Şimdi Ara

Fibronektin içeren implant kaplaması geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fibronektin içeren implant kaplaması geliştirildi



    Gelişen teknoloji ile kalça implantları her ne kadar gelişmiş dahi olsa replasman sonrasında ilgili implant uygulandığı bölgeye tam olarak uyum sağlayamayabiliyor ve bunun sonucunda da implant uygulandığı bölgeden ayrılabiliyor. Bu durumun önüne geçmek amacıyla bilim insanları implant yüzey kaplaması geliştirdi.



    Titanyum protezlerin yüzeyine uygulanacak olan kaplamanın fibronektin içerdiği ve protezin ilgili dokuya tutunamasını kolaylaştıracak özellikte olduğu belirtiliyor.



    Fibronektin



    Fibronektin içeren implant kaplaması geliştirildi



    Fibronektin adlı proteinin yapısında arjinin, glisin ve aspartat amino asitleri bulunuyor. Ayrıca fibronektinin yapısında RGD adı verilen özelleşmiş bir alan yer alıyor. Bahsi geçen alan kanca benzeri şekle sahip kemik proteinlerinden integrinler için de bir nevi bağlanma bölgesi olarak işlev görüyor.



    İmplantların yüzeyinde RGD bölgeleri bulunmadığı için implantla temas eden kemik dokusundaki kemik hücreleri implantı uyumlu materyal olarak tanımayabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni implant kemik onarımını hızlandırabilir



    Araştırma ekibi bu durumu en aza indirmek amacıyla fibronektin ve inflamatuar süreçleri de en aza indirmek amacıyla anti inflamatuar ilaçlar ile antibiyotikler içeren protez kaplaması geliştirdi.



    Yeni araştırma Polymers adlı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://www.researchgate.net/publication/340403408_Dendritic_Scaffold_onto_Titanium_Implants_A_Versatile_Strategy_Increasing_Biocompatibility







  • 10 yıl sonra kanserojen olduğu keşfedilir. !

  • Bir kaç farklı durum söz konusu. Kimisinde kullanılan kemik harcı vs gibi bileşenlerle kalça kemiğinin bileşik oluşturması gereken mafsal kısmı kemikten ayrılıyor ya da vücud uyum sağlamadığı için iltihap yapıp şişerek tepki gösterebiliyor. Femur protezleri uygulaması zor protezler olduğu için yerinden çıkartması, yenilenmesi zor ve tehlikeli bir ameliyatlar gerektiriyor. Bundan dolayı uygula unut tarzı çalışma ne kadar iyi becerilirse o kadar iyi.

    Düşünün bu ürünler genelde 60 yaş üstü insanlara uygulanıyor ve 15-20 yıl gibi ortalama ömürleri var. 70-75 yaşında yeniden sökecek/değiştirecek olmak o yaştaki hastanın (35 cm lik bir kısımda tüm dokunun ortadan kesildiği düşünülürse) kaldıramayacağı durumlara neden olabiliyor.

    Bu konudaki her gelişme bu konuda rahatsızlığı olan yaşını almış insanlar için bir derman. Saçma yorumlar son ihtiyacımız olan şeyler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 1 Ağustos 2020; 18:8:56 >




  • Golden Smile Diş Polikliniği olarak, dünyanin en iyi marka implantlarını uygun fiyata yapmaktayız. Marka ve fiyatlar için sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle irtibata geçebilirsiniz.
    Sitemiz:www.goldensmile.com.tr/implant-fiyatlari-2020/
    Mail: info@goldensmile.com.tr
    Tel: 0532 685 1662

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.