Şimdi Ara

120 km/s hızla gittim 5 litre yaktım (mı acaba)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçenlerde bir uzun yol yapmam gerekti, ara. 2012 renault latitude 1.5dci manuel. toplam 656 km gidip gelmişim. giderken depoyı doldurdum. gidiş yolum dağ tırmanmadan geçiyordu. hızımı olabildiğince 120 km/s e yakın tuttum ama yolun büyük kısmı tek şerit olduğu için illa yavaşlıyordum. rampada bir tankerin arkasına takılıp kısa bir süre 30 a kadar düştüm. geçtiğim bir ilçede 10 dk boyunca adım adım gittim. dönüş yolumu uzatarak genelde çift şerit olan yolu tercih ettim. bu defa hızımı 130 ila 150 arasında korudum. eve vardığımda göstergelerin resmini çektim. peki enteresan olan ne? bu forumda çok okumuşsunuzdur ortalama 110-120 ile gidip de 4.5-5 lt yakanları. hemde klima açık araçta en az dört kişi var ve bagaj ful dolu. benim ortalamam ki son 350 km de 130un altına birkaç kırmızı ışıkta durmam dışında hiç düşmedim 95.1 km/s. ortalama tüketimim 6.2 lt. yolculuğun son 100 km si hariç klima hep açık. bazı arkadaşlar sallarken mangalda kül bırakmıyorlar otomobil ile çok ilgisi olmayan kimseler de bunlara inanıp araba alıyorlar. ha diyorsanız ki bu senin beceriksiz araba kullanmandan kaynaklanıyor, sanmıyorum. arabayı kullanırken mazotu hiç sakınmadım ama sürekli dip gaz gitmedim. çok şükür mesleğin yüzünden nasıl az nasıl çok tüketileceğini de bilirim. bir diğer nokta da 120 ye sabitleyip gidiyorum diye palavra sıkanlar. aksaray-konya arasında gitmiyorsanız tamamen palavra. hiç mi önünüze birisi geçmiyor, hiç mi dar viraja gelmiyorsunuz hiç mi rampa çıkmıyorsunuz? eğer becerebilirsem resimleri de ekleyeceğim. bir diğer nokta da başta subaru xv sahipleri olmak üzere bu motor bana yeter palavracıları. yetmiyor arkadaş yetmiyor. ne yapayım param buna yetti de anlarım, ülkede başka motorla satmıyorlar de anlarım. ama kimse kusura bakmasın 115 bg atmosferik motor hiçbirşeye yetmiyor. 115 bg 240 nm torklu motor rampa çıkışlarında (öyle 1-2 km lik kısa rampaları düşünmeyin antalyadan ıspartaya gidişi yada aksekiyi çıkışı düşünün) yetmiyor. kimse kusura bakmasın.

    120 km/s hızla gittim 5 litre yaktım (mı acaba)
    120 km/s hızla gittim 5 litre yaktım (mı acaba)120 km/s hızla gittim 5 litre yaktım (mı acaba)120 km/s hızla gittim 5 litre yaktım (mı acaba)



  • Uzun yolda elbette önümüze araba çıkıyor veya mesela solun bir sağından gidiyorum önümdeki yavaş gidiyor. Sola da geçmek istemiyorum soldan hızlı biri geliyor önüne atlamış gibi olmamak için biraz frenleyip sağından geçiyorum veya frenleyip sol şeridi bekliyorum.

    Kimse hızını sabitleyip gidemez özellikle bayram zamanı kimse yapamaz bunu ama 1000 km güzergahta bu hız düşürmelerin o kadar değiştiremez ortalamayı ki değiştirmiyor da zaten. Şehir içlerine girince hızını azaltıyorsun camları açıyorsun Aksaray'ın orada ışıklara denk geliyorsun şehir içi trafiği oluyor.

    Yine dediğim gibi bunlar 600-700 km güzergahtaki yakıt tüketimini önemli ölçüde etkileyecek şeyler değil.

    Valla ben de anlamıyorum forumdaki bazı insanları. Özellikle araçta 3-4 kişi ve bagaj da varken nasıl yetiyor cidden anlamıyorum. Sanırım başka araç kullanmadıkları için yettiğini sanıyorlar.
  • gecen sene accent crdi 136 ile sivastan ankaraya 3.9 ile gittim.ortalama 90 ile .araban cok yakmis,bi de fransiza az yakar derler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 lt yakmak absürd değilki. 5.8-6.2 lt şehir içi pompa verisine sahibim 1.6 hdi 90 hp motor. son zamanlarda kontak bastığım an klimayı açıyorum bir de lastik tabanını 1 boy büyüttüm en yüksek 6.9 lt gördüm. uzun yolda 4 lt de yakarım ama yol bitmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dharma Initiative

    gecen sene accent crdi 136 ile sivastan ankaraya 3.9 ile gittim.ortalama 90 ile .araban cok yakmis,bi de fransiza az yakar derler
    yol bilgisayarı ortalama hızı 90 gösteriyor muydu?

    quote:

    5 lt yakmak absürd değilki


    absürt olan 5 lt yakmak değil absürt olan 110-120 km/s ortalama hız ile giderken 5 lt yakmak. ben bunun mümkün olmadığını düşünüyorum. çünkü 120 km/s ortalama hızı tutturmak için yol çok uzun bir bölümünü 140 ın üstünde gitmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texjrwillerjr -- 1 Ağustos 2020; 0:55:53 >
  • Dün İstanbul dan Sivas a geldik ailecek. Çıkma motor koyduk arabaya. Araç 2006 c5 1.6 hdi manuel. Egr, dpf(varsa) iptal. Araç full dolu klima açık 5 kişiydik. Osmancığa kadar ben kullandım. Ortalama süratim 120 130 du. Arabayı bıraktığımda gösterge de 5.7 ortalama vardı. Köye geldik 5.2 lt yakmış gösteriyordu. Deposu 67lt arabanın evden de köy 950km. 9.5*5.2 den yaklaşık 50 litre yakmış hesabı çıkıyor. Araç eski sapmadan dolayı toplamına 10 litre koysam, tam hesap yapamıyorum çünkü babam yakıt almış depo kırmızıya düşmesin diye. Araç tahmini olarak 58 60 lt yakmış oluyor. 60÷9.5 dan ortalama 6.3 litre çıkıyor. Bence bu değer bile gayet iyi. Sizin aracınızda da 0.5 lt falan sapma olmuştur tahmini. Dizeller böyle bassanda basmasanda çok fark etmiyor yaktığı. Bizim araç göstergeye göre şehir içi 6.8-7.5 arası yakıyor ki babam harbi trafikli yerde kullanır. Şehir dışıda göstergeye göre 5.2-5.5 yakar. Maksimum 2 litre fark ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matthew Murdock -- 1 Ağustos 2020; 1:13:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    yol bilgisayarı ortalama hızı 90 gösteriyor muydu?

    quote:

    5 lt yakmak absürd değilki


    absürt olan 5 lt yakmak değil absürt olan 110-120 km/s ortalama hız ile giderken 5 lt yakmak. ben bunun mümkün olmadığını düşünüyorum. çünkü 120 km/s ortalama hızı tutturmak için yol çok uzun bir bölümünü 140 ın üstünde gitmek lazım.

    Alıntıları Göster
    şimdi adamın bulunduğu mevki de önemli. ben izmir'deyim bulunduğum yerden hafta içi çeşme ya da kuzey tarafına rahatlıkla o hızlarda gidebilirim çünkü yol boş oluyor.kuzey ege otoyolunu kullanan yok gibi bir şey. çevre yoluna çıkana kadar max. 4-5 km klasik ışıklar dur kalk vs. sonrası bomboş.

    ama cuma iş çıkış saatinden sonra buralara 30 km altı ortalama ile gidiyorum diyen varsa gelsin beni öpsün.

    çoğu kullanıcılar özellikle forumdaki tsi sahipleri bomboş yolda çoğu da yokuş aşağı tüketimi sıfırlayıp değer alıyor benim araç yakıt üretti diyor. ben hafta içi çandarlı'ya giderken otobana çıkıp yakıtı sıfırlayıp 100-110 km'ye sabitlesem 3 lt ortalama alıp foruma atsam bana hass.. çekerler. 2 gişe dışında yol bomboş rüzgar da arkadan vuruyor mis gibi manipülasyon fırsatı
  • Şehirler arası yolda 120 km ortalama tutturmak için ya otobanda gidiyor olmalısınız ya da çok hızlı gidiyor olmalısınız.

    Bölünmüşte 120 ortalama kolay değil. Bizim insanımız genelde 120 ile bir süre gidince bütün yolu 120 gittim diyor veya 180-190 km hızda 10 saniye kalmasına rağmen tüm yolu 180-190 geçtim diyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

    Dün İstanbul dan Sivas a geldik ailecek. Çıkma motor koyduk arabaya. Araç 2006 c5 1.6 hdi manuel. Egr, dpf(varsa) iptal. Araç full dolu klima açık 5 kişiydik. Osmancığa kadar ben kullandım. Ortalama süratim 120 130 du. Arabayı bıraktığımda gösterge de 5.7 ortalama vardı. Köye geldik 5.2 lt yakmış gösteriyordu. Deposu 67lt arabanın evden de köy 950km. 9.5*5.2 den yaklaşık 50 litre yakmış hesabı çıkıyor. Araç eski sapmadan dolayı toplamına 10 litre koysam, tam hesap yapamıyorum çünkü babam yakıt almış depo kırmızıya düşmesin diye. Araç tahmini olarak 58 60 lt yakmış oluyor. 60÷9.5 dan ortalama 6.3 litre çıkıyor. Bence bu değer bile gayet iyi. Sizin aracınızda da 0.5 lt falan sapma olmuştur tahmini. Dizeller böyle bassanda basmasanda çok fark etmiyor yaktığı. Bizim araç göstergeye göre şehir içi 6.8-7.5 arası yakıyor ki babam harbi trafikli yerde kullanır. Şehir dışıda göstergeye göre 5.2-5.5 yakar. Maksimum 2 litre fark ediyor.
    yol bilgisayarı ortalama sürati kaç gösteriyordu? belli ki benim yazdığımı tam okumamışsınız. yolun büyük kısmını 130 ve üstünde gittiğim halde yol bilgisayarı ortalama sürati 95 gösteriyordu. yani 130 km ortalama sürati yakalamanız için 170 ile gitmeniz gerekir.
  • Konu dışı olacak ama araçtan memnun musunuz.Fiyatları pek artmamış sanki diğer araçlar gibi,laguna dan latitude e geçmek biraz gözümü korkutuyor bakım maliyetleri parça fiyatları uçuk olabilr diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin aracı bilemem ama clio dCi gerçekten en az yakan araç bana göre.

    Uzun yola çıkarken motoru daha çalıştırmadan değerleri sıfırladım klima araç ile aynı anda çalışmaya başladı rakım farkı olmayan Mersin ve Hatay arası gidildi 110 sabit hız ile zorunlu olmadıkça bu hızın altına düşülmedi yer yer sollama amaçlı 120 lere çıkıldı. Araçta 3 yetişkin ve 2 çocuk vardı. Ortalama 85 km hız ile ortalama tüketim değeri 3.9. Eğer klima açılmazsa 3.6 gibi bir değer çıkıyor.

    Bu arada araç 2 bin devirde 112 km hız yapıyor.
    İşin sırrı sürüş tekniklerinde yatıyor. Mesela iniş aşağı giderken mümkün ise hiç gaza basmam ve frenleme neredeyse çok çok az yapmaya gayret ederim. Adamlar giseye 1 km kalmış halen 120 ile abanıyor gaza. Halbuki kademeli bir şekilde hızını düşürerek yavaşlama yoluna gitse sert frenlemelerden olabildiğince kaçınsa çok düşük tüketimler elde edecek. Bonus olarak gereksiz fren yapmayarak balata ve disk maliyeti minimuma düşecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    ortalama hiz 78-79 falan gosteriyordu diye hatirliyorum.hep sabit devirlerde gitmeye calismistim.kasmadan gitsem 5.5 olurdu sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Düzenlemeye üşendim ortalama hız 100 dü. Bolu tüneli ve aşırı virajlı yollar dışında ben 100 altına çok nadir düştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende crdi otomatik var.90 a sabitlediğimde 4,5-5 lt yi görüyorum fakat dayanamıyorum basıyom 140-150

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

    Düzenlemeye üşendim ortalama hız 100 dü. Bolu tüneli ve aşırı virajlı yollar dışında ben 100 altına çok nadir düştüm.
    100 ün altına nadir düşmen ortalamayı 100 yapmıyor. lütfen bir dahaki seferi ortalama hıza da bir bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Funnerman33

    Sizin aracı bilemem ama clio dCi gerçekten en az yakan araç bana göre.

    Uzun yola çıkarken motoru daha çalıştırmadan değerleri sıfırladım klima araç ile aynı anda çalışmaya başladı rakım farkı olmayan Mersin ve Hatay arası gidildi 110 sabit hız ile zorunlu olmadıkça bu hızın altına düşülmedi yer yer sollama amaçlı 120 lere çıkıldı. Araçta 3 yetişkin ve 2 çocuk vardı. Ortalama 85 km hız ile ortalama tüketim değeri 3.9. Eğer klima açılmazsa 3.6 gibi bir değer çıkıyor.

    Bu arada araç 2 bin devirde 112 km hız yapıyor.
    İşin sırrı sürüş tekniklerinde yatıyor. Mesela iniş aşağı giderken mümkün ise hiç gaza basmam ve frenleme neredeyse çok çok az yapmaya gayret ederim. Adamlar giseye 1 km kalmış halen 120 ile abanıyor gaza. Halbuki kademeli bir şekilde hızını düşürerek yavaşlama yoluna gitse sert frenlemelerden olabildiğince kaçınsa çok düşük tüketimler elde edecek. Bonus olarak gereksiz fren yapmayarak balata ve disk maliyeti minimuma düşecek
    benim aracım latitude. aracın şanzıman oranları çok kısa, 2000 d/d 90 yapıyor. mersin hatay arası yaktığınız normal aynı tüketimi mersin-antalya arasında bir deneyin. ve tekrar söylüyorum gittiğiniz hızı değil yol bilgisayarının gösterdiği ortalama hızı dikkate alın.
  • Aracım 2018 Peugeot 308 1.6bluehdi 120hp 300nm tork eat 6 şanzıman. 2 kişi full bagaj. Altınoluk Maltepe arası 3 saat 15 sürdü yolculuk. Ortalama hızım 112. Altınoluk çıkışı 20 tane falan ışık var bir de İstanbul girişi full trafik.

    Otoyolda 6. Vites spor modda 180-200 arası neredeyse tüm yol dip gaz şeklinde geldim. Ortalama tüketim 4.7lt. Klima zaten hep açık.

    Araç hafif tork da yüksek olunca bu değerler yakalanabiliyor hiç dikkat etmeden sürekli basarak.

    Çok dikkat edersem de 4lt civarı yakıyor ama ona ancak 40-50 km dayanabiliyorum.


    120 km/s hızla gittim 5 litre yaktım (mı acaba)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarper26

    Aracım 2018 Peugeot 308 1.6bluehdi 120hp 300nm tork eat 6 şanzıman. 2 kişi full bagaj. Altınoluk Maltepe arası 3 saat 15 sürdü yolculuk. Ortalama hızım 112. Altınoluk çıkışı 20 tane falan ışık var bir de İstanbul girişi full trafik.

    Otoyolda 6. Vites spor modda 180-200 arası neredeyse tüm yol dip gaz şeklinde geldim. Ortalama tüketim 4.7lt. Klima zaten hep açık.

    Araç hafif tork da yüksek olunca bu değerler yakalanabiliyor hiç dikkat etmeden sürekli basarak.

    Çok dikkat edersem de 4lt civarı yakıyor ama ona ancak 40-50 km dayanabiliyorum.


    20 ışık, İstanbul full trafik, kalanında da dip gaz, klima da açık =4.7 lt.

    Biraz çok geldi bana, 3, 3-5 arası yakmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 1 Ağustos 2020; 12:59:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    Konu dışı olacak ama araçtan memnun musunuz.Fiyatları pek artmamış sanki diğer araçlar gibi,laguna dan latitude e geçmek biraz gözümü korkutuyor bakım maliyetleri parça fiyatları uçuk olabilr diye
    eğer ki sorunuz banaysa kesinlikle tavsiye ederim. çok memnunum aynı fiyata 1.33 toyota alacağınıza çok daha rahat, konforlu ve keyifli bir araç. ben lastikleri kumholarla değiştirene kadar yol tutuş performansının da bu kadar yüksek olduğunu bilmiyordum.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Hocam 6 ileri değil mi sizin araç? 2000 devirde 90 çok azmış gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.