Şimdi Ara

Anladık Borcumuz çok, başarı yok. Ya Disiplin ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün akşam şaşırtıcı şekilde iyi oynadığımız Beşiktaş maçında, ligin ikinci yarısından beri kendini orta saha sanan forvetimizin gereksiz faulü ile 10 kişi kaldık. Buna rağmen kötü oyun oynanmadı.

    Ancak sahada kaleciğiliğin topu iki elle kontrol edilmesiyle ilgisini çözememiş bir kalecimiz, stoper seyreden stoperimiz var ve sağolsunlar bu güzel mücadeleyi "durun kardeşim bu böyle olmaz" diyerek baltaladılar. Altay'ın antrenörden çok psikoloğa gitmesi şart. Kaleci olduğuna inanması için destek alması lazım. Sadece refleks ile bu işler olmaz. 10 küsür gol yemişiz O'nun yüzünden.

    Öte yandan bir diğer konuda ; Sahada 2-0 yeni olabilirsin, lig bitmiş olabilir, hedefin kalmamış olabilir, Fenerbahçe parasızlıktan hasbelkader sağ bekini, açığını, sol bekini, orta sahasını sana bırakmış olabilir. Ancak bu ne disiplinsizlik kardeşim ? Bu ne aymazlık, bu ne vurdum duymazlıktır. Milyonlarca işçi işini yanlış, hileli yada iş ahlakına aykırı yapıyor diye ceza yiyor, işten atılıyor. Sen kimsin ? Sen kimsin de bu anlı şanlı formanın altında "dur şuna bir çelme takayım da haftaya yatarız evde. Ligi de bitiririz." diyebiliyorsun.

    Fenerbahçe Spor Kulübü acilen bu disiplinsizliklere gerekli cezayı vermelidir. Haftaya tüm cezalı, sakat bütün futbolcular tribünde akredite edilmeli ve hazır bulunmalıdırlar. Mobbing ise mobbing. Borç olabilir senelerce beklersin kontrol edersin düzelir. Ancak disiplin hemen bugün 1 lira gerekmeden sağlanabilir. Anlı şanlı Fenerbahçe formasını kimlere bırakmışız yazık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikcanx -- 20 Temmuz 2020; 10:23:0 >







  • bence bu durum türk futbolunda kronik bir hastalık. bu hastalığın tedavisi ne olur bilmem ama verdiği zararın telafisi için birilerine iş düşüyor ise bence bu işin en başına tff'i almak lazım. ne yönde? kulübe destek mahiyetinde. lodos essin kıçım ağrıyor, poyraz essin belim yel aldı, akşam eşimle kavga ettim moralim çok bozuk.. vs vs vs.. canı istediği zaman oynasın, istemediği zaman bahane üretsin veya formsuz havalarına girip ortalıkta görünmesin. bence bu işte bir sorun var. yani futbolcu bu işin hakkını vermek zorunda. sonuç kötü olabilir bu ayrı bir konu. önemli olan istatistiksel veriler. bir topçu oyun içinde kaç km koşması gerekiyor koşması lazım. en az kaç pas vermesi gerekiyorsa vermesi lazım. kaç çalım atması gerekiyorsa atması lazım. kaç şut çekilmesi gerekiyorsa o şutu çekmesi lazım. maç sonunda td'nin mutlaka maç ile ilgili olarak, futbolcularımın performansını beğendim ya da beğenmedim demesi lazım. sebeplerini açıklaması lazım. o sebeplere konu olan topçuların istatistiğini cümle futbol alemi görmesi lazım ki herkes görsün halini.. zarar verene kendisinin kötü performöansı ile zarar vereceksin ki ya top oynasın ya da top oynayamasın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet kontuy

    bence bu durum türk futbolunda kronik bir hastalık. bu hastalığın tedavisi ne olur bilmem ama verdiği zararın telafisi için birilerine iş düşüyor ise bence bu işin en başına tff'i almak lazım. ne yönde? kulübe destek mahiyetinde. lodos essin kıçım ağrıyor, poyraz essin belim yel aldı, akşam eşimle kavga ettim moralim çok bozuk.. vs vs vs.. canı istediği zaman oynasın, istemediği zaman bahane üretsin veya formsuz havalarına girip ortalıkta görünmesin. bence bu işte bir sorun var. yani futbolcu bu işin hakkını vermek zorunda. sonuç kötü olabilir bu ayrı bir konu. önemli olan istatistiksel veriler. bir topçu oyun içinde kaç km koşması gerekiyor koşması lazım. en az kaç pas vermesi gerekiyorsa vermesi lazım. kaç çalım atması gerekiyorsa atması lazım. kaç şut çekilmesi gerekiyorsa o şutu çekmesi lazım. maç sonunda td'nin mutlaka maç ile ilgili olarak, futbolcularımın performansını beğendim ya da beğenmedim demesi lazım. sebeplerini açıklaması lazım. o sebeplere konu olan topçuların istatistiğini cümle futbol alemi görmesi lazım ki herkes görsün halini.. zarar verene kendisinin kötü performöansı ile zarar vereceksin ki ya top oynasın ya da top oynayamasın..
    Performans konusu ayrı bir olay zaten. Alex'in sözleşmenin bittiği sezon oynanamaması, HAK3 nin sözleşme bittiği sezonlarda yıldızlaşması. Bunlar ayrı konular. Bilerek sarı kart görmek ise gerçekten cezayı hak eden bir ahlaksızlık.

    Twitter da Gürkan Kubilay paşa paşa yedek kulübesinin arkasında göreceksiniz dedi ama bilemiyorum tabiki. Bakalım göreceğiz.




  • Klüpler çiftlik gibi. Kimsenin doğru dürüst ne klübe ne taraftara saygısı var. Antremanlar ona göre. Ciddiyet yok disiplin yok. Hesap verme yok. Dirar'a Hasan Ali'ye ya da Jailson'a hatta herhangi birine ard arda yaptığı hatalardan kim hesap sormuştur sizce? Ben sanmıyorum yönetimden biri ya da hoca gelsin hesap sorsun. Panayır gibi. Takıma alacağın adamın önce klübe taraftara ülkeye (bu zor) saygısı olacak. Ya ultra karakterli çalışkan bir profesyonel olacak ya da çok şükür böyle büyük bir klübe geldim tesisleri imkanları maaşı çok iyi ben kendimi göstermeliyim bu sevgiyi hak etmeliyim diyecek. Ama işte takımlarda 3-4 tane laubali ya da papaz olunca herkesi bozuyor. Herkes ulan bu yatıyo ben niye kasıyorum ki diyordur eminim. Zaten transfer olmadan önce burda oynayan iki arkadaşıyla konuşsa. 'Başkan manyak bir ortam çok ucuz herşey para süper çiftlik gibi burası antreman fln hiç kasmıyorlar zaten yata yata oynuyoruz. Arada bi kavga çıkar taraftarı gaza getir hemen yutuyorlar. Kesinlikle git imzala hayatının fırsatı olur yata yata para kazanırsın' diyorlardır eminim.




  • Kulüpte otorite yok ki disiplin olsun.

    Takımda kimsenin yönetimi veya başkanı salladığını düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugtim

    Klüpler çiftlik gibi. Kimsenin doğru dürüst ne klübe ne taraftara saygısı var. Antremanlar ona göre. Ciddiyet yok disiplin yok. Hesap verme yok. Dirar'a Hasan Ali'ye ya da Jailson'a hatta herhangi birine ard arda yaptığı hatalardan kim hesap sormuştur sizce? Ben sanmıyorum yönetimden biri ya da hoca gelsin hesap sorsun. Panayır gibi. Takıma alacağın adamın önce klübe taraftara ülkeye (bu zor) saygısı olacak. Ya ultra karakterli çalışkan bir profesyonel olacak ya da çok şükür böyle büyük bir klübe geldim tesisleri imkanları maaşı çok iyi ben kendimi göstermeliyim bu sevgiyi hak etmeliyim diyecek. Ama işte takımlarda 3-4 tane laubali ya da papaz olunca herkesi bozuyor. Herkes ulan bu yatıyo ben niye kasıyorum ki diyordur eminim. Zaten transfer olmadan önce burda oynayan iki arkadaşıyla konuşsa. 'Başkan manyak bir ortam çok ucuz herşey para süper çiftlik gibi burası antreman fln hiç kasmıyorlar zaten yata yata oynuyoruz. Arada bi kavga çıkar taraftarı gaza getir hemen yutuyorlar. Kesinlikle git imzala hayatının fırsatı olur yata yata para kazanırsın' diyorlardır eminim.
    Kesinlikle söyledikleriniz kelimesi kelimesine doğru. Peki ya yönetim ? Arkadaş anladık para babası belli bir ahlak sahibi insanlarsınız. Yahu Fenerbahçeliliğiniz hiç mi coşmuyor ? Her hafta ekrana dalacak kadar sinirleniyorum. Küfürlerin haddi hesabı yok.

    Taraftarı geçtim, adam yönetimin aklıyla dalga geçiyor parasını çalıyor kulübün. Mesela sen nasıl Kruse olayında futbolcuyu kovamıyorsun ya ? Adam kampta nargile yüzünden alarmı aktif ettirmiş. Bir kulüp hiç mi akıllanmaz, gece sabahlara kadar içip içip şampiyonluğu kaybettiğimiz Denizli maçından feyz alan kimse yok mu ?

    Çok enteresan çok. Son yorumdaki arkadaşın dediği gibi. Kulüpte yönetim mi var, otorite mi var ki ? disiplin olsun.




  • tarikcanx kullanıcısına yanıt
    Suç tamamen yönetimde zaten. Çok profesyonel iş adamı bankacı vs olabilirsin ama bu futbol çok ayrı bir sektör.
    Bir oyuncuya yalvar yakar ikna etme çabasında bulunmayacaksın asla. İkna etmeye çalışmak ne kadar saçma bir muhabbet farkında mısınız? Disiplin gerçekten sıfır. Disiplin derken sürekli gergin bir ortamdan bağırmaktan çağırmaktan bahsetmiyorum. Karşındaki oyunu sana klübüne SAYGI duyacak. Bu kadar basit. Buradaki taraftarın ARAP olmadığını son zamanlarda benzemeye başlasa da buranın Arabistan Katar olmadığını anlatacaksın. Buna uymayacak kem küm diyen kimseyi ikna etmeye çalışmayacaksın. Özel hayat müthiş önemli. Gördük görüyoruz. Ya inan bize A kalite adamlar lazım değil alamayız zayen. B+ kalite adamlar da zor. B- C kalibresinde disiplinli çalışkan karakterli adamlarla işimiz olmalı. Hak Dirar bence E bile sayılmaz kalite anlamında. Ziegler vardı zamanında. Kaliteli bir adammıydı hayır. Ama takımı nasıl benimsemişti nasıl efendi çalışkan bir oyuncuydu herkes gördü. Bir daha Santos göremeyiz belki ama Ziegler gibi adamları bulmak zor olmasa gerek. Ayrıca bunları yapmadan önce disiplinsiz ve ciddi anlamda kalitesiz tüm adamları göndermen lazım. Yoksa kalan 3-5 kişi takımın tüm yapısını bozuyor. Bunu sağlayacak olan da yönetim. Emre tek başına disiplin sağlayamaz şu durumda. Çünkü bu düne kadar seninle aynı seviyede olan iş arkadaşının başına müdür olması gibi bir durum yaratabilir. Yönetimden bir ekip ile takıma kamp kurulması gerekir. İşe çok karışmayacak ama işinin başında da duracak bir ekip. Futboldan anlayan bir ekip. İyi bir hoca. Sistemi forma adaleti olan bir hoca ile Ziegler Webo gibi adamlarla başarı çok da zor olmaz. Hepsinin ortak özelliği KARAKTER ÇALIŞKANLIK TAKIMA OLAN SAYGI. Bu ve bunun gibi adamlar hala Fenerbahçe takip eden hala seven sayan adamlar.

    Bir de Ali Koç'un bu ultra profesyonel görüntüsünden biraz sıyrılıp takımın başkanı babası konumuna evrilmesi gerekiyor. Yeri geldiğinde inip fırçalayacak yeri geldiğinde de hepsine sarılıp kutlayacak. Bu bile çok etkili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugtim -- 22 Temmuz 2020; 14:19:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugtim

    Suç tamamen yönetimde zaten. Çok profesyonel iş adamı bankacı vs olabilirsin ama bu futbol çok ayrı bir sektör.
    Bir oyuncuya yalvar yakar ikna etme çabasında bulunmayacaksın asla. İkna etmeye çalışmak ne kadar saçma bir muhabbet farkında mısınız? Disiplin gerçekten sıfır. Disiplin derken sürekli gergin bir ortamdan bağırmaktan çağırmaktan bahsetmiyorum. Karşındaki oyunu sana klübüne SAYGI duyacak. Bu kadar basit. Buradaki taraftarın ARAP olmadığını son zamanlarda benzemeye başlasa da buranın Arabistan Katar olmadığını anlatacaksın. Buna uymayacak kem küm diyen kimseyi ikna etmeye çalışmayacaksın. Özel hayat müthiş önemli. Gördük görüyoruz. Ya inan bize A kalite adamlar lazım değil alamayız zayen. B+ kalite adamlar da zor. B- C kalibresinde disiplinli çalışkan karakterli adamlarla işimiz olmalı. Hak Dirar bence E bile sayılmaz kalite anlamında. Ziegler vardı zamanında. Kaliteli bir adammıydı hayır. Ama takımı nasıl benimsemişti nasıl efendi çalışkan bir oyuncuydu herkes gördü. Bir daha Santos göremeyiz belki ama Ziegler gibi adamları bulmak zor olmasa gerek. Ayrıca bunları yapmadan önce disiplinsiz ve ciddi anlamda kalitesiz tüm adamları göndermen lazım. Yoksa kalan 3-5 kişi takımın tüm yapısını bozuyor. Bunu sağlayacak olan da yönetim. Emre tek başına disiplin sağlayamaz şu durumda. Çünkü bu düne kadar seninle aynı seviyede olan iş arkadaşının başına müdür olması gibi bir durum yaratabilir. Yönetimden bir ekip ile takıma kamp kurulması gerekir. İşe çok karışmayacak ama işinin başında da duracak bir ekip. Futboldan anlayan bir ekip. İyi bir hoca. Sistemi forma adaleti olan bir hoca ile Ziegler Webo gibi adamlarla başarı çok da zor olmaz. Hepsinin ortak özelliği KARAKTER ÇALIŞKANLIK TAKIMA OLAN SAYGI. Bu ve bunun gibi adamlar hala Fenerbahçe takip eden hala seven sayan adamlar.

    Bir de Ali Koç'un bu ultra profesyonel görüntüsünden biraz sıyrılıp takımın başkanı babası konumuna evrilmesi gerekiyor. Yeri geldiğinde inip fırçalayacak yeri geldiğinde de hepsine sarılıp kutlayacak. Bu bile çok etkili.
    Gerçekten aynı şeyleri düşünüyorum. Bize takımı benimseyecek adamlar lazım. Son dönemde tüm kulüpler burayı cvsi sağlam denilen oyuncuların bonus durağına çevirdiler. Arabistan'dan, Katar'dan önceki durak gibi olduk.

    Hem Aziz Yıldırım'ın hem de Ali Koç'un dönemlerinde inanılmaz kötü transferler yaptık. Hiç unutmuyorum, Clichy denilen adam bedavaydı biz gittik HAK ile 2,5 yıllık anlaşma yaptık. Sabah haberlerde gördüm yanılmıyorsam Clichy bu sezon maç kaçırmamış. HAK ise malum. Tabi üstüne Benzia'lar, Kruse'ler tüy dikti.


    Bakalım Ali Başkan buradan nasıl toparlayacak. Yine böyle giderse sezon ortası gelmeden istifa eder.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.