Şimdi Ara

AMD ve Lenovo nefes kesiyor | Threadripper Pro işlemcili iş canavarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD yine bir ilki yaptı ve iş istasyonu olarak kullanılan yüksek performanslı bilgisayarlar için dünyanın ilk 64 çekirdekli işlemcisini duyurdu. Threadripper Pro serisi olarak lanse edilen yeni işlemciler, standart Threadripper modellerinden farklı, gelin detaylara ve bu işlemcinin güç verdiği performans canavarı Lenovo ThinkStation P620'ye yakından bakalım. 



  • Dehşet bir makina olmuş. Yalnız kasanın üst kısmına neden fan koymamışlar anlam veremedim. Zira üstteki fanların soğutmaya etkisi yüksek oluyor. ( bknz: dk. 8.48)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 16 Temmuz 2020; 13:14:35 >
  • homebird kullanıcısına yanıt
    Workstasion olduğu için olabilir ayrıca soğutmaya etkisi tartışılabilir bir durum sonuçta server sistemlerde ve rackmount sistemlerde olduğu gibi sadece önden hava girişi ve arkadan hava tahliyesi şeklinde çalışan sistemlerdir önemli olan kasa içerisindeki hava akışı.

    Yeterli düzeyde hava girişi ve tahliyesi mevcutsa üst kısımda bir hava tahliyesine gerek yok ayrıca dediğin doğru değil. kasa içindeki hava akışı önden giriş ve arka üst çıkış şeklinde olacaksa işlemci soğutucusu üzerindeki fanın hava emilim oranını düşürecektik buna ek olarak ekran kartlarından doğan ısıyı üst çıkış fanı yukarı doğu çekeceği için işlemci ısısında yükselmeye sebeb olabilir sistemde kullanılan ekran kartı fanları önden gelen havayı bu konfigirasyonda direk olarak arkadan tahliye ediyorlar nacizane görüşüm bu tasarımın tamamen doğru olduğu yöndedir.

  • 2016-2018 arası P520'i kullanmıştım. Önden arkaya plastik ve sac havalandırmayı yönlendiren bir kısım daha var @jem991 'in dediği gibi rackmount için veya farklı kullanım seneryoları için çalışılmış. Mesela netsis server olarak kullanıldığında ön kısmın üzerine dikerek kullanan IT çalışanı gördüm tüm kabloları tutma yerlerine cırt ile bağlamıştı rackmount olmadığında bu şekilde rahatça çalışılabiliyor demişti. Ön panelden çıkan ayakların üzerine diksen bile ön kısımdan rahatça hava alıyor. ve arkada kablolamanı rahatça yapabiliyorsun. Ryzen ile işyerinde çalışmak inşallah nasip olur bu işlemcilerin performansını görmek isterim gerçekten. Benim işim 3D tasarım 8 çekirdek ve P2000 bir laptop bana yetiyor ama ansys analiz için arkadaşlar 5-6 saat pc'yi bırakıyorlar halen onlara çok yarar. Bakalım daha neler göreceğiz AMD'den





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.