Şimdi Ara

Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
0
Favori
13.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DIA

    İç talep karşılansa dahi yeterli... Bizim otomobil üretimi yerli kalifiye elemanımız mevcut.

    hangi talep? içeride elektrikli otoya karşı bir talep mi var?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Şurası Alman burası İtalyan vs. vs.


    %100 yerlilik için daha 40 fırın ekmek yemesi lazım Türkiye'nin zaten ama bir şeylerin ucundan tutup üretmeye başlamak kötü bir şey değil. Silahlar da üretildi bir çoğu başarılı oldu, sınır ötesi operasyonda kullanıldılar kendilerini kanıtladılar. %100 yerlisini yapamasan da en azından başarılı bir şeyler çıkarabiliyorsun ortaya bu ülke sınırları içerisinde. Böyle böyle başlamak lazım, bu açıdan bakıyorum politik bir bakış açısı katmıyorum işin içine.


    Yarın o hükümet gider bu hükümet gelir, evvelinde temeli atılmış üretim hacmi genişletilir, yerlilik payı artırılır, üzerine kata kata gidilir. Ama üzerine kata kata gitmek için bi temel atmak lazım.


    İşte bu yüzden buna bile partiler üzerinden bakıp her şeye pislik atan insanların 1000 sene ömrü olsa şu ülkeye 1 tane çivi çakmaz.

    %100 yerli ne ya ? Dalga mı geçiyorsunuz siz ? Bugün japon araçları silecekleri Bosch'dan alıyor. Volva pistonları Türk şirketten alıyor. Mercedes montaj için birçok türk şirketten parça alıyor. Çıkıp %100 yerli demek saçmalık. 1940'ların Avrupasında Hitler hegomanyasında yaşamıyoruz. Küresel bir dünyada yaşıyoruz. Neden ucuza piston almak varken fabrika kurayım ki ? Apple salak mı telefonu çin menşeili foxcomm'da üretiyor





  • deatless22 kullanıcısına yanıt

    de ki dediğin doğru kabul edelim bu parti meselesi değil devlet meselesi. o zaman bunu partinin başarısı gibi lanse etmek niye? hem başarıdan nasiplenmeye çalış hem de eleştiri gelince bu iş partiler üstü de olmuyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Surpentor

    Dinazor heykelini dikip hakkında fetö'ye suçlaması başlatılanı mı söylüyorsun?

    Cumhuriyet tarihinde heykele harcanan toplam para bir Ankapark hurdası kadar maliyetli değildir ama yıllar durmadan heykel heykel diye ağlıyorlar. Son 20 yılın zararını bırak çocuklarını torunları ödeyecek bunun bilinde bile değil. ''bir delil ile kirk alimi yendim, kirk delil ile bir cahili yenemedim'' olayın özü bu. Bundan 30 yıl geçecek "çeşitli" olaylar gelişecek bunlar yine haksız olduklarını kabul etmeyecek. Belkide CHP'nin trollu olacaklar veya başka partinin.

  • ÖZEL ŞİRKETİN ÇIKARDIĞI ARABA İLE SENELER ÖNCESİ SİYASİ PARTİ PROPAGANDASINI KARIŞILAŞTIRMAK NASIL BİR KAFA

  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

    Anlatmaya çalıştığımı anlaman lazımdı.

  • yerli otomobil diye yine inşaat temeli attılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    Forumda heykel diye anıranların alayı vatan haini zaten! Bir konuyu alakasız şekilde heykele getiriyorsan fetö ağzıyla konuşuyorsan hain lafını yersin!

    Eskiden pkk'lı tayfa böyle konuşurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 19 Temmuz 2020; 15:8:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Anlatmaya çalıştığımı anlaman lazımdı.

    Dediğiniz anladım ama bir ürüne yüzde yüz yerli demek ve istemek saçma. Böyle bir şey İMKANSIZ. Kuzey Kore değilsen. Ki o bile ediyor çoğunluğu Çin de olsa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 19 Temmuz 2020; 15:13:21 >
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt

    Alırsın alırsın merak etme, her şeyin bir zamanı vardır, araba üreten ülkelerin durumu ortada, bizden daha kötü idi bir zamanlar dediğiniz Kore bugün Hyundai ile kaç kez batma durumları yaşamasına rağmen bugün tasarımları da ortada satışları da ve bu firma da bu ülke de kolay gelmedi buralara o yüzden bizde başlayalım bir günü gelir döviz girişi şu bu derken kapılar açılır, ülkende malum araba sevdası çok bugün 300 k verip Tucson bile hala alan varsa bunu kendi aracımızı yapalım ki Tucson yerine yerli aracımızı kullanıyor olalım. 3008 in gecen sene satış rekorları kırdığına sende şahit olmussundur o araçlar bizim aracımız olsun artık ve de ülkemizde devletin bir sürü kurum araçları var sadece yurtdışından polis araçlarını Kangoo larla Dacia Duster larla dolduracagimiza yerine yerli aracı bile koysak filo araçları alayı Clio Passat Polo bunların yerine yeri aracımızı koysak hem ithalat azalır hemde ekonomi de değişimler başlar.


    Hep istiyordunuz ya üretim olsun tüketim için ithalat yapıyoruz fabrika açılsın insanlara iş kapısı açılsın işte katma değeri yüksek yatırımlar olursa nitelikli iş güçleri açılırsa ülke olarakta dünya da bu pastadan biz de yemeye başlarız.


    O yüzden her şeyi ilk etap biz yararlanalim olarak bakmayalim, şuan uçak gemimiz yapılıyor onunda bize yararı yok ona da diyelim o zaman ne gerek var niye yapıyoruz gibi gibi. Saygılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylüyorsun hep kıskanıyorlar Başkanlık sistemi gelince de dolar 3.50 altına düşecek diyorlar di eleştirenler yüzünden 6.80 kadar çıktı ekonomi çok iyi yerli arabamız çıksın herkesin evinde bi tane olacak çünkü 2030 da 1 milyon üretim demek tüm vatandaşların yerli otosu olacak demek bakma sen milletin asgari ücret alıp da araba ev almadığına millet parasını harcamayıp asgari ücretin 3 te 1 olan çeyrek altın alıp yastık altına saklıyor herkes 2023'ü bekliyor dolar 3.50 altına düşecek bizde altınları çıkarıp yerli oto alacağız yerli ürünler alacağız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B3C93D2DD -- 19 Temmuz 2020; 15:41:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biriniz de mert olun da 2000 lere kadar bu ülkede ne vardı ne yazın yazın. Helikopteri imiş tankı imiş milgem imiş denizaltı imiş test uçağı imiş füzesi bombası tüfeği imiş vesairesi imiş bir örnek verin de bir görelim. Sonra da diyelim ki

    ULAN 80 YILDA ŞU KADAR SEY YAPILDI DA 20 YILDIR YERIMIZDE SAYIYORUZ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt

    Tai

    Tusaş

    Roketsan

    Havelsan


    Babalar gibi satılanlarıda yazayım mı?

  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlar asgari ücretle çalışmadıkları için 3 çocukla nasıl ayın sonu gelir diye dertleri olmadıkları için onlara göre ekonomi çok iyi biz sırf hükümeti kötülemek için o parayı beğenmiyoruz bir araba için 250 bin tl nedir ki yada bir ev için 300 bin nedir ki bizler nanköruz geçinemiyorsan niye 3 çocuk yaptın ki eşinde çalışsın eee eşinde üniversite okumasaydı eşinde kutsal olan askerlik görevini seçmeseydi neyse fazla konuşmak istemiyorum ömrü boyunca çalıştığı parayı biriktirse bu arabayı alamayacak kişiler geçen sene arabanın tanıtıldığı güne dikkat etsinler asgari ücretin açıklandığı akşamın ertesi günü yani 24 saat bile olmadan yerli otoyu tanıttılar ama arabayı en çok övenler asgari ücretli olmasida ayrı bi tuhaf siz önce hak ettiğiniz maaşı bi düşünün enflasyonun üzerinde zam yapılmış inanırsanız avrupa da alım gücü bilmem kaçıncı olmuşuz diyen bir hükümete gelde kanıtla diyeceğimiz yerde kalkmışız ömrümüz boyunca bu maaşlara alamayacağız bir arabanın derdine düşmüşüz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Köprü yapılır, geçiş ücreti 120 TL olur, köprüden geçemez, köprüyle gurur duyar. Hava alanı yapılır, uçağa binecek parası yoktur, kıt kanaat geçiniyordur, ağır vergilerin altında eziliyordur, hava alanı ile gurur duyar. Yerli diye arabanın ucuz olacağını sanır ama 500 bin üstü fiyat biçerler, onu da alacak parası yoktur, ancak bunla da gurur duyar.

  • https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRGz0zlHfCyK-tO7IgoprUUrUD3tOXQeiB2sQ&usqp=CAU

    Böyle bi yerli araba vardı 5 yıl önce :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt

    Adama sataşmadan önce kendi bilgi eksikliğini gider. Tasarımın kimin yaptığının tabiki önemi var. Onu bunu şunu dışardan yaptırırsan maliyet artar ve satış fiyatı tuzlu olur. Tasarım bi kere özgün değil, şimdiden eskidi. Vietnamlılar aynı otomobili 2019da ürettiler. 2024te dünyaya sat bakalım satabiliyor musun!




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.