Şimdi Ara

Döner Kavşakta Dışa Kaçmayı Öğrenin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi burada geçiş üstünlüğü gibi bizim ülkemizde teori ve pratikte farklı olan bir konuya hiç girmeyeceğim. Benim diyeceğim şu:

    Bugün az daha bir otobüs ve bir araba arasında sıkışıp kaza yapıyordum. Üstelik hep başıma gelen bir şey. Bugün iyice abartan biriyle karşılaştım.

    Döner kavşağa giriyoruz hepimiz. Malumunuz baba (ortadaki yeşillik alan) yolu sağa doğru genişletirken, soldan daraltıyor. Dolayısı ile sağdan gelen araç dümdüz gitmeye çalışınca solundaki tüm araçları sıkıştırıyor. Sağında hiç mesafe yokken bir anda 2 arabalık yer açılmasını bile farketmiyorlar ve sıkıştırıyorlar.

    Şu örnekle daha iyi anlaşılıyor: Sağ yoldan gelen araçlara dikkat edin. Orta şeritten gelen daima düz gitmeye çalışıyor, soldan geleni kavşak içinde sıkıştırıyor. Bunlar pratik zeka işi. Yol ona düz gidiyor diye herkese düz gidiyor sanıyor.



    Geçen sene sırf bu yüzden ölümlü kaza oldu çalıştığım yerde. Bir araba diğerini sıkıştırdı, adam da babanın kaldırımından zıplayıp kontrolünü kaybetti. Yanda duvar vardı, ona vurup vefat etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali bey amca -- 19 Temmuz 2020; 19:59:47 >







  • Dönel kavşağa gelmeden dönel kavşaktakine yol verin levhasına rağmen insanların üstüne sürenlerden fazla şey istiyorsunuz gibi geldi bana.
  • bu tip kavşaklarda eğer düz devam edeceksen, en sağdan gideceksin. sola dönerken ise mümkün olduğunca yine sağdan geniş alarak dönmeye çalışacaksın. bizim acemi sürücüler ise düz devam edenleri bile en soldan devam edip trafiği kitliyorlar. sanırım "trafikte nasıl etkin araç kullanılır" bu öğretilmiyor.

    Türkiye dışında hiç bir ülkede böyle ortada babanın olduğu bir kavşak yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 19 Temmuz 2020; 20:14:46 >
  • hayvan gibi kavşak içindekine yol ver tabelası olmasına rağmen kavşak içinde olsam da bekleyip gelene yol veriyorum. vermesem ev yerine morga giderim.
  • Şu dönel kavşaklara trafik lambası koyma aklını verenin ta.... düz yeşil yanıyor sola dönüyorsun sola kırmızı yanıyor bu sefer kavşak dolunca arabalar sola birikiyor arkadan gelenler düz gitmek isterken gidemiyor yine sıkışıyor. Dünya da Dönel kavşağa trafik lambası koyan tek ülke biziz. Zihniyetin değişmesi lazım. Lamba koyacaksan kavşak yapma.


    Verdiğin örnekte yine iyi 3 şerit var. Anasını satayım tek şeritli yolda karşına kavşak çıkıyor bu sefer kaçacak yer bile olmuyor sıkışıyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 19 Temmuz 2020; 20:33:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    benim dediğim şey ile pek bir alakasını göremedim. bir döner kavşakta orta şeritten dümdüz, direksiyonu hiç kırmadan gitmeye çalışın, ne oluyor kendiniz görün tabi ehliyetiniz ve bir aracınız var ise.


    ayrıca türkiye dışında yok demişsiniz ama esas türkiye dışında bu kadar küçük baba yok. hepsi geniş, dümdüz gitmene müsade etmeyecek yapıda.


    oraya koyduğum gif'i bir daha incelemenizi tavsiye ederim. orta şeritten gelen araç, dümdüz giderse sola dönmek isteyen aracın daha kavşağa gelmeden üstüne çıkıyor. işte türkiye'deki yollardaki şoförlerin davranışları aynen böyle.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Ben veriyordum fakat insanlar benim bulundugum cikisa donerken sinyal vermedikleri icin hep bosuna yol verip fazladan beklemis oluyordum. Bu ulkede kurala uyarsan enayi oluyorsun. Bundan sonra bosluk olursa atliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkenin kanseri kuralların sadece ehliyet alırken öğretilmesi daha sonrası yok. Bugün kavşak icinde geçiş onceligi icin adamla kavga edecektim. Normalde kavga etmeyi hiç sevmem ama artık bir beyzbol sopası düşünmüyor değilim. Kırımızı ışık kavşak sinyal gibi şeylerden bir haber ülkemizin sürücüleri. Ha birde afedersiniz pavyon gibi renkli fark takip gezenler var onların ayrı çınlatıyorum kulaklarını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kavşaklara neden şerit çizgisi çizilmiyor?

    Ben de hep bunu merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Bu sefer daha fazla sıkıntı çıkar. Dönel kavşakların kendi kuralı var ve çok bağlantılı yollar olduğu için a noktasından girip çıkış noktasına kadar çok kombinasyonu var. Daha Şeridi ortalayamayanlar varken bir de kavşaklara şerit çizilirse vay halimize

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çift şerit yol. Sol şeritten geliyorum sola döneceğim. Sağımdaki dallama düz giderek beni sıkıştırıyor. Hatta sinyal verip sola dönmeye kalkarak kavşak içinde beni sıkıştırıyor. Bu tip kavşaklara girdiğimde-ki yaşadığım şehirde fazlaca var bunlardan- elim hep kornada oluyor. Ama yine de üstüne çıkıyorlar. Ben de hatırlarını sorup kulaklarını çınlatıyorum.
    O nedenle sizi çok iyi anlıyorum ama ben bu ülkenin insanlarından ümidimi kestim maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    hayvan gibi kavşak içindekine yol ver tabelası olmasına rağmen kavşak içinde olsam da bekleyip gelene yol veriyorum. vermesem ev yerine morga giderim.
    Her yere kasis koyan zihniyet o tabela önüne hayvan gibi bir kasis koysa sorun kalmaz. Ben konuyu açan arkadaş gibi yapıyorum. Eğer bir döner kavşağa girmişsem en dış şerite girmeye çalışıyorum. Böyle yapınca o yol ver tabelasına uymayan embesiller benim arabanın arka sol kenarı önlerine çıkınca zart diye frene basıyor. Hiç korkmadan önlerine kırıp devam ediyorum, istediğim çıkıştan da çıkıyorum. Şu ana kadar bir sorun olmadı...

    K.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 19 Temmuz 2020; 21:28:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Çift şerit yol. Sol şeritten geliyorum sola döneceğim. Sağımdaki dallama düz giderek beni sıkıştırıyor. Hatta sinyal verip sola dönmeye kalkarak kavşak içinde beni sıkıştırıyor. Bu tip kavşaklara girdiğimde-ki yaşadığım şehirde fazlaca var bunlardan- elim hep kornada oluyor. Ama yine de üstüne çıkıyorlar. Ben de hatırlarını sorup kulaklarını çınlatıyorum.
    O nedenle sizi çok iyi anlıyorum ama ben bu ülkenin insanlarından ümidimi kestim maalesef.
    şu kadar kişi içinde tek anlayan siz çıktınız.

    sizi tebrik ediyorum ben.



    hala geçiş önceliği, kavşak içinde yol vermekten falan bahsedenler var. laf anlatamazsın galiba, saplantı olmuş çoğunda.


    oysa benim 15 tane arabam olsa; o döner kavşağın içine soksam, desem ki "akşama kadar dönün benzin benden 100 lira da yövmiye".

    anlarlar o zaman o kuralı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali bey amca -- 19 Temmuz 2020; 21:46:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali bey amca

    şu kadar kişi içinde tek anlayan siz çıktınız.

    sizi tebrik ediyorum ben.



    hala geçiş önceliği, kavşak içinde yol vermekten falan bahsedenler var. laf anlatamazsın galiba, saplantı olmuş çoğunda.


    oysa benim 15 tane arabam olsa; o döner kavşağın içine soksam, desem ki "akşama kadar dönün benzin benden 100 lira da yövmiye".

    anlarlar o zaman o kuralı.

    Alıntıları Göster
    hocam bence herkes sizi anlamış ve bahsettiğiniz hödüklere kin kusmuş.




  • 1 daha kavşaklara gelmeden önce hangi yöne gidileceğine karar verilmiş olması gerekir, kavşaklara yaklaşırken ve kavşak içinde şerit değiştirilmez.

    2 kavşaklarda hızınız maksimum 30 km olmak zorunda, eğer okul yaya geçidi vs varsa bu hız 20km olmak zorunda.

    3 gideceğiniz yöne uygun şeritte olmanız lazım

    4 kavşak içinde ki araçlara yol vermeniz gerek


    Kimse bu kurallara uymuyor, yada bilmiyor.Ehliyeti kasaptan almışlar sanki.Davar gibi 50 60 km hatta 80km hızla kavşağa girenler var.Kavşakta şerit değiştirenler var.Hatta ve hatta kavşak içinde olduğu halde dışarıdan gelene durup yol veren kural bilmez adamlar var.Adama durup yol veriyorum kavşak içinde olduğu için, oda durmuş beni bekliyor geçeyim diye.El hareketi yapıyorum geç diye yol hakkı sende diye adam boş boş suratıma bakıyor.

    Malesef bir ileri iki geri yaparak ehliyet alınan bir ülkede normal karşılıyorum artık böyle cahillikleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyle kavşaklara yaklaşırken orta şeritteyken eğer solumda araç varsa o araca göre kendimi ayarlıyorum. Hem solumda hem de sağımda araç kavşağa giriyorsa ve kurtaramayacaksam ben yavaşlıyorum. Etrafımda araç yoksa ancak o zaman dümdüz ilerliyorum.

    Bence tek aracın sığacağı küçücük olan yuvarlak (baba) iptal edilmeli. Bir belediye otobüsü U dönüşü yaptığında trafik kilit. Konteyner taşıyan uzun tırın U dönüşü yapmak için komple kavşağın içini kapatmasıyla trafik kilit. Yani varlığı aşırı saçma.

    Mersinde bu küçücük yuvarlağı olan bir kavşağı iptal ettiler. Hangi yolun sırası gelirse o tarafın araçları saat yönünde sırayla geçiyorlar. En güzeli böyle. Yukarıda bazı arkadaşlar Trde yok demişler, hayır var. Ama çok az. Mesela eski kadın doğum hastanesinin ordaki ışıklı kavşak da gereksiz aşırı küçük. Oraya da aynısını yapmaları lazım.




  • Tüm kavşaklarda: sağa içten sola açıktan dönülür. En başta bırakın döneri normal kavşaktaki bu basit kuralı uygulatamıyoruz.
    Adam sola dönecek ne hızını azaltıyor nede açıktan alıyor.

    Döner kavşakta da tüm bu kural geçerlidir. Düz karşıya geçmek diye bir şey yok bu durum sola geçiştir. Ve açıktan alınarak karşıya geçilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "ölürüm de yol vermem" tayfasına asla anlatmayı başaramazsınız bu işleri.. hatta adamların kavşaklara yaklaşırken gaza yüklenme nedeni de kavşak içinde bekleyen araçların burnunu çıkartıp da önünü kesmesin diyedir.. böyle böyle güzel kazalar oluyor her ay, youtube'da keyifle izliyorum..
  • Bu dönel kavşak işi tam kumar. Yoğun bölgelerdeki dönel kavşaklardan nefret ediyorum. Sadece dönme olarak değil, kavşağa girmek veya çıkmak bile problem olabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dönel kavşaklarda hele ki yoğun olanlarda her daim en dıştan dönerim.
    nedendir bilinmez iç kısım sürekli tıkalı, halbuki en dıştan da aynı yere gidebilirler.
    misal 10 araç kapasiteli dönel kavşakta en solda 5 ortada 4 en sağda ise 1 araç oluyor.
    neyse bu kuralı fazla yaymayalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.