Şimdi Ara

50 Mbps Alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçmeden önce sorduğumda 50 Mbps'yi sorunsuz alacağım söyleniyordu. Bende 50'ye geçtim ama en fazla 40 Mbps alıyorum. Normalde 35 Mbps kullanıyordum. Herhangi bir ek yok. Ankastreden direk bağlanıyorum ama eski DSL kablosu. Kablo değişimi bu durumu düzeltir mi? Eğer yapacak herhangi bir şey yok ise geri 35 Mbps'ye geçiş yapacağım.
    50 Mbps Alamıyorum







  • Hat max. 50 görüyor, 43 te sabit.
    Ankastre ölçümü yapmadan ne bir şey söylemek doğru değil. Ölçüm sonucu düzelip düzelmeyeceğini söyleyebilirim.
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Ben bunu 50'ye 49'a sabitletemez miyim? Çok mu kopma olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hiroshima- -- 30 Temmuz 2020; 15:59:49 >
  • İç tesisatını kontrol et ek vs paralel hat varsa tek bağlantı yap.
  • -Hiroshima- kullanıcısına yanıt
    Kopma olması muhtemel olacaktır.
  • 4 mbit alamıyorum
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Hocam geceleri böyle oluyor ama herhangi bir kopma ya da ping/packet loss sorunu olmuyor. Max alabileceğim 43.076 Mbps iken mevcut olarak 43.697 Mbps alıyor gözüküyorum.
    50 Mbps Alamıyorum
  • SNR düşük hocam en fazla 2Mbsps hız artışı olabilir. Üstü olmaz değil olur ama SNR dan kaynaklı kopma ve stabilite sorunları yaşamanız muhtemel.
  • -Hiroshima- kullanıcısına yanıt
    SNR o durumda 8 görünüyor. 50 kapasite varken 45-49 olduğunda SNR düşecektir. İsterseniz deneyin yinede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 31 Temmuz 2020; 8:52:11 >
  • merhaba hocam benzer değerlerimiz var saha dolabına kaç metre uzaklığınız var?saha dolabınız tip 7 mi farklı mı..bende 35 alıyorum 50 çıkarmak niyetindeyim iç kabloları vs yenileteceğim bakılım?
  • UA57 U kullanıcısına yanıt
    Zayıflamanız 15 yani santrale yaklaşık olarak 750 metre-1km arası bir mesafedesiniz. Bu mesefaden alınabilir hızınız 45 civarı olması normal. 50ye çıktığınızda kopma olabilir de olmayabilir de. Ama bu modemde 50ye çıkmak zor olur modeminiz kaliteli olsaydı SNR ayarı yaparak 50yi deneyebilirdiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miskindvd

    Zayıflamanız 15 yani santrale yaklaşık olarak 750 metre-1km arası bir mesafedesiniz. Bu mesefaden alınabilir hızınız 45 civarı olması normal. 50ye çıktığınızda kopma olabilir de olmayabilir de. Ama bu modemde 50ye çıkmak zor olur modeminiz kaliteli olsaydı SNR ayarı yaparak 50yi deneyebilirdiniz.
    Araya giricem ama bu konulardan anlyıor gibisiniz benim değerler bu
    50 Mbps Alamıyorum

    Türk telekom santrale uzak olduğum ve hattım kaldırmadığı için 50 mbitlik paketimi 35 mbit'e sabitledi ne kadar tartıştıysam da aksini iddaa etsem de dinlemiyorlar. Bana bir sebepten garezleri olduğunu düşünmeye başladım mantıklı bi sebep bulamıyorum başka. E 50 mbit olarak kullanıyordum zaten neyi mümkün değil anlamadım size de mümkünsüz gibi mi görünüyor 50 mbit almam? bağlarken hız yükseltirken destekliyor geçiş yapınca birden desteklememeye başladı faturayı yükseldi ama... bayram bitsin BTK'ya yazıcam.




  • 100 bile kaldırır bu hat.Turknet hız değişimleri için TT ekipleri ile ortak çalışıyor ve bazen sizin gölgenizdeki santral ekipleri böyle gariplikler yapıyor. Hakkınızı arayın farklı yerlerden ulaşmaya çalışın.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Anlam veremiyorum canımı sıktı bu olay göz göre göre yalan söylüyorlar dertleri neyse artık... neyse ne tabi ki peşini bırakmayacağım bu işin.
  • 100 kaldırmaz bence 75 ideal olur.
  • 75den fazlası kopma yapabilir. 100 almaz.
    Şunu dener misiniz: Müşteri hizmetlerini arayıp iç tesisatını yenilediğini, hattındaki sorunun çözüldüğünü belirt. Hattını 50Mbps ye sabitlemelerini talep et.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    NT2L kullanıcısına yanıt
    Modeme reset attım. Şu an 50 Mbps alıyorum, herhangi bir kopma ya da paket loss yok fakat şöyle bir sıkıntı var twitch'te yayın izlerken (sadece 1080p yayınlarda oluyor) yayın takılıp duruyor. Gerçi 40 Mbps gelirkende donuyordu. Sorun bağlantı kalitesinde mi yoksa benden ayrı bir sorun mu bilmiyorum. Bu haldeyken şimdi ben TTNET'i arasam hızımı 47-48'e sabitlemelerini söylesem benim SNR değerim düzelir mi aynı kalır. Birde modem değiştirmek kesin bir çözüm olur mu? Yoksa en son mu düşünmem lazım?
    50 Mbps Alamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hiroshima- -- 3 Ağustos 2020; 19:7:23 >




  • SNR 8 in altına düşmesin, fazla sorun olmaz.

    Bir de görünen o ki modem hat değerlerini yanlış çekiyor, dolayısıyla bizde hatalı yönlendirebiliyoruz. Şuan modem şunu diyor: 49 kapasite var ama 50 ye sabitledim. Kapasiteden fazla hız tanımlanamaz. Tanımlansa bile şu olur; (50 tanımda) 49 gören modem SNR uygun şekilde o hızı biraz düşürüp sabitler (atıyorum, 45).

    Hatam varsa düzeltin
  • -Hiroshima- kullanıcısına yanıt
    modemde veya hatta sorun yok sorun türktelekomun twitchi kısıtlamasından kaynaklanıyor çünkü türktelekomun yurtdışı çıkışı franfurktdaki bir verimerkezini hızı kadar yani ülkeler bazında bakarsak çücük kadar
  • İlginiz, alakanız için teşekkürler. Bir sıkıntı olursa yine danışırım size. Gerçekten benim modemde sıkıntı var sanırım. Şu an alabileceğim max 42 gözüküyor ama 50 alıyorum. Ayrıca 6.2 olmasına rağmen bir sıkıntı yok, sanırım onu da yanlış gösteriyor.50 Mbps Alamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hiroshima- -- 3 Ağustos 2020; 22:45:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.