Şimdi Ara

Samsung S10 Lite - Xiaomi Mi Note 10 Lite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonumun bozulmasından dolayı yeni telefon arayışı içersindeyim. Kafamdaki ilk fiyat 3000 tl idi, redmi note9s ve note9 pro modellerine bakarken mi note 10 lite aklıma girdi, daha sonra 3500 veresiye kadar bin tl daha verip s10 lite mı alsam acaba diye düşünmeye başladım. Ama yaklaşık 1 aydır s10 liteın fiyatı yükseldikçe yükseliyor ve almaktan daha da uzaklaşıyorum. iki telefon arasındaki fiyat farkı şuan 1500 tl ye yaklaşmış durumda, bir telefona o kadar fazla para vermek cidden istemiyorum ama işlemcisi çok güçlü ve uzun vadede daha fazla dayanır diye düşünüyorum. Ama ne olursa olsun 2 sene önceki en üst segment telefonların bile antutu puanları şuanki orta seviye telefonlarla aynı oldu. Yani en iyisini bile alsak 2 sene sonra modeli geçiyor. Ayrıca s10 liteı kullananlar pek premium hissi olmadığından,arkasının plastik olduğundan, yeşil ekran sorunlarından bahsetmişler. Bu da 4500-4900 arası para verip alacağım telefondan soğumama neden oldu. Kulaklık girişi ve hi-res desteği olmaması ise bir başka eksisi. Xiaomi mi note 10 lite ı kullananlar ise daha kaliteli hissiyatı olduğunu söylüyorlar, ön ve arka cam gorilla glass5 korumalı ( samsung s10 lite gorilla glass 3 korumalı), ekranları neredeyse aynı kalite sayılır, tabi ki samsungun amoledi daha kaliteli olabilir. Ayrıca mi note 10 lite da hi-res desteği olması ve kulaklık girişi olması benim için güzel bir özellik. Kameralarda s10 lite biraz önde ama çok kameralık işim yok, arada bir yerlere gittiğimde ortalama fotoğraf çekilecek kadar kamerası olsun benim için ideal. Önceki telefonumda bataryadan müzdariptim, mi note 10 liteın bataryası daha fazla. Yani S10 liteda snapdragon 855 olmasa hiç düşünmem direk mi note 10 lite alırım fakat 2 sene sonra şuan orta seviye olan bi işlemci bana sıkıntı çıkartır mı acaba diye korkuyorum. Fakat aradaki 1500 tl fark da az değil, bilgisayar işlemcisi parası. Ben bu telefonu aldığımda en az iki sene kullanacağım. Sizce ne yapmalıyım? S10 lite indirime girse gidip onu alacağım ama gireceği de yok gibi, xiaomi tarafında bazı yazılımsal sıkıntıları olduğundan bahsedenler var iki arada bi derede kaldım







  • mi note 10 lite. fiyat oranlı değerlendirirsek.
  • Eğer uzun odaklı kullanacağım diyorsan tabiki S10 Lite daha uzun gider. S10 Lite'daki işlemci amiral gemilerinde mevcut. Snapdragon 855 uzunca götürür. 730G ise orta segment e sahip bir işlemci aralarında çok fazla fark var. Isınmadan tut oyun performansına ve uzun vade de kullanıma kadar çok fark var. Yani 855 ile 730G karşılaştırılabilecek işlemciler değil tabiki. Ama yine 730G öyle çok kötü bir işlemci değil. Orta segmentte gayet iyi işlemci. Bence biraz bekle. S10 Lite 4300 civarlarına kadar inmişti. 4500 civarında alınabilir. Ama dolar, euro yükseliyor. Ekstra vergi getiriyor sürekli hükümet. Ne olacağı pek belli olmaz. Dediğim gibi S10 Lite daha iyi mi note 10 lite dan. Ama bu fiyat arttırımlarını, vergileri falan da düşünmek lazım. Mi note 10 lite da üzmez. Yine uzun süreli götürür diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_23

    Eğer uzun odaklı kullanacağım diyorsan tabiki S10 Lite daha uzun gider. S10 Lite'daki işlemci amiral gemilerinde mevcut. Snapdragon 855 uzunca götürür. 730G ise orta segment e sahip bir işlemci aralarında çok fazla fark var. Isınmadan tut oyun performansına ve uzun vade de kullanıma kadar çok fark var. Yani 855 ile 730G karşılaştırılabilecek işlemciler değil tabiki. Ama yine 730G öyle çok kötü bir işlemci değil. Orta segmentte gayet iyi işlemci. Bence biraz bekle. S10 Lite 4300 civarlarına kadar inmişti. 4500 civarında alınabilir. Ama dolar, euro yükseliyor. Ekstra vergi getiriyor sürekli hükümet. Ne olacağı pek belli olmaz. Dediğim gibi S10 Lite daha iyi mi note 10 lite dan. Ama bu fiyat arttırımlarını, vergileri falan da düşünmek lazım. Mi note 10 lite da üzmez. Yine uzun süreli götürür diye düşünüyorum.
    tabi ki işlemci olarak daha iyi ama başka sıkıntıları da var plastik olması, yeşil ekran sorunu gibi, bu yüzden aradaki 1500 tl farka değmeyecegini düşünerek mi note 10 lite aldım.




  • Pweck5 kullanıcısına yanıt
    Ona bakarsan bende mi note 10 lite da sensör sorunları olduğunu duydum. Yine küçük birkaç problem yaşadığını söyleyenler var yazılımla alakalı. Bence bunlar küçük problemler güncellemeyle çözülür. Umarım sen bu sorunları yaşamazsın. Hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.