Şimdi Ara

Intel EVO işlemciler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel EVO işlemciler geliyor



    Son dönemde üretim verimliliğinde sıkıntı yaşıyor ve hisseleri değer kaybediyor olsa da Intel çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Büyük ve küçük çekirdek formatı ile yeni bir stratejiye geçiş yapan firma logolarında da değişikliğe gidiyor.



    Intel EVO ve Core işlemciler



    ARM mimarisinde gördüğümüz ve yoğun yüklerde performans çekirdeklerini, düşük yüklerde de verimlilik çekirdeklerini devreye alan Big.LITTLE yapısı ilk kez Intel tarafından x86 tarafına da sunulmuştu.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk çalınabilir piyano LEGO seti piyasada



    LakeField dizüstü işlemcilerle bir ana çekirdek ve 4 yardımcı Atom çekirdeğini bir araya getiren Intel; Alder Lake ile bu yapıyı masa üstüne taşıyacak. Bununla birlikte firma isimlendirme konusunda Core ekini kullanmak istemiyor.



    Intel EVO işlemciler geliyor



    Kaynaklar Evolution yani evrim anlamına gelen EVO takısının yeni işlemcilerde kullanılacağını belirtiyor. Core i5 ve üzeri işlemcilerde yer alacak Big.LITTLE yapısı Intel EVO ile tanımlanacak. Alt kısmında ise Powered By Core açıklaması olacak.



    EVO isimlendirmesi ile ayrıca yeni bir logo tasarımı da geliyor. Mevcut canlı ve boyutlu görünümün yerine artık mat renklere sahip ve biraz daha 2 boyutlu olarak yansıtılan logolar kullanılacak.



    Henüz EVO isimlendirmesi ve logo değişikliği ile ilgili resmi bir açıklama mevcut değil. Alder Lake işlemciler en erken 2021 yılında geleceği için CES 2021 sanal fuarında Intel bir duyuru yapabilir.




  • Üreticiler mevcut yönteme göre oldukça ucuz ve bir o kadar performanslı olan ARM tipi işlemcilerden uzak duramıyor. Düşük maliyet benzer etiket fiyatı (belki sınırlı oranda daha ucuz) kar maksimizasyonu..

  • samsung'un hız hız diyenlere sattığı TLC nand disklere evo, kapasite kapasite diyenlere sattığı QLC nand olanlara QVO demesi gibi olmuş.Core'nin karizma çizilmesin demişler demek ki core ölmemiş.8-10 harbici core vereyim abime yapacaklar.ryzen manyakları da alın len size çekirdek bir ton.. 16 tane gözünüz doysun Allah sizi kahretsin rezil ettiniz firmayı...



  • 8C/12T işlemciler mi gelecek şimdiIntel EVO işlemciler geliyor 

  • Tsmc ye fason arm işlemci yaptıracak intel. ismini de falan filan işte

    Bu süre zarfında da kendi üretim bantını ve silikon yerine başka bir substrate kullanmak için ARGE kasacak.

    Mevzu bundan ibaret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel EVO işlemciler geliyor Das Borak, Evo soket Allah belanı versin diyor.

  • reklamcixo R kullanıcısına yanıt

    Doktor bu ne?

  • Aslinda intelin yapmak istedigi mevcut ürün gamını genişletip her tip ihtiyaca doğru fiyatdan bir ürünü oldugunu gosterip rakibe daha az alan birakmak. Bence Intel "degişiyorum" diyor..

  • bence ileride donanım diye birşey kalmayacak basit bir arm çözümü ile tüm işler buluttan olacak son kullanıcılara güçlü işlemci ekran kartı depolama satılmayacak servis olacak herşey bu sitede adını değiştirecek buluthaber.com olabilir :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.