Şimdi Ara

RDR 2 Olayı Aslında NEDİR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
6
Favori
21.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
298 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • - 9 ağustos editi:
    quote:

    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle zor haftalar geçirdik. Hayır RDR2 ile ilgili bir duyuru değil bu, onun her şekilde nihayete ermesi için siz de biz de biraz daha bekleyeceğiz. Bugün bazı kararlar aldık. Horizon Zero Dawn projemiz yayınlanacak. Şu an %97'de. Bir hafta içinde testine başlayıp daha sonra projeyi yayınlayacağız. Pek uzatmak istemiyoruz.

    Üyelik sistemine geçmeyi planlıyoruz. Ayrıntıları, yine sitemiz ve yine Discord üzerinden duyuracağız. Kısaca plan şu: Üyelik sisteminde aylık 15 lira gibi tek plan bir ücret karşılığında bütün yamalara sahip oluyorsunuz. Üyelik bittikten sonra oyunun güncelleme alması, oyunu/yamayı silmeniz veya bilgisayarınıza format atmanız vb durumlara kadar yamaya erişebiliyorsunuz. Oyunlar için ayrı ayrı ödeme yapılmayacak. Topluma açık bilgilendirmeler devam edecek, Üyelere özel DC kanalı açılacak. Geri bildirimleriniz ile Üyelik sistemi değişebilir ve gelişebilir.

    Şu ana kadar çevirmiş olduğumuz bütün oyunlar Üyelik sisteminde yer alacak. Heavy Rain'i de en yakın zamanda güncelleyip Üyelik sistemine ekleyeceğiz. Son güncellemeler ile dosyaların oldukça değiştiğini görüyoruz. Sıfırdan araç yazılması gerekti. Horizon Zero Dawn projemiz çıkana kadar Üyelik sistemine geçmeyeceğiz.

    Önümüzdeki zamanda Üyelik sistemi ile daha doyurucu açıklamalar, ne olacağı, neleri kapsayacağı dahil pek çok soruyu, geri bildirimlerinize dayanarak da cevaplamayı planlıyoruz. Hep beraber ne olacağını göreceğiz. Önümüzdeki günlerde yeni sitemize geçeceğiz.

    Son olarak lütfen unutmayın, bu sistem, projelerin devamlılığı için yapılıyor. Projelerin devam edip etmeyeceğini de yine siz belirleyeceksiniz.
    Şu an durumlar bu şekilde.



    grubun yaptığı son açıklama bu şekilde. beni haklı çıkaracakları çok belliydi. bu işin sonunda rdr 2 yaması da çıkacak bal gibi ve aylık ödemeye dahil olacak. 3 kuruş için bu kadar dalavereye, tırışkadan hikayelere hiç gerek yoktu.


    - edit: tamda dediğim gibi ileriliyor süreç an itibariyle önce dandik ve gizemli iptal mesajlarını kaldırdılar discorddan şimdide bizden haber bekleyin tadında bi duyuru yaptılar.

    _____________
    ben forumun özellikle de türkçe yama bölümün en tecrübeli isimlerinden biriyim. net şekilde doğruları söylemem bi çoğunun zoruna gittiği için trol de diyorlar ancak isteyen istediğini desin ben gerçekleri insanlara duyurmak ve gerçeği dillendirmekten başka bişi yapmıyorum. şimdiye kadar bi sürü abuk subuk kişiyi ve grubu afişe ettim. onun yanında hak edeni destekledim ve övdüm.

    bu rdr 2 olayında ise çok fazla konuşmadım hatta 30 lira olduğunda destekledim bile ve olayları takip etmeye başladım. şuan ise gelinen noktada kendi fikrimi söyleyeceğim.

    sıralı olarak:

    - çeviriye başlandı.
    - çeviri çok uygun fiyatlı olacak denildi.
    - son ana kadar fiyat açıklanmadı ve her şey güzel olacak modunda gazlamalar yapıldı
    - türkçe çevirinin yüz karası animusun yöntemi ile aylık ücret karşılığı yamanın çıkacağı açıklandı.
    - büyük tepkiler sonucu yama önce 50 liradan tek fiyatlı satışa sonra aylık ödeme ve 50 lira iptal edilip 30 liralık tek fiyatla satışa çıkağı duyuruldu. ancak bu duyuru öncesi gelen aşırı tepkiler resmen grubun moralini ve hayal ettikleri gelir beklentisini yerle bir etti.

    buradan sonrası benim fikrim ve bu fikrin yanlış olduğunu düşünenler bana(halka) bunu ispat etmekle yükümlüdür.

    - istenilen gelir elde edilemeyeceği için yamayı çıkarmaktan vazgeçtiler.
    - yamayı öylece iptal ederlerse kendilerine çok büyük tepki geleceğini bildikleri içinde açıklayamayacağımız sebepler var diye bişiler uydurdular ve tepkileri yönlendirdiler.

    - halbuki kendilerine gelen herhangi bir durdurma talebini gizlemek zorunda değillerdi. "bu maili açıklarsanız hayatınız kararır." dünyanın hiç bir yerinde böyle bir zorunluluk yoktur. nda sözleşmesi imzalatmıyorlar sonuçta, hakkında konuşması yasak bir konu yok ortada. diyelim ki ihtar geldiyse ihtarı duyurmak da kesinlikle yasak değil. hele ki, "bunu durdurmanızı istiyorum ama bunu söylediğimi de kimseye söylemeyeceksiniz sizi perişan ederiz" diye bir tehditsel yaklaşımın olmuş olması mümkün değil. firma kendi itibarını zedeletmez. kısacası birilerinin (rockstar, t2) bu yamayı durdurduğuna asla inanmıyorum.

    - bundan sonraki aşamada ne olacak? bence bikaç gün daha konu uzayacak sonrasında bu gruptan bi açıklama gelecek, konuyu çözdük vs denilecek yakında yama çıkabilir denilecek ancak şikayet edenlere tepki olarak ve bi şekilde konu paraya bağlanıp aylık ödeme olmazsa çıkartmamaya karar verdik denilecek. halbuki ortada kendi yarattıkları bir düşmandan başka bir şey olmayacak.
    - adım gibi eminim ki, "biz yamaya 7 ay gecemizi gündüzümüzü verdik bundan istediğimiz parayı kazanamazsak aslada çıkartmayız" diyorlardır şuan içlerinden.
    - oyuncular zaten şikayetlenme konusunda tövbe etmiş olacağı için köleniz olalım yeter ki yamayı çıkarın moduna girecekler. gerekirse aylık 100 lira veririmciler çıkacak ortaya.

    - zaten bildiğiniz üzere anası babasıymış gibi savunan bir trol kitleleri mevcut. insanları kendi fikirlerine göre yönlendirmekte üstlerine yok. biraz mantıklı iki çift laf edeni banlayıp bu trollerini ise küfür ve hakaretlerine rağmen asla banlamıyorlar.
    - var oldukları, adam yerine kondukları, bunları insanların tanımasını sağlayan DH ortamını suçlayarak kendi dclerine çekilmeye ve biz 4000 kişiyiz size ihtiyacımız yok diyerek eleştirilere cevap vermekten aciz bir hale gelerek kaçmalarını başka şekilde açıklamak mümkün değil. örnek animus çöpü ve bunları örnek alan bazı komik çeviri grupları.
    - qnoops olayında ve forumdan çekilme mevzularında da aslında anonymus un da çok da adil bir grup olmadığı aslında ortadaydı ancak bi şekilde desteklenmeye devam edildi. sonuçta gelinen noktada bu oldu.


    - gelecek bazı cevaplarıda baştan eleyelim. "bilmediğiniz şeyler var". varsa açıklayında bilelim atıp tutmayalım yok eğer açıklayamıyorsan bunun kendi planınız olduğunu kabul etmiş sayılırsınız. kimse benim burada yazıklarıma inanmak zorunda olmadığı gibi sizin atıp tutmalarınıza da inanmak zorunda değil.
    - yazdığım koca bi sayfa yazının işlerine gelmeyen 1 cümlesinden giderek işte sen burada saçmalamışsın diyerek yazdığım onca şeyin üstünü örtmeye çalışacaklar. daha önce defalarca kez yapıldı çünkü bu forumda.
    - karalama kampanyasına başlanacak, kendi öz trolleri tarafından bombardımana tutulacak bu konu.
    ...

    özet: yamayı kimsenin engellediğini düşünmüyorum(kendileri dışında) bu grup fiyatın düşmesine, maliye ve t2 ye şikayet konularına tepki olarak yamayı şimdilik iptal ettiler ancak kısa zaman sonra yine aylık ücretli olarak yamayı çıkaracaklar. bundan adım gibi eminim.

    _______

    konsol üssü kanalından ejrha murat sönmez de bu konu ile alakalı video yapmış ve benim düşüncelerimle aynı sayılabilecek fikirler üretmiş. beni ciddiye almayan saftirikler varsa kendisine cevap yetiştirsinler bi zahmet.
    murat sönmez diyor ki; 14:45 dakikadan itibaren dinleyin lütfen.
    "hiç bir mod konusuna müdahale etmeyen t2 neden rdr 2 türkçe çevirisine müdahale etsin?"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0ket -- 9 Ağustos 2020; 16:51:59 >







  • Adamlar sizin ilahınız olmuş. Bu grup çıkarmadıkça göremezsiniz ne demek abi? 2 milyon kelimenin iş yükü 4000 saattir maksimum. 50 kişi bir araya gelse bırakın 7 ayı 2 ayda da çıkartır istedikten sonra. Bir de 7 ayımızı harcadık diye ajitasyon yapıyorlar. Gören de o 7 ayda herkes tüm işi gücü bıraktı günde 18 saat masa başında çeviri yaptı sanacak.
    Hocam sen fazla DH de takilmiyorsun sanırım. Bu grup forumda konu açtığından beri forum tam bir çöplüğe döndü.

    Rdr 2 Türkçe konusu
    Rdr 2 fiyat açıklarlar ardından forumdan ayrılıyoruz konusu
    Foruma geri döndük konusu
    Biz yanlış yaptık özür dileyelim konusu

    Adamlar koca forumun içine etti. Bunu yapan üyeler değil direk çeviri grubunun kendisi. Yok fiyatı testte açıklayacağız . Test zamanı gelir testin sonunda açıklayacağız . Test biter evet açıklıyoruz . Vazgeçtik forumu terk ediyoruz . Merhaba aaaa geri döndük birde indirim yaptık. Yok ya beyler iptal ettik. Kaypak kaypak hareketler yani. Bir aydır bı dusmediler bu forumun yakasindan.

    Konu sahibi arkadaş da düşüncesini yazmış ki doğru yazmış . Bence tepkini bu sözde çeviri grubuna gostermelisin. Onların aldığı aksiyonlar sonucu oluşan güvensizlik duygusundan dolayı ikilemde kalan kullanıcılara değil.
    Sıkıntı yok bir daha gelirlerse tekrar şikayet ederiz. 2-3 gündür rahat forum. Yapmayın kardeşim sizden bal gelse bize zehir oluyor. Kendi krallığınızda kendi discord sunucunuzda eğlenin. Mikrop gibi sarıp tüm forumu kurutuyorlar gelince. Animus Anonymous adı değişiyor birileri geliyor tekeline almaya çalışıyor. Git siteni kur sitende satış yap. Burayı kızdırınca ele geçirmeye çalışınca ne olduğunu gördünüz umarım bir daha böyle illet olaylar yaşanmaz
    Bu yama yasa dışı olarak yapılmıyor muydu?

    Yasa dışı bir çeviriden "Ama emek var eğü eğü" diyerek 30 lira, 50 lira ya da ne kadar olduğu fark etmez PARA talep etmek etik dışı olmayı bırak zaten YASA DIŞIDIR.

    Başkalarının emeği üzerinden izinsiz para kazanamazsınız. "Ama emek" diyerek ajitasyon da yapmayın hiçbir anlamı yok çünkü bu söyleyeceğinizin.

    Oyunlara bedava modlama ya da çeviri yapıyorsanız o sizin bileceğiniz, zaman harcayacağınız bir iş. Kimse de bir şey demek buna, diyemez de.

    Onun dışında madem zaman harcadım, emek harcadım o zaman ücret de talep edebilirim derseniz yasa dışı işe kalkışmaktan başınız belaya girebilir.
  • Daha önce "afişe ettim" dediğin kişi/grupları da bu yöntemle (yöntem mi ? yöntem möntem yok) yaptıysan vay haline, hallerine :):)

    Gelmişsin buraya baştan sona kendince varsayımlarda bulunmuş bunu konuşmuşsun, madalyonun diğer yüzü için varsayımda bile bulunmamışsın. Gerçekleri yazın diyor birde, git kendin öğren. Buraya dedektifçilik oynamaya mı geldin ? Allahım ya...
  • Aynen kanka Slender Man de gerçek zaten :) Orhun Kayaalp'in yayının tekrarını izle Twitchten rdr2 proje yöneticisiyle görüştü uzun uzun al sana kanıt dediklerinde alakası yok bildiğin şikayet üzerine T2 Türkiye üzerinden ortaklarının avukatlarıyla ulaşmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 19 Temmuz 2020; 9:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan millet ne cigaralar içiyor be...
  • Sıkıntı yok bir daha gelirlerse tekrar şikayet ederiz. 2-3 gündür rahat forum. Yapmayın kardeşim sizden bal gelse bize zehir oluyor. Kendi krallığınızda kendi discord sunucunuzda eğlenin. Mikrop gibi sarıp tüm forumu kurutuyorlar gelince. Animus Anonymous adı değişiyor birileri geliyor tekeline almaya çalışıyor. Git siteni kur sitende satış yap. Burayı kızdırınca ele geçirmeye çalışınca ne olduğunu gördünüz umarım bir daha böyle illet olaylar yaşanmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra zaten kimse yama filan yapmaz indie oyunlara filan gelir onlarla idare eder millet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baaburcan kullanıcısına yanıt
    Kendi kendimize de yeteriz. En kötü translate yama bile artniyetli 3.kişilerden iyidir sıkıntı yapma sen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Transtale yama ile bile oynamayi goze almissan abi kim artniyetli anlayan anlar heralde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanıt yoksa şüphe her daim olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuda IQ patlaması yaşanıyor.
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    "eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir." mevlana
    -____-____-______-______-____-__________-_______-_______-____-__
    _____-_______-___-________-_______-________-________-_____-___



    konu sahibinin imzası, haklı olduğu tek yer.


    anlayana tabii
  • baaburcan kullanıcısına yanıt
    En iyi şeyleri yapsınlar ben kul olmaya razıyım diyorsun yani. Vursunlar enseme alsınlar lokmamı diyebiliyorsan sana ne anlatsam boş. Anlayan anlar herhalde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Bencede birsey anlatma benim verecegim paradan sana ne?30 lira verip 50 saat keyif alacaksam keriz olmaya raziyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baaburcan -- 19 Temmuz 2020; 10:21:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    yav sus etli ekmek. ne nane olduğun belli, daha gelmiş her konunun altına bıdırdıyorsun. sen daha agu bugu derken bu forum vardı. ama problem şu, senin gibiler yoktu forumda. "insan" vardı forumda.

    etli ekmek değil.

    pts.
  • nickymouz N kullanıcısına yanıt
    cevaba bak bana döndü mevzu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    Ben ban blok olayina karsiyim dusuncesi sebebiyle kimse banlanmamali o ayri bir durum
    Discordla pek alakam yok cok fazla girmiyorum yanlis kisilerle karistirmis olabilirsin
    Savunuyorum cunku ben oyunu turkce oynamak istiyordum bu kadar acik net

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.