Şimdi Ara

Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
0
Favori
13.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ercuezel kullanıcısına yanıt
    Yollarda arabamız hayinn. Gıssganmayın.

    Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Vergi kaçıran halkımızın sorunu. Bu tür vergiler dolaylı vergilerdir. Normalde vergi kaçırmanın yüksek olduğu toplumlarda günün sonunda herkes araba almak zorunda olduğundan konur ve alınamayan vergi oradan alınır.

    Vergi sisteminde kaçak oranı düzeldikçe bununda düzeltilmesi gerekir. Bu yerli otomobilde vergi indirimi dolaylı olarak olacağından ilk defa bizde ucuza almış olacağız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Bu projede devletin yapamayacağını anladılar başarısız bir Ar-Ge projesi gibi görebilirsiniz bundan sonra özel sektöre yüklenildi bir şekilde ikna edildi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Yaw zaten her malın yerlisi ve yabancısı var ama yabancı kullanıldığını gördüğünde eziklik psikolojisi devreye giriyor bizde üretilmiyor denilebiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizin yerliden anlasiginiz uretim bandinin bile yerli olmasiysa bu imkansiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surpentor nickli varlık.

    Bloklamissin çok ta tın da sen nasıl bir adamsın da blokladigin adamın mesajına cevap yazıyorsun. Azıcık omurgalı olun omurgalı.

    Ayrıca ben şirket demedim. Şirketten çok ne var. Misal beko arçelik lg den daha eski şirketler ama lg teknoloji olarak bu bizim teneke üreticilerini 10000 e katlar.

    Aselsan da 70 lerde kuruldu yanlış bilmiyorsam yada 80 başları (ne farkeder ) 2000 lere kadar ne yapıyordu bu şirketler. Kaç mühendisi vardı. Teknolojik olarak ne gelişmişliği vardı. Zaten üretilen ürünlere baksan yeterli.

    Arkadaş tüfek bile alman olan ülkeydik be. Nerden nereye geldik te bu vicdansız sefiller anca inkar eder.

    Blok bu arada. Blok atana oto blok net.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makarnacı321 -- 19 Temmuz 2020; 16:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    çok güzel açıklamışsınız. benim bile doğru bildiğim yanlışlara parmak basmışsınız. size sormak istediğim, ülke olarak düzgün bir diplomatik ilişkimiz olmayan mısırdan patates ithalatı hakkındaki düşüncenizi -o patates ki bıraksan bu ülkenin her yerinde yetişir- ve herhangi bir depremde vs devletin biz bize yeteriz diye halkın 10 tl bağış yapmasını istediği, yastık altındaki dövizin bozulmasını istediği bir ülkede suriyelilere harcanan para hakkındaki düşüncelerinizi de öğrenmek isterim.

    Hocam bu ülkede Tarım çok iyi diyen adama bir tarafı ile güler herkes.yıllardır sürekli hiç şaşmadan geriye doğru giden iki konu varsa (ki ikisi de hayati önem taşır) biri tarım diğeri de eğitimdir.


    Tarım meselesinde tartışılacak o kadar konu var ki sırf bunun için bir forum kurulsa yeridir yani.Yanlış uygulama,oy uğruna yapılanlar,çiftçinin uyanıklığı,devletin vurdum duymazlığı,hükümetin beceriksizliği...Başlık yetmez valla...


    Suriyeli meselsi ise sizin gördüğünüzden daha karışık bir mesele (Afad personeliyim ,Suriye^de bir kaç defa görevde bulundum,kamplar da yöneticilik v.s yaptı.Hariçten gazel okumuyorum yani).Bu mesele biraz kaçınılmaz bir mesele özünde.Hiç almamak gibi bir şey söz konusu değildi (İbni Haldun'un kulakları çınlasın.."coğrafya kaderdir" dediği için) Belki belirli bölgelerde tecrit edilebilirdi zamanında ama önüne geçmek gerçekten hem teknik olarak hemde insani olarak mümkün değildi.


    Tabi niçin bu paralar harcandı denilebilir.Yapılan bazı şeyler mecburiyetten yapıldı.Kamp kurulumları ve en alt tabakayı burada tutmak mesela.eğer bu kamplar olmasaydı ve bu kesim direkt yurt içine salınsaydı daha büyük problemlere gebeydik inanın.


    Bunu önlemenin tek yolu zamanında Suriye topraklarına girip bir tampon bölge oluşturmak ve göç eden insanları o bölgede tutmaktı ama Türkiye bunu istemesine rağmen diğer ülkeleri bir türlü ikna edemedi.


    Neyse bu mesele o kadar karışık ve çetrefilli ki yaz yaz bitmez muhtemelen.


    Son olarak bağış toplanması ve dövizin bozdurulmasını istemek kesilen damara yara bandı yapıştırmak kadar abes ve faydasız bir istek.Hükümetin görevi meseleyi bu hale getirmeden öngörüp hal etmek iken biz nelerle uğraşıyoruz.


    Tabi bunlarla Savunma sanayinde olup bitenlerin alakası yok onuda söyleyeyim.Bu ülkede doğru yapılan,vizyonun hakim olduğu,ürün bazında ihtiyacımızı gören üretimin hakim olduğu ender sektörlerden biridir Savunma sanayii.


    Bizde enteresan bir bakış açısı var.Muhalifim diye her şeye karşı çıkmak yada iktidarım diye her şeyi güllük gülistanlık göstermek.aslında her konu kendi bağlamında konuşulsa,eğrisi doğrsuu tartışılsa daha faydalı olacak ama biri sırf muhaliflik adına yalan yanlış uydurup karalama peşinde diğer yine güllük gülistanlık göstereceğim diye yalan yanlış uydurup yüceltme peşinde.


    Ne diyeyim Allah sonumuzu hayreylesin.





  • kimsenin parası yetmezmiş ya git otomobil bölümüne bak millet araba almak için sıraya giriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Özel sektöre yüklenildi dediğin devlet sübvanse edecek yine büyük kısmını.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Herkes bok gibi deyince vazgeçtiler. Bu beğenildi kurulmaya başladı tesis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Vergilerin yüksek olmasının nedeni halkın değil, adaletli bir vergi sistemi kurmayan hükümetin suçu. Gerekli denetimi yapmayıp adaletli vergi oranları getirmezsen vergi kaçırmaya meyilli olan halk kaçırır. Ötv mesela 1999 depreminden sonra gelmişti çok daha düşük oranlardaydı baktılar para tatlı, ufak ufak oranını yükselttiler ve bugünlere kadar geldik. Çünkü efor gerektirmiyor, nasıl olsa doğrudan etiket fiyatlarına yansıyor. Vergi adaleti getirecek hükümet 18 senedir getirirdi. Böyle daha kolaylarına geliyor.

    Aklı başında bir insan bir araba parasına bir araba, 1 litre benzine bir litre parası vergi getiren, meyve suyundan limonatadan özel tüketim vergisi alan sistemi sorgular.

    Ben maaşlı çalışan olarak yılda 30.000 liradan fazla vergi veriyorsam ve bırak yüzlerce küçük esnafı onlarca limited şirket bile toplamda bu kadar vergi vermiyorsa böyle adalete söverim.

    Bak daha 400 küsür milyon vergi borcu silinen milletin bi tarafına koyan yandaş müteahhitten bahsetmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 19 Temmuz 2020; 19:5:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yüzlerce fabrikayı peşkeş çekip, kapısına kilit vurup, bir tane fabrika açmaya kalkınca insanlara tuhaf geldi. Dile kolay 18 yıl tek fabrika.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    memleketin en büyük karadeliği yapılıyor. Yandaşlar ballı kadrodan maaşa bile başladı. İnşaat Brezilyalıların. Pil Çin, dizayn italyan, yazılım bilmemne. Memlekette elektrik kömürden üretiliyor, şarj desen yok (yaparlar noolcak diyenler 1 şarj slotunun maliyetine bir baksınlar)

    Sırf göz boyama. Ama olsun yerli otomobil zaten 2009'dan beri yollarda!

    Daha önceki 40 milyon avro verilen Saab'ı soran yok. Bunu da sormaz kimse. Nolucak ki, az bile yapıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    -İlk otomobil tanıtımı yapılmadan önce inkar ediyorlardı, "milleti kandırıyorlar, hani nerede otomobil" diyorlardı.
    -İlk tanıtım sonrasında hep bir ağızdan "daha ortada fabrikası yok, fabrikası nerede, tasarımı italyan" demeye başladılar.
    -Şimdi fabrika temeli atıldı, birazdan gelip "hani nerede otomobil, daha ortada üretimi yok, bunlar hep show" diyecekler.
    -Fabrikanın açılışı yapılıp ilk üretim otomobil banttan çıktığında önce bir sus pus olacaklar, sonra elde tutunacak argüman arayıp ilk başta tasarımından sonrasında alt komponentlerinden başlayıp; "filanca parçası yerli değil" edebiyatına girişecekler sadece tasarımı ve markası Amerikan olup bütün parçaları Çin'de üretilen Apple Iphone telefonlarından.
    -Otomobiller piyasada görünür olmaya başlayınca her otomobilde olduğu gibi illa ki TOGG'da da bazı geçici sıkıntılar görülecek, bunlar biri bin edip buralarda markayı karalayacaklar.

    Velhasılıkelam memleket adına yapılan şu girişimi yapılmadan önce neden yapılmıyor diye defalarca yazıp, yapılmaya başlanınca sırf kendi siyaseten destekledikleri parti zamanında olmadığı için karalayıp duracaklar. Memleketleri adına bir sevince, bir gelişmeye 18 yıldır ortak olamadıkları gibi bundan sonra da olmamaya devam edip sürekli kendilerince haklı mazeretler üretecekler.

    Daha yerli otomobilin fabrikasının duvarı ortada yokken millete giydirmişsinde giydirmişsin.Zaten aktrollerden ancak böyle ortada olmayan leyler gakkında ahkam kesnek gelir.Türkiye tek partili dönemde dünyanın 15.büyük ekonomisiydi şim 19.Ne yaptın yoldan köprüden başka.İha siha ürettin de sanki bana süper güç mü oldun.Putin otur dedi oturdunuz tramp jalk dedi kalktınız.Suriyede hangi kazanımı elde ettin de ahkam kesiyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokoko_TR

    ilk çıkacak suv arabayı alamassın zaten orta gelirli isen zamanla orta gelirilerede araç çıkacak ..niye bu kadar heyecan yapıyorsunuz, herşey senin benim almamla mı anlam kazanıyor ?



    Alıntıları Göster
    Niye hurdasını biz alıyoruzhani yerli ve milliydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 bin otomobil aynı anda şarja bağlanırsa Türkiye nin elektrik altyapısı çöküyor. Aktroller bunu ne yapacaksınız?
    Avrupa bu sisteme geçmeden 15-20 yıl önceden elektrik altyapısı yatırımlarına milyarlarca euro harcadı. Türkiye bu süreçte ne yaptı?
    Yaptığınız her iş plansız,hamaset, günlük siyasi show her iş zarar ziyan. En son yapılacak iş en başta yapılıyor.
    Konunun içinden bir akademisyenin söyledikleri ;
    https://www.youtube.com/watch?v=uME9vmP00BQ&feature=youtu.be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.