Şimdi Ara

NordVPN: Türkler VPN’e Akın Ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
4.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NordVPN, sosyal medya yasasının yürürlüğe girdiği Türkiye’de, internet erişim engellerinin aşılmasını sağlayan VPN hizmetlerine olan talebin bir gecede yüzde 20 arttığını açıkladı.


    Sanal Özel Ağ (VPN) hizmeti veren NordVPN, sosyal medya yasasının yürürlüğe girdiği Türkiye’de, internette erişim engellerinin aşılmasını sağlayan hizmetlerine ilginin arttığını duyurdu. 


    Dünyanın en tanınmış şirketlerinden NordVPN, Türkiye’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren sosyal medya yasası ile ilgili bir açıklama yaptı.


    NordVPN: Türkler VPN’e Akın Ediyor


    “Türkler kendilerini VPN ile donatıyor”


    Açıklamada, yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması ya da tamamen erişime kapatılması planının başarıya ulaştığına” dikkat çekildi. 


    Bunun VPN hizmetlerine talebin artmasına yol açtığına işaret edilen açıklamada, “Türkler VPN hizmetlerine akın ediyor” ifadelerine yer verildi.

     

    NordVPN, hizmetlerine Türkiye’den gösterilen ilginin sadece bir gecede yüzde 20 oranında arttığına dikkat çektiği açıklamasında, “Türkiye sosyal medyaya sansür uyguluyor. Buna karşın Türkler kendilerini VPN ile donatıyor” ifadelerine yer verdi.


    “Turistler Türkiye planlarını gözden geçirebilir"


    Şirketin Kurumsal İletişim Yöneticisi Laura Tyrell, hükümetlerin internette denetimi, kısıtlamaları ya da baskıyı artırdıkları dönemlerde VPN gibi hizmetlere ilginin arttığını, Türkiye’de de benzer bir artış kaydedilmesini beklediklerini söyledi. 


    Türkiye’nin internet sansüründe Çin’in izinden gitmekte olduğuna dikkat çeken Tyrell, Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 11,3' ünün turizm gelirlerine dayandığını, turistlerin ise gittikleri ülkelerde internet sınırlamalarıyla karşılaşmak istemediklerini belirtti.


    Tyrell, “Şayet sosyal medya şirketleri hükümetin taleplerine uyarsa, o zaman turistler alışkın oldukları hizmetlere erişemeyebilir. Bu bile, Türkiye’yi ziyaret planlarını gözden geçirmelerine yol açabilir” diye konuştu. 


    "Demokrasiye zarar veriyor”


    “İnternet özgürlüğü, ifade özgürlüğü kadar önemli” açıklamasını yapan Tyrell, internete getirilen kısıtlamaların sadece ekonomiye değil, demokrasiye de zarar verdiğini, bilgi edinme hakkının korunmasını sağlayan gazetecilerin görevlerini yapmalarını da tehlikeye attığını kaydetti.


    Türkiye’de “sansür” tartışmalarına ve muhalefetin yoğun itirazlarına yol açan 9 maddelik sosyal medya düzenlemesi dün AKP ve MHP’nin oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Resmi Gazete’de yayımlanan yasa yürürlüğe girdi.


    Alıntı

    metni:
    DW/ DA, BK© Deutsche Welle Türkçehttps://www.dw.com/tr/nordvpn-t%C3%BCrkler-vpne-ak%C4%B1n-ediyor/a-54393709







  • Yok öyle bir şey işkembeden konuşuyor nickiyle müsemma. Evet bir yere kadar zorlaştırılabilir. Çin'in GFW'sini bile nasıl çatır çatır aşıyorlar biraz araştırın anlarsınız. Ki okuduğum kadarıyla altyapılarındaki tüm ekipmanları, neredeyse kablosuna kadar DPI vb. sistemler ile donatılmış.

  • Aynen bende bir kaç defa araştırdım bakdım. Sanırım NordVPN alıcam 3 senelikten ama NordVPN'in sitelerinden biri yasaklı girilmiyor. Sitesi yasaklanabiliyorsa acaba VPN hizmetide engellenebilir mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Aynen bende bir kaç defa araştırdım bakdım. Sanırım NordVPN alıcam 3 senelikten ama NordVPN'in sitelerinden biri yasaklı girilmiyor. Sitesi yasaklanabiliyorsa acaba VPN hizmetide engellenebilir mi?

    VPN hizmeti açık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • opera akıyor xxx için :D

  • Ben surfshark kullanıyorum. NordVPN de kullandım. Eğer ping önemli ise NordVPN kullanın. Ping önemli değil ise Surfshark'ı f/p olarak öneririm (7 ay önceki fiyatlara göre konuşuyorum, şu an fiyatları bilmiyorum ama sık sık kampanya yapıyorlar, bende kampanya denk getirmiştim). LOL de NordVPN ile 10'u geçmeyen ping Surfshark ile 20-30 civarı geziyor. Sunucusu bir hayli fazla iki firmanın da. 2 yıllık 180tl gibi bir rakama almıştık 7-8 ay önce. Login kısıtlaması yapmıyor, biz iki kişi birçok farklı cihazımızda kullanıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 1 Ağustos 2020; 15:12:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben hem mobil için hem pc için tor tarayıcı kullanıyorum vpn ihtiyacım kalmıyor herkezede tavsiyede ederim.

  • Android'de SuperVPN denediklerimin en iyisi. Hem ücretsiz ve hızlı hem de data limiti yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thanks to rte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaspersky vpn kullanan var mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir VPS sunucu kiralayın. VPN kurun. Tüm cihazlarınız bağlansın. VPN servislerinden daha ucuza tek fiyat, cihaz sınırı kurabildiğiniz kadar.* (Doananıma bağlı)

    Dezavantaj diyebileceğimiz konu tek lokasyon olması.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 1 Ağustos 2020; 22:26:19 >
  • Devlet istesin 1 tane vpn çalışmaz. Bunu bilin.

    Sadece çok uğraşmıyor. Şu an twitter yasaklansın TR den giriş %90 düşer. Normal vatandaş kullanmaz vpn zaten .

    Kalanı ille de uğraşmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm bunlar VPN şirketlerine ortak olmuş olmasın? Beklenir yani :)

  • opera vpn iş görüyor şuanlık vpn yi tamamen kapatamazlar kendi serverini alıp kururlar bu sefer insanlar daha fena olur yasak çözüm değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: richardfeymanınsaçı

    opera vpn iş görüyor şuanlık vpn yi tamamen kapatamazlar kendi serverini alıp kururlar bu sefer insanlar daha fena olur yasak çözüm değil

    Opera kullanıyordum ben.Ama son günlerde sık haber olan güvenlik sorunlarından sonra ücretli olanlara bakmaya başladım artık.Zaten elbet almak zorunda kalacağız bu gidişle.Güvenlik dediysem nereye girdiğimi gizlemenin derdinde değilim.Şifreler sıkıntıya düşmesin yeter.

  • Surfshark kullanıyorum en uygunu o ve gayet hızlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt

    Bu dediğinizin teknik açıklamasını yaparmısınız ?


    İsterse nasıl engelleyebilir.

  • ulan madem akın ediyorlar bi regional pricing yapın insafsızlar.

  • Türk milletini VPN'e muhtaç edenler utansınlar.

  • dogaunl kullanıcısına yanıt

    ağ erişimi ile kısıtlar. gerçi ağlar üzerinden yeni bir vpn ağ oluştur derse ve yurtdışından vpn ağ kiralarsa yine de kısıtlayamaz. ancak devlet iis kablosunu kökünden keserse -devletin işine gelmez NordVPN: Türkler VPN’e Akın Ediyor  - o zaman hiçkimse isterse vpn bağlasın yine de internete ulaşamaz. ancak devlet ttnete yetki verirse ve ağ erişim kısıtlaması getirirse vpn ile dahi bağlantı sağlanamıyor. bk. okullar ve meb yerel internet ağları NordVPN: Türkler VPN’e Akın Ediyor 

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.