Şimdi Ara

Bill Gates Elon Musk'ı koronavirüs hakkındaki cahilce yorumları sebebiyle kınadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bill Gates Elon Musk'ı koronavirüs hakkındaki cahilce yorumları sebebiyle kınadı



    Son günlerde hayatını yardım kuruluşlarına faal olarak destek vermekle geçiren Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, CNBC'de yayınlanan Squawk Box programının geçtiğimiz gün yayınlanan bölümünde eleştirilerinin hedefine ünlü girişimci Elon Musk'ın COVID-19 hakkında yapmış olduğu çirkin yorumları aldı.



    Gates Elon Musk'la ilgili "Aşılarla pek ilgi alakası yok. Harika elektrikli arabalar yapıyor ve roketleri de bayağı iyi çalışıyor. Bunları dile getirme, bu konularda yorum yapma hakkına sahip. Umarım bunlardan ziyade hakim olmadığı konular hakkında konuşarak kafa karışıklığına sebep olmaya son verir" yorumlarında bulundu.



    Ayrıca Bkz.Sosyal medya düzenlemesi yasalaştı! İşte yasanın tüm detayları



    Bill Gates'in Elon Musk hakkındaki iğneleyici yorumları pek de yersiz sayılmaz. Salgının ilk günlerinden itibaren başarılı girişimci virüs hakkında aşırıya kaçan, yanıltıcı, ciddiyetsiz fikirleri sebebiyle yoğun tepki alıyordu. 



    Bunlardan bir tanesi 30 Haziran'da atmış olduğu "Vaka sayılarında yanılsamaya sebep olan birçok yanlış pozitif sonuç var." konulu tweetiydi.



    Musk tweet dizisinde "Doğruluk oranları %50'ye kadar düşen gülünç miktarda hatalı test sonucu var. Yanlış pozitif sonuçlar, testlerin sayısı ile doğrusal olarak ölçeklendiriliyor. Bu, hastaneye yatışlar ve ölüm oranları azalırken neden vakaların arttığının en büyük ispatı. Test sonucu pozitif çıkan herkes tekrardan test yaptırmalı" ifadelerini kullandı.



    Tweet'i yayınladığı sırada ABD salgının en zorlu günlerinden birini yaşıyordu. 24 saat içerisinde 48.000 yeni pozitif COVID-19 vakası olduğu duyurulmuştu ve bu o zamanların günlük vaka sayısı rekoruydu. 



    Ayrıca Mart ayında attığı bir tweette de "Çocuklar zaten bağışıklığa sahip, içerisinde bulundukları koşullar sebebiyle yaşlılar savunmasız." sözlerini dile getirmişti. Birçok çocuğun yetişkenlere kıyasla virüsten biraz daha az etkileniyor olması sebebiyle çocukların virüs kapmayacağı halk arasında çok yaygın bir düşünce ancak çocuklar da enfekte olabiliyor, hastalığı başka insanlara bulaştırabiliyor ve virüsü kendileri için ölümcül hale getirecek kronik rahatsızlıklara sahip olabiliyorlar. Büyük kitleler tarafından takip edilen kişilerin böyle yanıltıcı ve dayanaksız fikirlerini paylaşması içerisinde bulunduğumuz süreçte çok tehlikeli.



    Musk ayrıca vaka sayısında zirvedeki isimlerden bir tanesi olan Teksas'taki işletmelerin Nisan ayı sonunda tekrar işbaşı yapabilecekleri duyurulduktan sonra bu kararı Twitter hesabı üzerinden kutladı. 



    Teksas'taki restoranlar, mağazalar ve diğer işletmelerin yeniden açılacağını dile getiren bir paylaşımı alıntılayarak "Bravo Teksas" şeklinde bir tweet paylaştı. CNBC'ye göre bu tweet Tesla'nın Fremont tesisindeki çalışanlarını işe geri çağırma planlarını askıya almak zorunda kalışından hemen sonra geldi.



    Tüm bunların haricinde Bill Gates, görüşme sırasında sosyal medyayı da eleştiri yağmuruna tuttu ve yanlış bilgilerin sosyal platformlarda ne kadar büyük bir hızlı yayılabileceğinin özellikle altını çizdi.



    Gates konuyla ilgili "İnsanlara toplu olarak iletişim kurma fırsatı verdiğinizde apaçık yanlış olan bazı yargıların gerçeklere kıyasla çok daha hızlı yayılabileceğini göze almak gerekiyor. Bu durumla konu aşılar olduğunda da hep karşılaşıyoruz." sözlerini kullandı.








  • Elon Musk'ı yedirmeyiz diyenler +

  • ula bili bili aşı konusunda en son konuşacak adamsın hayır işlerine bakıyormuş :) siyonist

  • gayet haklı

  • he her pisliğin başrolüsün bi de laf ediyorsun millete.

  • bill gates in kendisi niye aşılarla ilgileniyormuş o zaman, kafayı yemiş bir sapkın çünkü

  • Microsoft'u oldum olası sevmiyorum. Nedense yaptıkları her işte bir art niyet varmış gibi geliyor.

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    hee senden daha iyi siyonist yoktur... ortada tek siyonist yokken bile sallamanız...

  • Çünkü bill gates yaşlı

  • biri gerçek bir dahi. biri şovmen

  • Bill Gates aklının zekatını verse Elon denen Redneck'i ömür boyu geçindirir. Adamın tek derdi benim fabrikam sürekli çalışsın. Kaç kişinin öldüğü umurumda değil diyor. Amerika'da ne kadar cahil varsa covid-19'a karşı Elon kafasında yaklaşıyor.

  • Koronavirüsü Bill Gates in yaydığı söyleniyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ziromen

    Koronavirüsü Bill Gates in yaydığı söyleniyor

    şimdiide aşı bulmuşlar 2 dozu 50 dolar Bill Gates Elon Musk'ı koronavirüs hakkındaki cahilce yorumları sebebiyle kınadı  bili bili amcam hayır işleri ile ilgileniyormuş bakalım hangi fakir ülkeye o aşılardan alıp hayır yapacak ?

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    Komplo teorileriyle millete sallamayın ya. Gates hakkında ne biliyor olabilirsin komplo teorisi magazin haberleri dışında. Adamın konuşmasından 3 5 kesit atıp virüsü Gates çıkardı amacı da herkese çip takmak ehe ehe.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • virüsü yaptıracak imkan Bill Gates'te yok ki... kim uydurmuşsa %99 sarı trupun personeli...

  • İkisi de çok zengin, ikisi de yer yüzünde bir şeyleri şekillendirecek/değiştirecek güçte şirketlere sahip.


    Dolayısıyla ikisi de pislik.

  • hangisi daha zengin beyler? paralar kapissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu yorumların gereksizliğine bakıyorum da gerçekten forum bitmiş...


    Adam kötü bir şey dememiş insanları yanlış yönlendirme demiş ve gayette haklı. Elon Musk dediğiniz adam geçen gün kafes dövüşü teklifinde bulunmuş adam Bill Gates Elon Musk'ı koronavirüs hakkındaki cahilce yorumları sebebiyle kınadı  Musk, Trump gibi bir şey oldu son zamanlarda umarım roket atmaya devam eder.

  • Dayı, kökü kazınmış değil. Vakkalar artıyor neden;



    Bill Gates Elon Musk'ı koronavirüs hakkındaki cahilce yorumları sebebiyle kınadı
    Bill Gates Elon Musk'ı koronavirüs hakkındaki cahilce yorumları sebebiyle kınadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 30 Temmuz 2020; 2:7:22 >




  • Elon Musksa asla cahilce değildir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.