Şimdi Ara

Tarihte ilk: AMD hisseleri Intel’i geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarihte ilk: AMD hisseleri Intel’i geride bıraktı



    Bundan 5-6 yıl öncesine gittiğimizde gerek grafik gerekse de işlemci sektöründe rakiplerinin gerisinde kalan AMD, o dönemde tarihi zirvesi olan 44$ noktasından çok uzaklaşmış ve 2$ altına inerek adeta dibi görmüştü. Ne var ki dönüşü muhteşem oldu.



    Intel’i geçti



    Lisa Su’nun yönetimi ele alması sonrasında Raja Khoduri, Jimmy Keller, Chris Hook gibi isimlerle yoğun bir çalışma içerisine giren ve adeta koza ören AMD, hatırlanacağı üzere Polaris mimarisi ile toparlanmanın işaretlerini vermişti.



    Ayrıca Bkz.Twitter saldırısının kökleri kara borsa forumlarına kadar gidiyor



    O dönem yine 2$-3$ civarında gidip gelen hisselerin asıl hareketi ise Zen mimarisi ile başladı. Vega mimarisi bekleneni pek veremese de Ryzen işlemciler ve Threadripper canavarları ile birlikte AMD’nin yükselişi gecikmedi.



    10$, 20$, 30$ seviyelerini hızlı bir şekilde geçen AMD tarihi rekorunu da kırarak 50$ seviyesine dayanmıştı. Ryzen 3000 serisi, Ryzen 4000 APU serisi, Radeon RX 5000 serisi, yeni nesil konsllar, Apple ile özel anlaşmalar derken AMD artık 60$’ı da geride bıraktı.



    Tarihte ilk: AMD hisseleri Intel’i geride bıraktı



    Tarihinde en yüksek noktaya ulaşması bir yana ilk kez Intel’in hisse değerini de geçti. Dün itibariyle 62$ sınırına kadar yaklaşan AMD hisselerine karşın Intel hisseleri de 61$ seviyesinde geziniyordu. AMD’nin pazar değeri de böylece 60 milyar doları geride bırakmış oldu.



    Diğer bir önemli başarı ise en büyük 10 yarı iletken listesine girmesi oldu. 300 milyar dolar üzerinde değer ile TSMC’nin başı çektiği listede AMD şu anda sekizinci sırada. Hemen altında Micron ve SK Hynix var. Üzerinde ise 100 milyar dolar değer ile Qualcomm yer alıyor.



    AMD’nin Big Navi ve Zen 3 hamleleri önümüzdeki dönemde belirleyici olacak ancak yine de hisselerin 70$ civarına kadar yükselmesi bekleniyor. Planlar yolunda giderse önümüzdeki yıl AMD’nin 100 milyar doları da geride bıraktığını görebiliriz.









  • Hastalık derecesinde intel fanları vardı intel'in piyasa değeri ile övünen ve tartışmalarda onu ileri süren. Ne yani şimdi intel amd'den kötü mü oldu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fx döneminde amd hissesi alaydık nerde bizde o vizyon :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: asko56

    fx döneminde amd hissesi alaydık nerde bizde o vizyon :D

    Hatırlatma hocam keşke alaydık da nerden bilebilirdik Ryzen ile AMD'nin şahlanacağını.Helal olsun adamlara ama batıyorlardı neredeyse.

  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

    işte bizde vizyon yok su intel ufaktan hissesi 40 dolara düssünde belki alırım hisse intel de patlartır bişi :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 23 Temmuz 2020; 10:7:15 >
  • 11 ekim 2019 da hisse bedeli 30 dolarmış. Dolar da aynı vakitte 5,85tl imiş. Yani o zaman yatıran yüzde 134 kazanç sağladı. Aslında ön görmek de çok zor değildi. 7nmye geçtikleri anda parayı gömmek lazımdı varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scan

    Hastalık derecesinde intel fanları vardı intel'in piyasa değeri ile övünen ve tartışmalarda onu ileri süren. Ne yani şimdi intel amd'den kötü mü oldu?

    Merhaba, piyasa değerinin daha yüksek olduğunu söyleyen kişi bendim, zira bununla övünmedim, intel babamın firması değil. Ben amd kullanan ama intel'in piyasa değerinin amd'nin 4 katı olduğunun farkında olan, ne amd'yi öven, ne de intel'in öven bir amd kullanıcısıyım. Hisse senetlerinin daha değerli olması amd'yi daha değerli yapmaz, pastadaki dilim sayısının daha az olduğu anlamına gelir. Intel hala amd'den 4 kat daha değerli, ister amd kullanın, ister intel kullanın, 240/60=4 yapar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    14 dolar olduğu dönemde 10 bin dolarlık AMD hissesi almıştım ben ryzen serisi çıkınca bu seri intel i patlatır diye düşünmüştüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt

    katılıyorum bizde parayı ankara da 1+1 eve gömdük :D 550 tl kira getiriyor :D


    türkish yatırımcı :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 23 Temmuz 2020; 10:25:28 >
  • jem991 kullanıcısına yanıt

    masallah ne kazandın 10k ya

  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Şuanki değer ile yaklaşık olarak %450 civarında bir kar getirdi yani 35 bin dolar dolaylarında param ben aldığımda birde dolar 3 4 lira dolaylarındaydı ordanda baya kazandım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyi prim yapmıs para kafadan 25 bin dolar kar var birde o 10 binin doviz 3 den aldıgında şimdi 6.87 öylede karı var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 23 Temmuz 2020; 10:30:41 >
  • Etme bulma dünyası.

    Intel, eski Türk filmlerindeki kötü ve zengin adamlardan farksızdı gariban ve gurulu AMD'ye karşı. AMD:Hatırladın mı Intel Bey, fakir ama gurulu bi' genç vardı! :D

  • Keşke ciddiye alsaydık amd’yi diyor hem hissedarlar hem intel. İntele oynayan çok ciddi zarar etti 2016 da amd vagonuna binenler 1,ini 60 yaptı ne dolar ne altın başka bir araç bitcoin falan dışında bu kadar kar ettirmedi. İllaki başka hisseler vardır. Ama 1’e 60 kumarda bile çok ciddi oran.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün AMD işlemcili dizüstü sipariş verdim ondandır. Hadi yine iyisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 23 Temmuz 2020; 10:47:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bio technolog

    Dün AMD işlemcili dizüstü sipariş verdim ondandır. Hadi yine iyisiniz.

    Tarihte ilk: AMD hisseleri Intel’i geride bıraktı 

  • Pascal mimarisi ile ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD bugun yine degismedi. Yine isiniyor yine ariza orani yuksek. Bilisim sirketlerine gidin hurda yiginla AMD islemci ve ekran karti gorursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asko56

    fx döneminde amd hissesi alaydık nerde bizde o vizyon :D

    Hocam,zamanında biri forumda xiaomi den hisse alnınır mı diye konu açmıştı .O zaman daha telefon üretmiyorlardı...Bunu görünce o konuyu hatırladım.

  • Ama ryzen 3700 li bir notebook aldık gerçekten ısınıyor. eşdeğer Intel işlemciler bu kadar ısınmıyor. Tamam performans çok iyi de notebook'ta ancak kullanımım %5-10'nun da performans ihtiyacım oluyor. Çoğunlukla olmuyor. Acaba ısınma 3500'li versiyonunda da var mı? Biraz daha para verelim almışken 3700 dedim hata mı ettim bilmiyorum

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.