zamanlar geçiriyor millet bu donemde işindne olmayan o zorlugu bilmez :(

  • iş hayatına atılalı 5 sene oldu. 5 senedir düzenli olarak kesiyorum ve kestiğimin fazlasını dağıtıyorum az bir kısmı da evde kalıyor.

  • Ne demek 1/3'ü? Kestiğiniz kurbanın 2/3'ünü dağıtmanız lazım.


    Kestiğiniz kurbanı üçe böleceksiniz. Bir kısmı size, bir kısmı yoksullara, bir kısmı da akrabalara.


    Ama bizim millet hepsini kendine alıyor. Kilolarca etleri dondurucularda saklayıp yıl boyu yiyorlar.


    Saçma sapan durumlar var. Mesela birini örnek vereyim. Kurban kesmişim ben, komşudan bana kurban eti geliyor. Ya ben kestim, ihtiyacı olan başka birine verin lütfen, et yiyemeyen bir sürü insan var diyorum, olmaz darılırım diyor... Sanki bana hediye getirmiş de almıyorum. Şimdi buna ne dersin?


    Ya da, ben kurban eti dağıtırken misal halama vermek istemiyorum. Sebebi belli, diyorum ki onlar kurban kesti. Et vermemiz doğru değil. Babam diyor ki olur mu öyle şey, akraba, ayıp olur...


    Gördüğüm kadarıyla, kurbanda kesilen etler ihtiyacı olmayan kimseler arasında el değiştiriyor sadece. Durum şundan ibaret "Komşu ben dana kestim, sen de koyun kesmişsin, gel değiş tokuş edek de farklı et yiyek". Şaka gibi.


    Geçen yıl bir hata yaptım. Babamı dinleyip danaya girdim. Girmez olaydım. Zaten kesilen kurbanların kabul olduğuna da inanmıyorum. Çünkü ne keserken tekbir getiriyorlar ne de havanın gözlerini bağlıyorlar. Hayvanı getirmişler, yanında iki dana yatmış kan içinde ölüyor, diğer tarafta başka danalar parçalanıyor. Ortalık kaos yeri, hayvan da bunların tamamını görüyor. Sen bu hayvanın gözlerini bile bağlamadan, öyle bir ortamda tekbir getirmeden kesiyorsun... Bu zaten apayrı bir konu. Ben Allah'ın bu kurbanları kabul ettiğini falan sanmıyorum. Bu resmen hayvana eziyet. Neyse, kurbanı kestiler, sözde kurbanı. Kişi başı 60 kilo et çıktı. Bakın 60 kilo diyorum, o eti koyacak yer bile yok bizim dolapta. Babamın arkadaşı dedi ki "Şimdi bu etin 10 kilosunu dağıtmak lazım". Abi dedim sen ne saçmalıyorsun? En az 40 kilo dağıtacaksın. Öyle deyince adam şaştı kaldı. "O kadar da değildir ya" diyor bir de... Bunların tamamı kendi boğazını düşünüyor.


    Ben işimi elime almaya başladığım günden itibaren hep LÖSEV, Kızılay ve Mehmetçik Vakfı'na bağışladım. En güzeli. Ha bunlar nasıl kesiyor, ne yapıyor tam bilmiyorum. Vebali onların boynuna. Ama hiçbir şey görmüyorum ve kestirdiğim kurbandan tek lokma bile almıyorum. Tamamı dağıtılıyor. Boşuna dememişler bir elin verdiğini diğer el görmeyecek diye.





  • 1/3 değil sünnet olan 2/3ünü dağıtmaktır. Kurban kesmenin farz olması için zengin olman yani 80gr altın veya değerinde malın olmalı. Ondan dolayı ben kesmedim. Kesersem seneye inşallah 30 kilo çıkıyor herhalde ortalama 20 kilosunu dağıtıcam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son derece haklı bi konu.


    Kurban etini dağıtmamak = Öglen namazını 3 rekat kılmak = Hacca gidip Zemzem Tower ı gezip gelmek = Orucu öğlene kadar tutmak


    İbadeti düzgün yapmadıktan sonra belli bir günde milyonlarca kişiyle aynı anda hayvan kesip kendini zahmete sokmaya gerek yok. Sakin bi zamanda kes gitsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar kurban eti için derin dondurucu alıyor be kardeşim ne ibadeti?Ben bu sene bağışladım direk.Et fln da istemedim.


    Bu iş ibadetten çıkalı çok oluyor.Kurban değil de et bayramı olsa yeridir.Sonra hayvanları kesiyorsunuz diye veryansın edenlere laf ediyorsunuz.Şimdi haksızlar mı?Adamlar büyükbaşı canlı canlı tek ayağından bağlayıp kesmeye götürüyor.Bu mu şimdi ibadet?


    Başakşehirdeki kesimhanede de paralarını vermelerine rağmen kasaplar mesaimiz doldu diyerek terk etmişler kesimhaneyi.Hayvancağızların kafası kesilmiş, derisiyle olduğu gibi bırakıp gitmişler.Etler bozulmuş millet çöpe atmış.Bu mu şimdi ibadet?


    Ara sıra düşünüyorum eskiden de mi böyleydi yoksa ibadet başka bir şeye mi evrildi?Eski bayramlar gerçekten böyle değildi.İnsanlar bu kadar vahşi, vurdumduymaz değildi.Bir itirafta bulunayım, bazen şu olaylardan dolayı kurban bayramının gelmesini istemiyorum.O kadar da soğudum bu ibadetten...

  • Bizim sitede kimse kimseye vermedi her gün kendileri mangal yakıyorlar  

  • Kesenler dondurucuya kesiyor. Aslında ne güzel dinimiz, senin bu eti alacak gücün varsa kesersin kurbanı dağıtırsın ihtiyaç sahibine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engineer037 kullanıcısına yanıt

    Yok hocam ne 30 kilosu o 30 kilo dedikleri et değil kemik falan et baksan 10-12 kg anca çıkıyor hata saf et bize 3 sene önce inek kestik 1000 lira mı neydi tam hatırlamıyorum 9 kg kırmızı et çıktı gerisi kemik


    Hayatımda hiç tek hisseden 30 kg et çıktığını duymadım


    siz ne kadar para veriyorsunuz kurbana ?

  • yaw sanane kardesim ister dagitirim istersem dagitmam benim koyunum degil mi ?

  • Et dağıtılmamasının sebebi bu sene çoksa yurt içi ve yurt dışı kurban kesiminde aracın kurumların kullanılması oldu. Kendisi kesmeyen doğal olarak dağıtamıyor. Pandemi dolasıyla kendisi kesmek istemeyen sayısı da benim gördüğüm kadarıyla arttı.


    Eskiden bende keserdim ama sonra bir dernek buldum, kesme anında ismini okuyor ve kesiyor bunu kayıt ediyor. Dağıtım aşamalarını ve nereye ne dağıttığını da kayıt ediyor. Ondan sonra dünyanın en fakir ülkelerine bu şekilde göndermeye başladım, buradaki 1 kurban parasına oralarda 3 kurban kesilebiliyor. Türkiye içi kurban kesim çalışmalarına da önceki sene gidip yerinde izledim.


    Artık Çad, Cibuti, Gambiya, Etiyopya, Tanzanya, Nijerya gibi ülkelerde kurban kestiriyorum ve gerçekten ihtiyaç sahibi insanlar faydalanıyor. İçim rahat, herkese tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.