Şimdi Ara

Çok fazla kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, Fotoğraf makinesi olarak iki adet crop makineye sahibim. Birisi Sony a6300 diğeri ise canon 80D (80d bana bir kişiden hediye geldi ve onu satamayacağım, manevi değeri yüksek) Profesyonel olarak video çekimleri yapmaktayım zaten a6300 ü bu yüzden aldım. Ancak aynı zamanda düğün dış çekim ve ürün ve hatta model çekimlerine kadar çoklu bir alanda da fotoğraf çekimi yapmayı dusunmekteyim.Yani bu işten para kazanmayı düşünüyorum.

    Sony için genelde lens kiralamaya gidiyorum çekimden çekime. 80d ise henüz üstünde 18-135 mevcut bir lens var yatırımı yapmadım. Şimdi bildiğimiz gibi fotoğraf işin içine girince işler biraz da olsa değişiyor. Alan derinliği ve imaj kalitesi çok önemli. Benim aklımda takılı kalan sorun şu. Şimdi 80d yi satamam ama a6300 ü satabilirim. 80d video için iş görür gibi acaba sony'i satıp onun yerine ikinci el bir 6d alsam yanlış mı yapmış olurum? Video için 80d yeterli olur mu? Ya da ikisini satmayıp 80d ye iyi lensler alarak veya kiralayarak güzel, beni utandırmayacak bir alan derinliği ve imaj kalitesi yakalabilir miyim?

    Profesyonel olarak özellikle dış çekim için 80d ya da a6300 beni kurtarır mı bunlar soru işareti? Sizin bu konuda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.







  • up
  • İki makinada Her işini görür ihtiyacın olan durumlarda, 50mm veya 85mm F1.8 diyarfram değerine sahip lensler alırsan canon tarafında daha ucuza bulursun gayet güzel alan derinliği alır ve güzel fotoğraflar çekersin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

    İki makinada Her işini görür ihtiyacın olan durumlarda, 50mm veya 85mm F1.8 diyarfram değerine sahip lensler alırsan canon tarafında daha ucuza bulursun gayet güzel alan derinliği alır ve güzel fotoğraflar çekersin
    Sağolun hocam cevap için sony i satıp 18 35 1.4 gibi bir lens almak mantıksız mı olur sizce. Gövdeyi lens için satmak
  • Yapacağınız tüm işler için tek lens işinizi görmeyecektir. Ben nikon da ürün çekimlerinde 35 ve 50MM F1.8, dış çekimler için 35MM ve 18-105 kullanıyorum. Şimdilik yüzümü kara çıkartmadı.

    Video çekimleri için 1080P yerine 4K bir kamera sizin için daha iyi olacaktır. Kompak ve 5 eksenli gimbal özelliği ile olympus M10 Mark 3 hatta 4 alabilirsiniz. m4/3 sensör olduğu için 17MM F1.8 lens ile harika videolar çekebilirsiniz. (35MM'lik sensörlere göre 34MM F1.8 lense tekabül eder, film için ideal.)
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkürler. Bende zaten sony a6300 var 4k desteği mevcut ve makineden çok memnunum. Buna bir adet canon dönüştürücü almaya karar verdim. Elimde şimdilik sony 16 -50 mm kit lens denen lens. Canon 80d için 50mm. 1.8. Ve 18 105 lens mevcut
  • Dönüştürücü kullanınca lensin MM değeri artacaktır, bunu unutmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnacoN

    Dönüştürücü kullanınca lensin MM değeri artacaktır, bunu unutmayın.
    Hocam cok arastırdım ama böyle bir bilgiye rastalayamdım. Keza ürün özelliklerine de baktım ancak böyle bir bilgi yazmamışlar. Var mı atabileceğiniz bir kaynak. Çok mutlu olurum açıkcası. Eğer öyleyse ya orj lens kiralamaya ya da satın almaya gideceğim mecbur
  • Lens ile sensör arasındaki mesafe arttıkça görebildiğiniz alan azalır, çekeceğiniz alan yakınlaşır. Siz araya tüp koyarak sensör ile lensi uzaklaştırıyorsunuz, bu da size +MM olarak geri dönecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnacoN

    Lens ile sensör arasındaki mesafe arttıkça görebildiğiniz alan azalır, çekeceğiniz alan yakınlaşır. Siz araya tüp koyarak sensör ile lensi uzaklaştırıyorsunuz, bu da size +MM olarak geri dönecektir.
    Hocam köşelerde kayıp oluyor netlik bağlamında ama, crop olayı lensin uzunluğu değil sensörün boyutu ile alakalı bir durum. Sonuçta lens aynı ışığı içeri alıyor bildiğim kadarıyla. Yanlıs da biliyor olabilirin ama siz dedikten sonra araştırdım yabancı kaynaklarda da bu konuya değinen olmamış
  • Şöyle söyleyim. 50MM Lensi dönüştücü ile kullanırsanız (şu anda rakamı tamamiyle sallıyorum, dönüştürücüye göre değişir bu) 60-65MM lense tekabül ediyor.
  • Sony 6300 ve 80d video kalitesi bir birine yaklaşamaz.. 80d ile video çekeceğine , iyi bir cep telefonu al 4 kameralı ve onunla çek.
  • pukiman kullanıcısına yanıt
    Hıcam en iyi cep telefonu da olsa 80d ile kıyas edilemez. Her şey 4k değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memet7991

    Hıcam en iyi cep telefonu da olsa 80d ile kıyas edilemez. Her şey 4k değildir.
    4k ile alakası yok zaten. 80d fotoğraf ağırlık bir cihaz. 6300 video ağırlıklı bir cihaz. Kullandığım Redmi note 9pro 'nun video kalitesi bile 80d'den iyi ve bu cihaz 60fps çekebiliyor..
    Bu 2 kamera arasında kıyaslama kabul edilemez durumda , 6300 alamıyorsanız , 4 kameralı , geniş açısı ve fpsi yüksek bir telefon tercih etmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pukiman

    4k ile alakası yok zaten. 80d fotoğraf ağırlık bir cihaz. 6300 video ağırlıklı bir cihaz. Kullandığım Redmi note 9pro 'nun video kalitesi bile 80d'den iyi ve bu cihaz 60fps çekebiliyor..
    Bu 2 kamera arasında kıyaslama kabul edilemez durumda , 6300 alamıyorsanız , 4 kameralı , geniş açısı ve fpsi yüksek bir telefon tercih etmenizi tavsiye ederim.

    Alıntıları Göster
    Hocam konuda belirttiğim gibi a6300 de var 80d de yani iki makineye de sahibim. redmi note felan da 80d nin video kalitesiyle ölçülemez. Sony video ağırlıklı dense se fotoğraf da yine çok başarılı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.