Şimdi Ara

Sistemim için sıvı soğutma ve PSU önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, Corsair 500D RGB SE kasası içerisine güç kaynağı ve sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Kasanın desteklediği radyatör boyu (üst bölge için) maksimum 280mm olduğundan 280mm'lik bir sıvı soğutucu düşünüyorum.

    Güç kaynağı olarak 750W yeterli olacaktır. İlk tercihim corsair rm750x güç kaynağıydı ancak stoklarda hiçbir yerde yok maalesef. Alternatiflerini araştırdığımda genel olarak Seasonic FOCUS GX-750 önerildiğini gördüm. Yaklaşık olarak bu tip modeller aynı kalitede olduğundan çok bir endişem yok ama yine de size danışmak istedim.

    Sıvı soğutucu olarak da CORSAIR Hydro Serisi H115i RGB PLATINUM 280mm İşlemci Sıvı Soğutucu düşündüm. Bu ürünün de stokları çok az yerde var. Gördüğüm kadarıyla itopya ve amazonda var. amazon.com.tr'de 1900 civarı iken itopya 1500tl. amazon.de ise kargo vs dahil 1400tl ye denk gelmekte. itopya benim için daha uygun görünüyor ancak spy drop eklentisi ile daha önceki satıldığı fiyatları incelediğimde Temmuz ayında 1200 civarında da satıldığını gördüm. O yüzden pek içim rahat değil o konuda, indirime girer mi yoksa stoklar tamamen biter mi bende kararsızlığa sebep oluyor.

    Sistemim:

    işlemci: i7-7700k
    ekran kartı: gtx1080
    ana kart: asus z270e


    - Sizce bu ürünleri almalı mıyım yoksa daha kaliteli ve işlevsel olanları var mıdır.
    - Sıvı soğutucunun fanlarının rgb olmasını ve corsair commander pro kontrolcüsü ile de uyumlu olmasını tercih ediyorum. Diğer markalardan tercih edersem rgb fanlar bu kontrolcü ile kontrol edilebilecek mi



    Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler :)







  • Merhaba,

    FSP Hydro G Pro 750w 80+ Gold kullanıyorum memnunum 3900x işlemci ve 2080 süper ekran kartımla birlikte

    Sıvı soğutma 360mm almıştım corsair ama güven vermediği için iade ettim, borunun bir tanesinde hafif çatlak gördüğüm için sistemi ona uzun zaman emanet etmek istemedim.

    Geçen gün noctua u12a sipariş verdim muhtemelen yarın elimde olacak.
  • ProbLem! kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Sıvı soğutma tercihim ancak dediğiniz gibi boruda çatlak görünüyosa sizin durumunuzda iade etmek yerinde olmuş. 360mm corsair sıvı soğutucu dediğiniz tam olarak hangi modeldi, nereden almıştınız, ne kadar tutmuştu bilgilendirebilir misiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CORSAİR İCUE H150İ RGB PRO XT LİQUİD 360MM - 1650 TL almıştım.
  • ProbLem! kullanıcısına yanıt
    Şuanki fiyatlara göre uyguna almışsınız. Nereden almıştınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthorde

    Şuanki fiyatlara göre uyguna almışsınız. Nereden almıştınız
    Sinerjiden almıştım, şuan stoklarında kalmamış olarak görünüyor.

    Ben sistemi alalı 15 gün kadar oldu fiyatlar bir nebze düşüktü aldığım günden bu zamana kadar oldukça arttı.
  • https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10774

    artık bunu takacağım en azından kafam rahat olacak, tek başıma yaşıyorum yeri geldiği zaman sistemi açık bırakıp 15 gün kadar eve uğramadığım zamanlar oluyor, sıvı soğutucu o yüzden iyi olmayacaktı benim için.
  • Anladım sizin durumunuzda noctua u12a daha mantıklı bir tercih olmuş. Sinerji ve qp.com'da aradığım modeller yok maalesef. Benim kasama 360lik radyatör sığmıyor. 280lik almam gerekiyor. Cevaplarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.