Şimdi Ara

Bu devirde ehliyet almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 23, ben doğduğumdan beri ailemizde araba hep olmuştur. Arabalara karşı 5-7 yaşımdan beri ilgim var ve bu ilgi gittikçe de artıyor. Park alanlarında, trafiğe kapalı vb yerlerde manuel arabamızı denedim ve artık rahat rahat istop ettiremeyecek kadar tecrübem de var. 18 yaşımdan beri ehliyet sınavına girmeme nedenim başta biraz ekonomik olsa da, asıl sebeb hep araba benim değil babamın olmasıydı. Başkasının bir şeyini kullanırken hep çekinen biriyimdir. Ama artık babamın yaşının ilerlemesi dikkatsizlik vb artması ile de bir ehliyet alsam mı fikri oluştu ama, ehliyet almam için ödemem gereken mebla 3000tl olmuş. Arkadaşlar bu fiyat nedir? harç parasını geçtim kurs nasıl 2000tl ve bir sınav nasıl 200tl eder. Cidden soğudum cidden soğudum. Şuan ekonomik sebeblerle almam zor lafım yok ama ekonomim yetse dahi bir kağıt parçasına 3000tl vermek aşırı gücüme gidiyor şuan. Gidip bisiklet alsam o fiyata daha fazla eğlenirim yeminle. Ne olacak acaba bu halimiz  








  • begamermc kullanıcısına yanıt
    Evet fazla ama 1 kere alıyosun bu zamana kadar gördüğüm kişiler 18 ine kadar biriktirip o zaman alıyorlar ilk defa senden duydum ehliyet fiyatının abartıldığını sende kendine göre haklısın ama yapacak bişi yok mecbur alınıcak
  • seneye 5bin olur

    mecbur alıcan işte o yüzden pahalı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    seneye 5bin olur

    mecbur alıcan işte o yüzden pahalı

    bu sene zor artık seneye hiç almam  

  • Kurs ücreti olarak 200 TL vermiştim. Ekonomimiz çok çok eyi olduğunundan şükür ki artık 2 bin TL veriyoruz.
  • 2013 te direksiyon sınavında oturdum en son sürücü koltuğuna, o zamandan beri boş boş duruyor cüzdanımda ehliyetim. O kadar para vermek, vergi vermek, benzin parası vermek ve üstüne de bir de deli gibi trafik çekmek (İstanbul) hiç ama hiç akıl kârı gelmiyor bana. İşe metroyla yarım saatten kısa sürede gidebiliyorum, bu sırada müzik dinliyorum, bir şeyler okuyorum, bazı dönemler telefondan oyun oynuyorum, araba sürüyor olsam bu çöp olacak, üstüne yolda manyak manyak insanların korna çalıp küfretmesini çekeceğim.

  • 2018'te 1700'e aldım iyi ki almışım fiyatlar uçmuş.



    Ayrıca kendime ait arabam falan yok diyorsun da araba alma imkanın olunca da ehliyet yok diyeceksin. Ehliyeti al, arabayı da imkan olursa alırsın ileride. Hiç olmadı kenarda dursun zararı yok. Bence tam zamanı kursa şimdi kaydolsan eylül-ekim gibi alırsın ehliyeti.

  • Benim çevremde hiç araba olmadı elimin altında.
    Yaş 33 ehliyet almadım fiyatlar uçmuş zaten ihtiyaçta yok.
    Bir anca işe faydası olurdu birde askerde falan. İlerde karavan alırsam mecbur alırım o zaman...
  • 2010'da tüm masraflar dahil 500 liraya almıştım. Noldu yani son 10 senede enflasyon %600'mü arttı? Ne bu fiyatlar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 23 Temmuz 2020; 3:27:18 >
  • Kurs ücreti 500 sınav'da 70tlydi zamanında iyi ki erkenden almışım bu gidişle 5bin tl olur

  • 2019 Ekim'de 2550'ye tatlıya bağlamıştık.

  • 2010 da almadıydım 700 tl civarıydı


    geçen sene 1700 e aldım


    niye almadım 2010 da acaba


    boşver

  • Yaklaşık iki senedir bende almayı düşünüyorum ama bir türlü alamadım ehliyetimi, ekonomik sebeplerden birde bizi ailemizde arabamız yoktu açıkcası kalmaktan dosyamın yanmasında da korkuyorum sen ki bana göre daha şanslısın arabanız var kullanmayı biliyorsun baya baya aile de alınan ortak bir şeyin kullanılması yada ona zarar gelmesi seni çok iyi anlıyorum babanın arabasını kullanmak istememeni ama yaş ilerliyor dediğin gibi babanın artık senin kullanman gerekiyor fiyata gelince 3000 tl kadar olmuş bende duydum gerçekten çok çok pahalı hem pahalı hem sınavları zor gerçekten bende nasıl alacağım yada alabilecek miyim? çok merak ediyorum.

  • kursla anlasabilirsen daha ucuza getirebilirsin.Bazısı 1300 bazısı 1700 fiyat cekiyor.
  • Ehliyet alınca arabanın direksiyonuna mı kelepçeliyorlar hocam seni? Alaydın ehliyeti, arabayı kullanmak zorunda değilsin ki.
  • 300 yada 400 liraya almıştım sanırım. Çok artmış.

    Demek ki milletin yazdığına göre araba ve motosiklet ehliyeti almak 4000'den aşağısı tutmaz şuan.

    Vay arkadaş..
  • 2017de herşey dahil 1500e almıştım

  • Evde araba olduğu halde 18-20 yaşında ehliyet almaman senin hatan dostum. Arkadaşlarının arasında hiç mi babasının arabasını alıp gezmediniz olmadı ? Hiç mi heves etmedin bizde de araba var bende artık şu ehliyeti alayım diye ? 300-400 liraya falan almıştım 18 yaşıma basar basmaz.


    2 sene öncede ailemden gizli motor ehliyeti aldım sonradan söyledim ama ailedeki araba bana kaldı gibi bir şey oldu motor ehliyetini boşa almış olduk ama neyse ilerde lazım olur belki kalsın cepte.


    Millet cep telefonu için kredi çekiyor. Sende ehliyet için kredi çekebilirsin çok zordaysan. Demem o ki yeni zamlar gelmeden aradan çıkart her zaman lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.