Şimdi Ara

Twitter saldırısının kökleri kara borsa forumlarına kadar gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter saldırısının kökleri kara borsa forumlarına kadar gidiyor



    Geçtiğimiz günlerde pek çok popüler Twitter hesabının ele geçirilmesi ve sonrasında Bitcoin dolandırıcılığı için kullanılması gündeme bomba gibi düşmüştü. Panele erişim sağlandığı anlaşılan saldırıda FBI dahil pek çok kurum soruşturma açtı. Saldırının kökleri ise oldukça derin.



    Önceden ele geçirilmiş



    Güvenlik araştırmacıları saldırı yaşanmadan kısa bir süre önce OGUsers kara borsa forumunda Twitter hesabının email adresinin değiştirilmesinin 250$, bu hesaplara doğrudan erişimin ise hesap başına 2000$-3000$ şeklinde satıldığını fark etmiş. Aslında bu iddia saldırının olduğu gün de dile getirilmişti.



    Ayrıca Bkz.LEGO yakında NES seti piyasaya sürecek



    Araştırmacılar popüler hesapların dolandırıcılığa karışmasından kısa süre önce @6 gibi bazı OG ya da alemin delikanlısı şeklinde tabir edebileceğimiz hesaplara sızdıklarını tespit etmiş. Saldırganlar hesapların iki aşamalı doğrulama sistemlerini de bir şekilde aşmayı başarmış. Sonrasında ele geçirilen hesaplar için Bitcoin adresleri belirlenmiş ve bizim de gördüğümüz dolandırıcılık işlemleri başlamış.



    Araştırmacılar saldırı ekibinden bir kişinin kimliğine ulaştıklarını düşünüyor. Daha önce SIM değiştirme yoluyla Jack Dorsey’in Twitter hesabını ele geçiren 21 yaşındaki üniversite öğrencisinin bu işin içinde olduğu tahmin ediliyor. Twitter henüz konuyla ilgili net bilgiler vermedi ve araştırmalar devam ediyor ancak çalışanlara yönelik bir sosyal mühendislik saldırısı olduğunun da altını çiziyor.



     








  • Sazanları avlamışlar başka nedenir enayilere doyum olmaz.

    Edit:İmla hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 17 Temmuz 2020; 18:50:47 >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var kardeşim, adamlar admin panelini ele geçirmiş. Elon musk, bill gates enayi mi sence

  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt

    Kolay para kazanma hırsı ile gelen mesajlara sazan misali atlamak yahu mesajın kimden geldiğinin önemi varmı hesap sahipleri böyle ciddiyetsiz mesaj ucuz bir mesaj atacak kadarmı kariyersiz ucuz kişiler yani insan önce bir düşünür şüphelenir neyin nesidir diye ama yok hırs gözlerini kör etmiş enayiliklerine doyum olmaz elin oğlu vurmuş volesini tebrik ederim

  • Editörler bir türlü vazgeçmedi google translate kullanmaktan. Karaborsa bitişik yazılır. Bir de kopyala yapıştır sonrasi kendileri okusalar kesinlikle anlamayacaklari cumleyi niye yayinlarlar anlamakta zorlanıyorum. Isini duzgun yapmayacaksan hic yapma.

  • goldhand35 G kullanıcısına yanıt
    Artık haber başlığını okuyorum, içerik okumak gereksiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olmaz diye bir şey yok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.