Şimdi Ara

AMD Freesync problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    kafama takılan bir sorun var ve bunu netliğe kavuşturamıyorum konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi çoğu monitör 30,40,45,48 hz den başlayıp 120,144,165 vn üstü frekanslarda freesync deteği ile akıcı performans veriyor. Ama lakin 144 hz aldıgım akıcılık neden 60 ve 100 hz arasında alamıyorum sorunum bu konsollarda telefonlarda 60 hz yenileme hızında daha stabil akıcı bir görüntü elde edilirken neden böyle birşey oluyor sadece freesync de değil nvidia ekran kartında da aynı durum söz konusu takıla takıla kekeleme yapar gibi bir deneyım verıyor 100 fps ustunde de kimi oyunda kekeleme devam ediyor. Kullandıgım monıtor Viewsonic XG2405 IPS 1 Ms 48-144 freesync - g-sync destekli hdmı 1.4 dp 1.2 destekli ekran kartı ise xfx 5600 xt 14gbps hdmı 2.0 dp 1.4 destekli olup sorun yaratıyor. bu arada kullanılan dp kabloda budur.https://www.hepsiburada.com/paugge-vesa-sertifikali-2m-displayport-1-4-kablo-entdp1420-p-HBV00000HXYN5

    AMD Freesync problemiAMD Freesync problemiAMD Freesync problemiAMD Freesync problemiAMD Freesync problemiAMD Freesync problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flameteam -- 27 Temmuz 2020; 18:35:36 >







  • Size öyle geliyor olma ihtimali var mıdır? Telefonla bir 120 FPS video çekebilirseniz veya aynı sorunu yaşayan başka bir kullanıcının bir videosunu bulabilirseniz üstüne konuşabiliriz.
  • 60 ve 100 hz arasında Fps azaldığı için oynadığınız oyununda türüne görede oranı değişken olarak akıcılık otomatikman azalıyor fiziken olan bir durum malesef.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    merhaba

    240 FPS ile çekilmiş video var ve inanın beni çok huzursuz etti bu konu isterseniz upload edebilirim.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    merhaba

    fiziken olan bir durum gibi olabilir ama inanın oyunlarda çok can sıkıyor ama asus un bu modelihttps://www.asus.com/tr/Monitors/MG278Q/specifications/ driverlar dahi yüklü olmasa daha akıcı görüntü veriyor driverlar yüklü full ayarlarda 40 fps alan bir oyunda bile hala akıcı bir oyun deneyimi sunuyor sizce görüşünüz nedir.

    saygılarımla
  • flameteam kullanıcısına yanıt
    Monitör driverlarının varlığından bile haberdar değildim. Oyundan oyuna o FPS ve akıcılık durumu değişebiliyor. Ben 40 FPS strateji oyunu, dövüş oyunu falan oynamayı sorun etmem şahsen ama bol aksiyonlu FPS/TPS üzer. Bence temiz Windows kurulumu, son ekran kartı driverları ile tekrar bir deneme yapılabilir. Oyunlardaki Vsync ayarını da kapatmak da çözebilir.
  • flameteam kullanıcısına yanıt
    Kimi oyun 45 fps akıcı gözükür kimi oyun ağırlaşmış hissi verir oyun motoruna göre değişir.

    Sadece freesync açın gelişmiş senkranizasyonu ise kapatın.

    Radeon sürücüsü kontrol panelinde oyun ayarlarından oyunun kendisini bulup freesync kısmını amd için iyileştirilmiş yapın.

    Monitörünüzün tepkime süresini monitörün ayarlarından maksimum hızlı seviyeye getirin.

    Oyuna girin ne görüyorsanız odur akıcılık.

    Bunlara ek olarak radeon anti lag sürücüden açık kapalı denemeler yapabilirsiniz.

    Monitörünüz destekliyorsa mutlaka kaliteli display port kablosu kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Temmuz 2020; 23:27:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    işlemci ekran kartı değişiminden beridir format atmamıştım 3 gün önce format attım ekran kartı anakart monıtor hepsının drıverları sorunsuz kurulu lakin kimi oyun 60 fps kilidi ile kalıyor ama kımısıde 100 fps te bile akıcılık vermıyor freesync acık oldugu halde nedendir bilmiyorum.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    DP kablosu konu başında belirttim lakin başka bir durum acaba tetikler mi diye düşünüyorum 2.7*4 gbps ile baglantı saglanıldıgı yazıyor halbuki daha da üstü olması gereken sabit bir şekilde duruyor. ayrıca dediğinin diğer tüm ayarlamaları teker teker denedim sahneden sahneye değişen fps düşüşleri neden freesyncte olumsuzluk yaratıyor ve akıcılıgı bozuyor acıkcası anlamış değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.