Şimdi Ara

2020 Fiat Egea 1.4 fire Urban Plus alıyorum....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
5.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2010 model punto evo 1.4 multiair dynamic 105hp aracımı sattım ve bayiye kapora vererek kara kara beklemeye başladım. Biraz birikmişim vardı ve 2 yıl vadeli kredi çektiğimde Egeanın parasını tam olarak cebime koymuş durumdayım. Araç ekim başı gibi teslim edilecek. Neden 120bin TL bandına Egea tercih ettiğimi soracak olursanız...



    Egea'yı bayide inceleme fırsatı buldum. Malzeme kalitesi, 7" tableti, ses sistemi, gündüz ledleri, mercekli halojen farları vs. beni fazlasıyla tatmin etti. 2. Elin derdiyle uğraşmaktansa sıfır C segmentte en ucuz da egea olduğu için egea tercih ettim.

    Şimdi sormak istediğim birkaç soru var...

    1- Rodaj süresince aracı nasıl kullanmalıyım? (Rodajın varlığına inanıyorum. Yıl olmuş 2020 rodaj mı kaldı diyecekler direkt çıksın konudan!)
    2- Aracın kronik sorunları var mıdır?
    3- aracı teslim alırken nelere dikkat etmeliyim?
    4- araç rengi beyaz ama seramik kaplatmayı düşünüyorum. Sizce gerekli mi?
    5- LPG düşünmüyorum. Ayda zaten max 500 km yapıyorum. Yakıt durumu sizce ne olur ortalama. Genelde şehir içi ortalama 30 km hızla yarı akıcı trafikte kullanıyorum.
    6- benzin için hangi firmayı tercih etmeliyim?

    Teşekkür şimdiden...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bende aynı aracı aldım. Bana göre 1500 km ye kadar aşırı devirle kullanmayın. Daha sonra her viteste yüksek devirle ara ara sürmeyi deneyin. Kronik sorun ben denk gelmedim henüz yeni olduğu için. Yağ yakıyor deniyor ama 1000 km oldu hala yağ temiz ve eksilme yok. Bana göre tüp taktıranlardan dolayı yap eksiliyor olabilir. Zaten genel itibari ile İtalyanlar hep yağ eksiltir. Buna çözüm olarak kaliteli yağ konabilir. Opar yağ kullanıldığı için sebep olur diyorlar. Ben İzmir’de kullanıyorum. Klima açık 6.7 ortalamam var. Bundan Aşağı düşmez ve genelde açık trafikte yüksek hızda kullanıyorum. Teslim aldıktan sonra kaput fitili kapı altı toz fitili falan taktım ben bu arada. Seramiğe bence gerek yok Fırça ile yıkamayın birde benzinlikteki köpüklerden kullanmayın yeter diye düşünüyorum. Yakıt olarak da opetden alıyorum. Ayrıca size yakıt güvencesi veriyor kartını da teslim ediyorlar yakıt alınca ona da geçiriyorsun puanda birikiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • tsmsk kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam teşekkür ederim. Bende manisa kullanacağım aracı. Ben yağ eksiltme olayını bayiye sorduğumda "evet öyle bir durum vardı kabul ediyoruz ama 2019 ekimden sonraki araçlarımızda o sorunu çözdük demişti. Toz için kaput fitili çok mantıklı olmuş bencede nerde, nasıl ve ne kadara yaptırdınız hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 31 Temmuz 2020; 15:30:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1-Ben sıfır araç alıcak olsam 500. Km de ilk bakıma sokardım ki öyle yaptım.
    2-Bilmem ki
    3-Genel bakın zaten satış temsilcisi gösterir yüzeysel
    4-Bence şeffaf kaplatın, sıfır araç alınca ben seramik yaptırdım şuan kendim wax yapıyorum ama o zaman bilseydim şeffaf yaptırırmışım çünkü değiştiririm üst modelle diyodum da olmuyo bu ülkede. İyi bakmak lazım.
    5-Youtube da bol bol video vardır bakın derim
    6-Ben Shellciyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam 😊 izleyecek video kalmadı YouTubeda arabayı almadan 2 bin km yaptım resmen. Ama çok uçuk değerler söyleyende var 5 lt yaktım diyende var tabiki bende beklemiyorum 5 lt vs yakmayı ama insan oğlu merak ediyor😂😂
    Bende oldum olası shelle ısınamadım ya...

    Komple olmasada kaputa şeffaf film düşünüyorum ama sökerken problem yaşarmıyım bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 31 Temmuz 2020; 16:24:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Servistede var ünlüoto internette de. Fiat egea forumunda yazıyor. Kapı altı için tanesi 30 TL kaput 80 TL. Birde radyatör üst koruması aldım oda o civardaydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Egea güzel araba, fiat kullanan birisi zaten yabancılık çekmeyecektir. Özellikle direksiyon yumuşaklığı ve benim araçta mı öyleydi bilmiyorum debriyaj çok hafifti ayağım hiç kasılmıyordu. Ayrıca egea malzeme kalitesi de eski fiat araçlara göre bence bir tık iyileştirilmiş. Punto ve fiat benim gözümde hep ayrı bir yerde kalacaktır severek kullanıyordum, uzun yol hariç. :)

    1.4 fire motor tüketim konusunda bence iyi bir motordu, 2009 punto aracım vardı benimde ve lpgliydi ama bazen benzinde kullanıyordum gidişini sevdiğim için. 30-40 km ortalam hızla Atakent - Maslak arası 7-8 litre yakıyordu. Tabi benim kullanışımla ani kalkışlar, bazen gereksiz gazlama gibi hareketlerim olurdu. Egea da tahminimce aynı oranlarda yakabilir. Tabi ortalama hızınız dediğiniz gibi olursa. Ama 15-20 km ortalama hızlarda kullanılırsa 10-12 litreleri görebilir özellikle kış aylarında.

    Hayırlısı olsun tekrardan..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Fire motor kullanmadım ancak tjet egeaya sahibim. Urban plus donanım doğru tercih. Hb ya da sw öneririm. Yalıtım ve süspansiyon olarak sedandan daha iyidir.

    1- Rodaj da ani hizlanmalardan ve ani frenlemelerden kaçının. Çok üst devirleri zorlamadan sakin kullanın. En azından ilk 1000 km. Aracı sürekli aynı devirde sabit hızda kullanmayın. Hızınızı artırıp azaltarak, farklı viteslerde, farklı devirlerde kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır.
    2- Kronik sorun yok bildiğim kadarıyla. Dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var. Araç fabrikadan eksik motor yağ seviyesiyle geliyor. Aracınızın motor yağ seviyesini sürekli kontrol edin. Servisler ilk 5000km de bakıma çağırıyor. O bakım gelmeden motor yağınız bitmiş olabilir, dikkat edin. Fabrikanın kullandığı ve servislerin doldurduğu Opar yağın kalitesi çok düşük. Ondan dolayı aracın yağı bitiyor. Yağ buharlaşıyor daha doğrusu. Motorun sorunu değil yağın kalitesizliği.
    3-Aracı teslim alırken etrafında dikkatlice gezin. Çizik sürtme vs sıfır araç da olsa olabilir. İçine de dikkat edin, başka bir şey yok. Servisten koparabilirseniz paspas vs almaya çalışın.
    4- Hiç gerek yok bence seramik kaplamaya. Seramik kaplatıyorsanız aracınızı fırçayla yıkatırsanız o seramik gider. Bir oto yıkamacı ile anlaşıp mikrofiber eldivenle vs yıkatırsanız seramik kaplama uzun süre korunabilir, maliyetli bir iş bence gerek yok. 1-2 senede bir pasta cila yapsanız daha ucuza gelir.
    5- Aylik 500 km için Lpg ye gerek yok. Araç 7.5 8 litre civarı tüketir sakin kullanımla gayet normal.
    6- Opet ile anlaşması var Fiat’ın Koç grubuna dahil olduğu icin. Yakıttan kaynaklanan bir sorun olursa garantiden karşılanır. Opetten almanız mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • crssover C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için. Opar yağı oldum olası sevemedim zaten servis sadece Opar mı kullanıyor acaba yani benim istediğim yada alıp götürdüğüm yağı koymalarını söylesem acaba kabul ederler mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam ben sana direk söyleyeyim. Düzlük şehirde yaşıyorsanız şehir içi ortalama 7 litre yakar. Çok sıkışık trafik yerde yaşıyorsanız ortalama 8 litre. Trabzon, Zonguldak gibi illerde yaşıyorsanız 9 litre. Ben ilk aldığımda ortalamam 6.1 litreydi ama nasıl kullanıyorum gaz pedalinde yumurta varmış gibi. Bünye benzine alışık değil Şimdi battı balık yan gider kullanıyorum ortalama 7.1 LT.
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam çok sağolun :)) punto anlatılmaz yaşanır... Tabiki şehir içinde :) özellikle direksiyonuna hastayım o arabanın. Taki uzun yol yapana kadar geçenlerde manisa Antalya yaptım kamyon çarpmışa döndüm. Ama her ne olursa olsun seviyordum puntoyu. Dediğiniz gibi egeada yabancılık çekeceğimi düşünmüyorum bende...

    Ama şu bekleme olayı öldürecek beni daha 1 hafta olmadı sipariş vereli ben şimdiden sabırsızlanıyorum bakalım nasıl geçecek 2 ay..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok açıklayıcı oldu😂 puntoda 8 litre civarında yaktırıyordum. Çok dikkat ettiğim zamanlarda 6.4 falan gördüm de çok uzun sürmedi😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hangi şehirde oturduğun önemli. ben istanbul akıcı trafikte ortalama 8 lt yakıyorum. böyle eski teknoloji motora sahip bir c sınıfı araç için iyi bence. benzin nerde ucuzsa ordan alırım ben hep. aralarında fark falan yok, tamamen psikolojik. yeter ki istasyon benzine hile katmasın, depoları temiz olsun. rafineri çıkışı hepsi aynı iyi benzin, ne oluyorsa ondan sonra oluyordur.

    rodaj falan hikaye. rodajın olduğuna veya olmadığına karar verecek kadar kendini konuya vakıf görüyorsan rodaj süresince nasıl süreceğini de sormaman lazım. burda bir çelişki var.

    valla ben passatıma seramik kaplatmadım, yani bence gereksiz.
  • Hayırlı olsun. Şu dönemde bu fiyatlarla alınacak en mantıklı araçlardan biri. B segmenti modeller bile 130-140 binlerden başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun öncelikle. Rodaj konusu gibi bir önemli durum daha var, balatalar yeni olduğundan ilk 500 km kadar ani frenden kaçınıp, fren mesafenizi korumanızda fayda var. Seramik konusuna pek sıcak bakmıyorum. Para tuzağı geliyor bana. İsteyen yaptırır tabi herkesin kendi bileceği iş. Yakıt konusunda da Shell kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım şimdilik yakıtla ilgili. Daha bir iyi akıyor gibi geliyor Shell’den alınca, belki yanılıyorumdur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam öncelikle, bende de 2018 model egea var 1.4 fire easy stil paket. 14bin km oldu yağ eksiltmeye rastlamadım. Heryerde kronik sorun olarak yazılır ama bende olmadı. Istanbul şehir ici genelde 7.6 ile 8.5 arası gidip geliyorum ortalama 8 diyebiliriz. Benim gibi kalabalık ve trafik yoğunluğu yüksek bi yerde oturan için normal. Ben opetten alıyorum yakıtı gayet memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Farklı yağ kullanan (petrol ofisi gibi) servisler de var sormanız lazım. Neredeyse A+ Kalitedeki yağdan daha pahalı fiyata ( 360 TL ) Opar yağı satıyorlar. Bu paradan vazgeçeceklerini sanmıyorum. Kesin cevabı servis verir.
    Rica ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 urban plus aracım var 6400 kmde, yağ eksiltme baktım bende eksiltme yok. Gayet memnunum hayırlı olsun güzel araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 1.6 e torq 11 12 çok çok dikkat edersem 10 yakıyordu akıcı trafikte
    Buradaki değerler şaşırtıyor beni
    Gaz taktırdım litre hesabı yapmadım ama ş.içi 40 Kr yakıyor şuan diyebilirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu 1.4 lerde yağ yakma sorunu var diyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.