Şimdi Ara

Bunaldık be abiler !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayatta bazı sıkıntılarımız var psikolojik ve fiziken ama hep sabır ediyoruz.Bu sabır nereye kadar ? asgari ücretten düşük bir işte çalışıyorum lise mezunuyum.19 yaşında bu kadar vucudumu boşuna yorduğumu düşünüyorum.Aile baskısı ile çalışıyorum yoksa ufak çaplı gelirlerim var.Fakat garantisi yok.Sevdiğim ve değer verdiğim bir insan girdi hayatıma sırf onun için dayanıyorum.Çoğumuz öyleyizdir.Bu yolun sonu ne gibi hiç kestiremiyorum hep sürünerek mi hayatım geçicek ? aklımda bimbir sorular.Aldığım maaş ile zar zor geçinicem.Altımda bir arabam bile olmayacak.Ne kadar çaba sarf etsek yinede aynı şeyler olacak yükseliş olmıyacak gibi ama dayanmaya çalışıyoruz.Evlendiğimi düşünüyorum bu asgari ücret ile geçinirken hiç rahat bir hayatımız olamayacak sürekli aynı döngü.Ben bu hayata fazlayım be abiler bunaldım bunaldım bunaldım maksimum 25 i görürüm böyle giderse...




  • arasıra dertlerimi buraya aktarıyorum ayda 1 içim açılıyor kusura bakmayın...

  • Okumadım sal abicim sal gitsin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saldık zaten

  • Yaşın geç değil meslek edinip kendini geliştirebilirsin bence, yoksa fabrikada asgari ücrete mahkum olursun. Oku demiyorum illa ki bir ilgi alanın vardır onun üzerine yoğunlaş derim.

  • İriKıyım kullanıcısına yanıt
    Bu salmış halin mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, öncelikle adınıza çok üzüldüm fakat plansız davrandığınızı düşünüyorum. Neden evlilik hayalleri var 19 yaşında iken? Bence bunu askıya alın veya sevgilinizin sizin yolunuzda bir engel olarak durmasının önüne geçin. Seven kişi bekler zaten, çok seven yanına da gelir. Burslu bir şekilde üniversite okumanızı öneririm, uzaklara gidin. Aileniz kendi kendine bakar.

  • Yaşın genç meslek edinebilirsin bu kursla m olur üniversiteyle bilmiyorum. Hangisine durumun uygunsa onu seçersin.

  • Bir öğretmen olarak öğrencilere hep bunu anlatıyorum. Canınızı dişinize takarak geçireceğiniz bir kaç sene tüm hayat standartınızı yükseltecek. Bir kez yaşıyoruz bu hayatı. Neden çile çekerek vasat bir hayatı kabullenesiniz? Her şey elinizde. Kendi geleceğinizi kendiniz belirliyorsunuz. Bir şeyler için çaba, gayret, emek sarfetmezseniz hiç bir şey kazanamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4hm3t.# kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim sağolun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: İriKıyım

    çok teşekkür ederim sağolun

    Her insan üniversite okuyacak diye bir şey yok ama her insanın bir mesleği olması gerekiyor diye düşünüyorum. Kendini belki okuyarak geliştirmek için geç oldu(değil bence tabi ki) ama deneyim kazanarak bir meslek sahibi olabilirsin. Elektrikçi, kaynakçı, marangoz, boya badanacı ne bileyim, bir alanda kendi öyle geliştireceksin ki, sen insanların peşinde koşmayacaksın, onlar işi düşünce ilk sana gelecek. Ben okumasam kesinlikle böyle bir şey yapardım. Kayınpederim çok iyi boya badana yapar. Yazın hiç boş kalmaz. Kötü de para kazanmıyor. Çok iyi para kazanan fotoğrafçı arkadaşım var. Sanayide iyi para kazanan oto elektrikçi akrabam var. Birden fazla daire sahibi olan marangoz tanıdıklarım var. Çok iyi ticari kafası olup sadece çorap satarak evler arabalar alan tanıdığım var. Yani diyeceğim şu ki, ben sağda solda markette manavda asgari ücretle çalışıp kendini geliştirmeyenlere üzülüyorum. Severek yapabileceğin bir iş bul, kazancın çok olmasa da o işte ustalaşabileceğin, kendini kanıtlayabileceğin bir iş olsun. Zamanla istediğin şeyleri elde edeceksin zaten. O zaman bir insanın hayattan daha çok keyif alacağına inanıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaxPayne87

    Okumadım sal abicim sal gitsin...
    Jssjsjjdksahagvab

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalı kuşu romanındaki yaramazlık yaptığı için sandığa kapatılan vehmi gibi , kendimizi bir fener ders kitapları ile sandığa 8 saat boyunca kapatsanız, inanın bana kendinize verdiğiniz bu acı ile hayat size daha merhametli davranır. İlerki zamanlarda yaşaya bileceğiniz acılardan piskolojik sorunlar yanında , bu olay sizin için komik bir anı olarak kalır.

    Bir şeyler başarmak bir yere varmak istiyorsanız. Acı çekmeniz lazım. Tırnağınız diişiniz ile çaba göstermeli ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.