Şimdi Ara

Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NATO Bize düşman, AB Bize düşman, ABD Bize düşman, Yunanistan, Fransa özellikle Düşman...

    Ama bakıyorsun halen NATO üyesiyiz, Halen ABD ne derse onu yapıyoruz. Elimizde kozumuz olmasa, direkt başımızı ezmeye kalkarlar..

    Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum.

    Dünya'da Normal bir ülke olarak kabul edilmek için, ABD nin zincirlerini takmamız isteniyor.

    Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum.

    Hangi düşmanla mücadele etsek, Sonunda ucunda ABD nin olduğunu buluyoruz.

    Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum.

    pKK yı bile ABD nin koruduğunu gördük, FETÖ aynı şekilde..

    Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum.


    Biz onlara en ufak bi yanlış yapsak, hemen bizi suçlamayı da biliyorlar, Üstüne muhalefetin de bir kısmı bizi suçluyor.

    Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum.


    Hemen ABD nin yaptırım silahı devreye giriyor. O yaptırımları da, bir an da yapmıyorlar. Basına o kadar çok demeç veriyorlar ki, Tüm dünyanın bundan haberdar olduğuna emin oluyorlar. Sonunda da Yatırımcıyı korkutuyorlar ve Ekonomimizin fişini çekiyorlar.

    Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum.


    Mesela bugün yine; ABD dış işleri bakanı;

    Mike Pompeo; "Türkiye'ye nasıl bir S-400 yaptırımı uygulanacağını değerlendiriyoruz!" dedi..

    Yani bunlar bizim en büyük düşmanımız anlatabiliyor muyum, daha büyük bir düşmanımız yok.


    ---------------

    Biz Türkiye'yiz, Dünya nın Merkezindeyiz. Eğer başımızda doğru düzgün Politikacılar olsaydı. Bugün ABD nin Dolar'ıyla iş yapmak zorunda kalmazdık.

    Dolar şu kadar yükseldi, Bu kadar alçaldı diye asla dert etmezdik.

    Yasaklayalım Doları, Euro yu.. Kapatalım İncirlik üssünü, Yönümüzü de Doğuya çevirelim. Eğer gelip ayağımıza kapanmaz iseler insan evladı demesinler, yüzüme tükürsünler. Hemen AB ye alırlar bizi..


    Biz burda olmasak, Rusya'nın korkusun dan altına yapar bu Batı.. Şu an bile Rusya dan ne kadar çekindiklerine bakın. Olası bi savaşta, İlk Türkiye'yi öne süreceklerini bilmeyen var mı aramız da?

    Şu an Batı'nın güçlü olmasını sağlayan biziz. Bize güvendikleri için Ekonomileri çok daha iyi. Çünkü rahatlar, diken üstün de değiller, Türkiye bitmeden, kendilerinin bitmeyeceğinden eminler..


    Sürekli orta dünyanın Batı'sına yaklaşmaya çalışan bu politika anlayışımız. Orta Dünya'nın Doğusuna dönmelidir.

    Doğu deyince aklına Sömürülen Halklar geliyor hepinizin biliyorum. Ama Bu düşünceyi değiştirebilecek olan Merkez ülke de yine biziz. Lojistik hizmetleri Türkiye'den sorulur. Biz nereye sırtımızı dönersek orası sömürülür. Yönümüzü döndüğümüz yer eşitlenir, sömürülmez. Gücümüzü niye görmüyoruz.


    Bizim Milletin Rusya korkusu, Atatürk'ten sonra başladı benim bildiğim. Atatürk, Rusya dan korkmuyordu. Biz niye korkuyoruz. Rusya dediğin Federasyonun yarısından çoğu Türk zaten. Bizim Politikamızın Batı'dan yana olması bana çok yanlış geliyor. Düşüncelerinizi merak ediyorum....



    ------------------------------------------------

    -Filmin adı "6 milyon dolarlık adam" nasıl?

    -6 Milyon mu.. Sen beni batırmak mı istiyorsun Faruk, Ayrıca Memleket de Döviz yasak bilmiyor musun?

    -Filmin adını değiştirebiliriz abi

    -Mesela?

    -Ay'da sevişenler nasıl?

    -Olmaz, Ay'da olmaz. Bir Hafta da çekmemiz lazım.

    -Onu hallederiz abi, Bir robot Ay'da, bir Astronota aşık oluyor! Nasıl?

    -Güzel, Güzel. Ay'da sevişenler Güzel

    -Abi ben Avansı rica ediyim. (G.O.R.A)

    ded::::::Pompeo: Türkiye'ye nasıl bir S-400 yaptırımı uygulanacağını değerlendiriyoruzPompeo: Türkiye'ye nasıl bir S-400 yaptırımı uygulanacağını değerlendiriyoruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 30 Temmuz 2020; 20:13:32 >







  • Bu milletin Batı hayranlığı tarihteki Rus saldırganlığından kaynaklanır.Batıyı birçok konuda eleştirebiliriz ancak bana Batı ve Rusya-Çin arasında tercih yapmam söylense gözü kapalı Batı'yı tercih ederim.


    Öncelikle tarihe baktığımızda bu milletin başına Batıdan ziyade Rusların bela olduğunu görürsünüz.Sanıldığının aksine Osmanlı en çok Batıyla değil Rusyayla savaşmıştır.Osmanlının 18. ve 19.yüzyıllardaki tüm savaşları Ruslarla olmuştur.Osmanlıyı her savaşta mağlup eden ve zayıflatan başlıca devlet Ruslar olmuştur.Örneğin Osmanlı'nın donanması dört defa yakıldı.Bunlar;İnebahtı,Çeşme,Navarin ve Sinop baskınları şeklindedir.İnebahtıda Haçlı donanması baskını gerçekleştirmiş,Navarin baskınını ise ortak İngiliz-Fransız ve Rus donanmaları gerçekleştirmiştir.Çeşme ve Sinop baskınlarını ise sadece Rus donanması gerçekleştirmiştir.Osmanlı donanmasının başına gelen bu dört felaketin sadece iki tanesi Rusya tarafından gerçekleştirildiği göz önüne alınırsa Rusların diğer Batılı devletlerden daha çok Türklere düşmanlık beslediklerini görebiliriz.


    Dahası Osmanlı için 'Hasta adam' tabirini kullanan ve 'Şark Meselesi' sorunlarını Batı gündemine sokanda yine Rusya'dır.Rusya bunların dışında hem Balkanlarda slav unsurları sürekli Osmanlıya karşı kışkırtmış hem de Doğu Anadoluda Ermenileri Osmanlıya karşı kışkırtmıştır.Sürekli Osmanlıya saldırmasından ötürü özellikle Balkan toprakları harabeye dönmüş,Rusların kışkırtması sonucunda da yerel ortodoks hrıstiyanları sürekli Osmanlıya karşı isyan etmiştir.Sadece 19.yüzyılda bile sürekli Ruslarla savaştığımız görülebilir.İmparatorluğun son yüzyılında en çok savaştığı devlet Rusya olmuştur.Öyle ki meşhur 93 Harbinde Osmanlı devleti tamamen bozguna uğramış ve imzalanan Ayastefenos anlaşması ile Rusya'nın sömürgesi durumuna düşmüştü.Neyse ki bu durumla çıkarları uyuşmayan Batılı devletlerin araya girmesi ile Osmanlının ömrü biraz daha uzamıştır.


    Keza Osmanlı'nın I.Dünya Savaşına girmesinin en önemli nedeni de Rusya olmuştur.Osmanlı I.Dünya Savaşından sonra Rusların karşısına dikilecek ve kendisine müttefik olacak başka büyük bir devletin kalmayacağından endişe ederek bu savaşa girme ihtiyacı hissetmişti.Nitekim bu savaş esnasında Rusların kışkırtmaları devam etmiş ve Doğuda Ermeniler büyük Türk katliamları yapmışlardır.


    Lakin I.Dünya Savaşı esnasında Rusyada yaşanılan bolşevik ihtilali ile yüzlerce yıl devam eden Türk-Rus savaşları sona ermiş ve bir bahar dönemi başlamıştır.Özellikle Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milli mücadelenin İngiltere aleyhine olması Ruslarında işine gelmiş ve milli mücadelede bize en çok destek veren tek yabancı devlet olmalarını sağlamıştır.Atatürk döneminde temelleri atılan bu karşılıklı çıkarlara dayalı dostluk 1945 yılına kadar devam etmiştir.


    1945 yılından sonra ise daha Avrupada savaş tam sona ermemişken Sovyetler Mart 1945'te sürekli yenilenen Türk-Rus saldırmazlık paktını yenilemeyeceklerini ilan ettiler.Böylece Türkiye Sovyetler tarafından her an istila edilme korkusu içine düştü.Çünkü o dönem Kızıl Ordu Avrupa'nın neredeyse yarısını işgal etmiş ve kendisine bağlı uydu devletler kurmuştu.Dahası Sovyetlerin lideri Stalinde Türkiye'ye karşı emperyalist ve yayılmacı hedeflerini açıklamaktan geri durmuyordu.Yeni Türk devletini Osmanlı gibi Batı'nın kucağına iten yine Ruslar olmuştu.Stalin Türkiye'den Ardahanı,Karsı ve Iğdırı istiyor dahası Çanakkaleyi savunmak amacıyla Türk askeri ile birlikte bir Kızıl ordu birliğinin Çanakkaleye konuşlandırılmasını talep ediyordu.Tüm bu istekler Türkiye'yi ciddi anlamda rahatsız etmiş ve ona alternatif güç aramaya itmiştir.


    En nihayetinde bu gücün Amerika olduğu anlaşılmış ve Amerikan şemsiyesi altına girilmiştir.O dönem bu şemsiyenin altına sadece Türkiye değil Türkiye dahil İngiltere,Fransa,İtalya,Batı Almanya,Yunanistan ve daha birçok irili ufaklı Avrupa devleti de girmişti.Yani anlayacağın üzere Türkiye'yi Batının kucağına iten doğrudan Rusya olmuştur.


    Stalinin ölümüyle beraber yerine geçen Kruşçev Türkiye'ye karşı yayılmacı politikadan vazgeçmiş ve en azından Türkiye'nin tarafsızlığının eskisi gibi sağlanmasını istemiştir.Lakin kısa sürede Sovyetlerin kendilerinden bağımsız olmak isteyen Macarlara karşı giriştiği katliam hareketleri Türkiye'yi bu konuda Batıya güvenmeye itmiştir.En nihayetinde Batının Kıbrıs meselesinde Türkiye'yi yalnız bırakması üzerine Türkiye 1964 yılından itibaren Osmanlıda olduğu gibi denge politikası gütmeye başlamıştır.NATO içinde olup Sovyetlerle ilişki geliştiren ender NATO müttefiklerinden biri olmuştur.Lakin yine de toptan NATO'dan ayrılmayı doğru bulunmamıştır.Türkiye'nin amacı Amerikaya karşı Sovyetleri,Sovyetlere karşı da Amerikayı kullanmak olmuştur.Bugünde bu politikanın uygulanmasına devam ediliyor.


    Türkiye ve Ruslar arasındaki ilişkiler Sovyetler dağılıncaya kadar bir istikrar içine girmişse de Sovyetlerin dağılmasından sonra yeni kurulan Rusya Federasyonunun yeniden Türkiye'ye karşı politikalar içinde yer almaya başladığı görülür.Mesela Sovyetlerin reddettiği ''Ermeni soykırım'' iddialarını yeni kurulan Rusya Federasyonu kabul etmiş ve bu konuda Türkiye'ye baskı yapmaya başlamıştır.Keza lafta bağımsız olan Ermenistan devletinininde bu konuda Türkiye'ye karşı politikalar izlemesini el altından desteklemiş,Ermenistan üzerinden D.Anadolu topraklarımız üzerinde hak iddia etmeye başlamıştır.Öte yandan Azerbaycandan Karabağın alınmasında ve Hocalı soykırımlarının yaşanmasında da hep Ruslar aktif aktör olmuşlardır.


    Tüm bunların dışında PKK terörününde Ruslar tarafından desteklendiği söylenebilir.Rusya diğer Batılı ülkeler gibi Pkk'ya el altından sürekli destek vermiştir.Esasında Pkk daha Sovyetler zamanında kurulmuş bir komünist-sosyalist terör örgütüdür.Pkk'nın neredeyse tüm terör saldırılarında aktif olarak Sovyet yapımı silahlar kullanması tesadüf değildir.Dahası Suriye iç savaşı esnasında Pkk'nın Suriye kolu olan Ypg'ye de önemli desteklerde bulunmuştur.Bu destek Ypg'nin Moskovada resmi temsilcilik açmasına kadar gitmiştir.Yani bugün Dünya üzerinde Pkk'nın tek resmi temsilciliği de Rusyada bulunur.


    Kısacası evet Batı'ya bağımlı olunmamalı ancak Doğu'ya da bağımlı olunmamalı.Gördüğünüz üzere tarihsel gerçekler Ruslarla gözü kapalı dostluk kurulamayacağını bize gösteriyor.Dahası Çin içinde durum aynı.Ne Rusya ne de Çinle Türkiye ittifaklık kuramaz.En fazla bunları çıkarları doğrultusunda denge unsuru olarak Batıya karşı kullanabilir.Aynen bir dönemler Osmanlı'nın Çarlık Rusyasına yaptığı gibi...

    Sadece baş örtüsü değil Komple din! Bu Ülkede niçin kumarhane sektörü yok mesela örnek.Din karşı çıktığı için.Lgbt destekliyor diye Netflixe bile karşı gelmişsiniz uzaya mekik göndermekten bahsediyosun.Dinin hüküm sürdüğü bütün Ülkeler sürünmeye mahkumdur aksinin örneği daha görülmedi.
  • Boşver kanka hadi ayasofyaya gidelim Aziz Allah Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum. Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 1 Ağustos 2020; 14:5:27 >
  • konu sahibi o kadar yazmış yazmış ama içerik ile başlık çok alakasız olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Ağustos 2020; 14:22:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşman diye saydığın ülkelerle ticaret olmasa/ sermayesi çekilse Türkiye iflas eder.
    Ayrıca İncirliği kapatmak ABD’yi etkilemez; gider Irağa, Güney Kıbrısa, Suriyedeki pkk bölgelerine taşır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batıya değil batının refahına hayran.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kozumuz büyük. 80 milyon potansiyel ara eleman, bedavadan az pahalı iş gücü, yersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeniden herkes kötü, herkes bize düşman, herkes bizi yıkmak istiyor psikolojisine girmeyelim. Batı ne dost ne düşmandır. Herkes çıkarını bilir. Anlaştığımız konular da olacak, ihtilaflı meseleler de. Ortak paydalarda buluşabiliriz. Bu iş biraz siyaset, biraz diplomasi ile yürütülebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi bir blokta sana yapıştırıyorum. Afiyet olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim batı denince ilk aklıma çıplaklık geliyor.Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum. 

    çıplakizme hayır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 1 Ağustos 2020; 14:54:44 >
  • Suçu hep başkalarında arayan zihniyet.

    Kainat reisimiz bile dedi bünyen güçlüyse sana kimse bir şey yapamaz. Sen REİSE hangi cüretle laf edersin Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum. 






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 1 Ağustos 2020; 14:55:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    Suçu hep başkalarında arayan zihniyet.

    Kainat reisimiz bile dedi bünyen güçlüyse sana kimse bir şey yapamaz. Sen REİSE hangi cüretle laf edersin  



    Bilen adamın hali başka oluyor yav


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bu batı milletin ruhuna işlemiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batı hayranlığını bilmem de, şu aralar TV ye çıkan tipler hep Vahabilere benziyor tip olarak, bilmem dikkat eden oldu mu.

  • Çünkü Dünya Ekonomisi onlara bağlı.Herşeyi onlar üretiyor ve satıyor.Senin bağımsız olabilmen için herşeyi kendin üretmen lazım.İneden ipleğe kadar ki bizim gibi Ülkelerde bu asla mümkün olamaz çünkü çoğunluğu cahil ve dinin egemenliği altında varlığımızı sürdürüyoruz.Bilim ve Teknoloji varsa Din saçmalığı olmaz.Din bütün milletlerin gelişmesinde engeldir.Bu yüzden onlara bağımlıyız.Kapat şu anda öyle zaten Ortadoğudan farksız olursun.Türkiye aynen şu anda ortağu gibi zaten Paramız değer kaybetmiş insanlar mutsus geçim sıkıntısı gelecek kaygısı gençlerde unmutsuzluk almış başıni gitmış daha yönümüzü Ortadoğuya çevirelim diyosun daha nekadar çevircez zateb öyleyiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hayranlık batıya değil batıdaki imkanlara, insanlığa, yaşama ve şartlara

    aklı olan batıdaki yaşama diğerleri doğudaki bedevi hayatına hayran olur

  • Batı kimsenin umrunda değil ki.5 dolara steak yemek isteniyor sadece.Yoksa devlet aynı devlet.Amerika,brezilya,bizim mahalledeki adını vermek istemediğim cuhmuriyet.Hepsi yok edilmesi gereken insan/doğa düşmanı düzenekler

  • çin ve rusya ile birbirimize sıkı bir şekilde kenetlenmemiz lazım.



    Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum.
  • Zaten 1990'a kadar Sovyet tehdidine karşı Batı'nın son karakolu durumundaydık ve bu tehdide karşı batıdan birşey koparmaya çalışırdık. Sense yıllar önce yapılan şeyi yeni birşeymiş gibi o şekilde davranalım diyorsun... Oysa ABD Rusya o kadar düşman değil artık hatta Trump Çin'e karşı Rusya'yı kullanmak istiyor Rusya'yı rahatsız edecek hareketlerden kaçınıyor Libya'da olsun Suriye'de olsun. ABD'nin tehdit gördügü daha çok Çin şu an

    Batı hayranlığı var ülkemizde çünkü zayıf uygarlıklıkta yaşayanlar güçlüye veya gelişmiş uygarlığa gıpta ile bakar ve onla bütünleşmek ister. Toplumların ortalama insanı bu şekilde davranır yüzyıllar önce Türkiye dışındaki yerlerde şark köşesi Türk köşesi varken şimdi Türkler batı tarzı giyinip evlerini döşüyorlar. Bu kaçınılmaz sonuçtur. Romanya'nın altında hayat kalitesine sahip ülke insanlarından beklenen birşey bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Ağustos 2020; 16:53:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.