Şimdi Ara

Psikilojik sorunlari olan MEGANE sürücüsü!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bugün başımdan geçen bir olayi anlatmak istedim. Bu olayin Megane veya Megane kullanan sürücülerle bir baglantisi olmadigini da belirtmek isterim.

    Bugun yegenime bakiyorduk ve akşam 8-9 saatlerinde ablama birakmak için eşimle yola çıktık. Yolda uyuyan yegenim uyandi ve annesini yaninda goremedigi icin aglamaya basladi, bu sirada hem fazlaca agladigi (2 yaş) hem de astim hastasi oldugu icin oksurmeye, duzgun nefes alamamaya başladi. (Burada cok bilgili olmadigimda dolayi bildigim gibi ozetleyecegim, odanin nemini ayarlayan bir aletleri var astim icin ve yegenim rahat nefes alsin diye bu aleti odada calistirip onun nefes almasini rahatlatiyorlar.)

    Yegenim bu sekilde olunca biraz hiz yaparak daha cabuk ablamlara varmak istedim. (Evlerin arasi 60km, bunun 50km si Ankara çevreyolundan geçiyor).

    Çevreyolunca yaklaşık 180 km/s hizla sol şeritte ilerliyorum. Önüme benden yavas birisi cikinca iki selektor yakiyorum ve kimisi hemen kimisi agir agir saga gecip bana yol veriyordu. Bu şekilde yaklaşık 30-40 km yol aldim. Sonra yine önumdeki araç benden yavas oldugu icin 2 selektor yaktim (15-20 selektor yakarak onumdekini olumune taciz eden bir adam degilim, zaten goren erken ya da gec yana geciyor sagolsun, psikopatligin alemi yok). Onumdeki arkadas da sagolsun selektoru gorur gormez saga yanasti (Son kasa Megane). Olay burada başlıyor. Ben arkadaşı gecer gecmez farlarini aynalardan goremeyeceyim bir mesafede hemen arkama geçti ve bana iki selektor atti. Dedim ki bu kardeste sikinti var. Belli ego sorunlari var. Sonra hemen saga gectim. Bu arkadas o an 200-210 yaparak basti gitti. Ugrasmadim, takip etmedim, zorlamadim. Zira amacim arkadasla yarismak, didismek degil, varacagim yere hizli bir sekilde varmakti. 1km sonra bu arkadas sag seride gecip tekrar eskiden seyrettigi 140-150 hizlarini saglayip stabil devam etmeye basladi. Ben de bu durumda hala sol seritte 180 ile devam ettigim icin kendisini tekrar solladim ve yoluma devam ettim. Baska bir didismemiz olmadan sorunsuz yoluma gittim ve eve vardim.

    Simdi dusundukce gercekten aklima takiliyor. Ben o an icin arkadastan hizli gidiyordum, taciz etmeden sadece iki selektor yakip yana gecmesini bekledim ve yoluma devam ettim ayni hizla. Ama bu arkadas neden hemen aninda arkama gecip sonra ironik bir sekilde bana selektor yaparak, ki aninda saga gectim, beni sollayip uzayip gidip sonra tekrar eski hizina gecti? Gurur mu yapti? Benim ona "onumden cekil ben hizli geliyorum" diye normal bir sekilde selektor yapmam onu rahatsiz mi etti? Neden etti? Ya da neden sonrasinda bana bir sey kanitlarcasina, aha bak ben daha hizli gidebiliyorum, al agzinin payini verdim, simdi nereye gidiyosan bas yoluna git moduna girdi? Anlam veremiyorum arkadaslar. Neden boyle bir sey yapar insan? Gercekten dusunuyorum ama cevap bulamiyorum.

    Donerken 130'a sabitleyerek sol seritten sakince dondum. Ve arkadamdan gelen her araca, selektor yapsa da yapmasa da benden daha hizli diye yol verdim. Ve hicbir zaman ne gocundum, ne asagi hissettim ne de egom sarsildi. Ben o an 130 km/s hizla gidiyordum ve birisi benden daha hizli geliyorsa arkadan, daha iyi araba veya daha kotu araba, ona yol verdim. Bence normali budur.

    Sizin dusuncelerinizi almak icin bu konuyu actim. Olay bitti gitti, bir sikinti yasamadim. Ama baska insanlarin da boyle bir konuda neler dusunecegini, neler hissedecegini ogrenebilmek adina soruyorum. Siz neler dusunuyorsunuz?

    Not: Aracim S60 T3

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu ulkedeki insanlarin neyi neden yaptigini dusunursen Deli olursun. Bosver

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabit yok, radar trafik araci da bazen belli bolgelerde oluyor. Bu aksam denk gelmedim sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Bu ulkedeki insanlarin neyi neden yaptigini dusunursen Deli olursun. Bosver
    Muhteşem bir tespit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaş muhtemelen trafikte sıkılmış gazlamaya bahane arıyormuş sizde basıp gidince bu da çıkmış zaten sizi geçerken hareket filan yapmadan direk geçmiş sıkıntı yok. Bazen bizde uzun süre sabit hızda gidince sıkılıyoruz 2-3 araba tatlı tatlı akınca güzel oluyor.

    Ama imisi yediremiyor benden hızlı gidemezsin mevzusu var.
    Bugün yol boyunca 90 sabit hızla gittim hep sağdan rampa olan yerde kaptırıp girmek için bastım rampada solda siyah bi bmw önümde sağı boş olduğu halde çekilmedi selektör bile yapmadım sağından basıp geçtim böyle birkaç kilometre ileride yol düzeldi ayrılacağım sapağa yaklaşınca yavaşladım arkadan geldi kornaya basmalar tip tip bakmalar. Gülüp geçiyoruz yapacak bişi yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki ya benim önceki akşam yokuş aşağı yolda ortada tırmanma şeridi varken ve ben en sağda 90kmh ile gidiyorken arkamdan anlamsızca selektör yapıp 150kmh ile falan 10cm yanımdan hızla geçen insansı yaratığa ne demeli? Arkasından korna da çaldım, selektör de yaptım, hem de kendinin ve sülalesinin kulaklarını çınlattım.

    Allah daha kötüsünü yaşatmasın, aracımda kamera da var ama sağolsun emniyet teşkilatının böyle şikayetler ile ilgilenecek vakti yok...

    K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Ben burda bir yanlış göremedim. Yol herkesin isteyen istediği hızda gidebilir bazen bende yol müsait ise uyuz olsam aynı şeyi yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haklisiniz, ama bence buradaki yanlis durum şu, benim selektorum ve onu sollamam ile onun selektoru arasinda abartmiyorum 10 sn. yok. Yani ben selektor attiktan sonra arkadas eger "aaben yavas gidiyorum diye hizlanip 200-210 yapsaydi zaten benim acimdan bir sorun olmayacakti. Ama 150-160 giderken ben selektor yaptiktan sonra (ki ben o an 180 yapiyorum, bu benim daha ustun, daha basarili oldugum anlamina gelmez, sadece o an ben daha hizliydim) hemen arkama gecip aninda hiz yukseltip selektor yapip bir anda basmasina gerekce degil. Yani ben o adami gicik etmedim, uyuz etmedim . Sadece o an onumden cekilsin diye iki selektor yaptim. Arkadas ondan sonra tahminimce "sen nasil bana selektor yaparsin, bak ben daha hizli gidebiliyorum, daha cok basabiliyorum, sen kimsin ki" diyerek, bunu bana anlamsiz bir sekilde kanitlamaya calisarak gaza asildi. Sonra kendince "bana haddimi bildirdikten sonra" normal seyrine dondu. Bu yapilan sey normal mi gercekten?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin ona yaptiginizi o da size yapmis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayesque

    Peki ya benim önceki akşam yokuş aşağı yolda ortada tırmanma şeridi varken ve ben en sağda 90kmh ile gidiyorken arkamdan anlamsızca selektör yapıp 150kmh ile falan 10cm yanımdan hızla geçen insansı yaratığa ne demeli? Arkasından korna da çaldım, selektör de yaptım, hem de kendinin ve sülalesinin kulaklarını çınlattım.

    Allah daha kötüsünü yaşatmasın, aracımda kamera da var ama sağolsun emniyet teşkilatının böyle şikayetler ile ilgilenecek vakti yok...

    K.
    ben böylelerinin peşine düşüyorum. çakıyorum uzunları. o kaçıyor ben kovalıyorum. 10 dakika takip edince 4 lüleri yakıyor. o zaman anlıyorum tırstığını. o zaman yavaşlıyorum.
  • Hocam iste bazilarina gore saga cekilip yol vermek eziklik olarak dusunuliyor demekki. Aynen dediginiz gibi bak ben daha hizli gidebiliyorum, bak ben de selektor yapabiliyorum yapmis size.

    Bu kadar dert edecek bir sey yok ama bosverin derim ben. En iyisini yapmissiniz o selektor yapinca yol vermekle.
  • rkursada R kullanıcısına yanıt
    Zaten normal bir şekilde yol istemişsiniz. Normal değil ama her insanın farklı halleri oluyor nasıl ki sizin hastanız vardı ama kimse bilmiyordu, o adamın da o an ne yaşadığı veya nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilemeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ( Donerken 130'a sabitleyerek sol seritten sakince dondum.)

    Ankara çevre yolu 4 şeritli ve genellikle yoğun olmuyor. Sol şeritten gitmek zorunda değilsiniz. Haliyle sizden hızlı giden araçlara yol vermek zorunda kalmazsınız.

    Zira sol şerit sollama serididir ve sürekli sol şeridi işgal etmek kurallara aykiridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eleman yarışmak istemiş , olmayınca yoluna normal devam etmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin durumunuzu bilmeden kapışmak istemiş. Siz yüz vermeyince oda vaz geçmiş. Canı sıkılmış bir sürücü.
    Not: Hız felakettir. Kesinlikle tasvip etmiyorum. Siz de dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle durumlarda dörtlüleri yakıp yol istemek daha uygun olabilir diye düşünüyorum.

    O an trafikteki araçlar acil bir durum olduğunu kavrayıp daha erken reaksiyon gösterirler.

    Ama acil durum hariç özellikle yoğun trafikte, dörtlülerini kendisine avantaj sağlamak için yakanların insanlığından da şüphe duyarım.

    Megane sürücüsüne gelirsek ; Yukarıda bir yorumcunun da belirttiği gibi ya canı sıkılıp kapışacak birisini arıyordu, yüz bulamayınca bıraktı. Ya da aşağılık kompleksini bastırmaya çalışan bir insanımsıdır.

    Son söz olarak sürat felakettir. Hayati bir durum olmadıkça yapılmamalıdır.
  • Selektör yapmak yerine yanından geçip gidiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.