Şimdi Ara

Dublex evde yukarıya kablolu internet taşıma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimizin üst katına kablolu bir internet bağlantısı kurmam gerekiyor ama sorun şu ki üst ile alt katın elektrik bağlantısı yok. Birbirinden bağımsız 2 sigorta kutusu var her kat için. İki katta da cat6 girişleri var her prizin yanında ama iki katın bağlantısı olmadığı için üst kata interneti aktaramıyorum. Modeme kablo sigorta kutusundan geliyor. Acaba aynı kabloyu yukarıdaki sigorta kutusundan da almak mümkün olur mu ?

    Elektrikci bunları halledebilir mi yoksa internet sağlayıcım ile mi konuşmam gerekiyor.


    İnternetin bağlı olduğu daire no 12. Tapuda dublexin 2. katı 14. daire olarak gözüküyor. Ama bildiğin dubleks ev. Tek bir daire yani. Umarım anlatabilmişimdir.

    not: Kablosuz yollarla router yoluyla vs interneti yukarıya taşıyıp ordan kablo çekmem mümkün değil.Üst kattaki en yakın prizden routerım kırmızı bağlantı aldığı için çok zayıf bir internetim oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spoderman -- 22 Temmuz 2020; 21:36:52 >







  • Hali hazirda evde bulunan RJ45 (cat6 giris diye yazdiginiz) soketlerinin uclari merkezi bir yerde sonlaniyor olmali. Burasinin neresi oldugunu ogrenin oncelikle. Her iki kat icin de olan uclari bulup cat kablonun icindeki telleri birbirine baglayabilirsiniz, veya toplanan yerde patch panel var ise ufak bir patch kablo ile bu katlari birbirine baglayabilirsiniz.
  • poe ile ethernet üzerinden elektrik iletebilirsin... router desteklesin yeter...https://tr.aliexpress.com/i/32974838230.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.