Şimdi Ara

Hifiden soundbara geçsem mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  1 haftadır evdeki hi fi ses sistemini parça parça yükseltme peşinde uğraşıyordjm şu anda denon avr x2500 amfi polk audio t serisi hoplar ve sub vardı. Şu anda bowers and wilkins 600 serisine geçmek üzereyim ( eşimin kablo büyük hoparlör filan istemiyorum die diretmesine rağmen) taki az öncr bir arkadaş kaliteli bir sound bar al diye aklıma girene kadar.

    Dts True HD dolby atmos filan verir kablodan kurtulursun ve filmleri yine istediğin kalitede izlersin diyor (örnek olarak samsung q90r). Siz kullananlar olarak sizce iyi bir soundbar alsam olurmu yoksa şu anki sesi bulmaz pişman mı olurum ?

    Eşim dırdır etmez kablo olmaz ne kadar büyük hoparlörler demez. Bende filmimi izlerim sorun olmaz die düşünürsem geçerim ancak. Tahminen pişman olurım ama sizlerin belki deneyenlerin tecrübesini öğrenmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnybjk -- 15 Temmuz 2020; 1:54:4 >



  • ben de size bir soru sorayım;

    hi-fi sistem yerine soundbar koyduğunuzda, o soundbar ne kadar iyi olursa olsun mevcut sisteminizle aynı performansı alabileceğinize tüm kalbinizle inanıyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Temmuz 2020; 13:31:47 >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    İnanmıyorum tabiki asla fiziki bir hoparlörü yerini tutmaz sound bar. Hele polk bw vs gibi hopların yerini hiç tutmaz. Benim sorum acaba beni tatmin edermi. Hem eşimin gönlü olur hemde apartmanda ses sorunu olmaz dedim ama :D daha şimdiden vazgeçtim ben bwleri alıp yoluma devam edeyim. Sonundbar için YouTube da ki videolar biraz ikna etmişti beni
  • Sound bar size oyuncak gibi gelecektir. O youtube da sound barlarin sesi iyi diyen arkadaslar geliyorlar bu forumda z5500 gibi bir cop urune tek baslik altinda 1500 sayfadan fazla ovgu yagdiriyorlar.
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    haklısın soundbar işinden vazgeçtim. B&W hts61 center B&W 683 kuleler ve B&W 601 Raf Tipi alacağım hafta sonu inşallah.
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Ben de size gerçek bir hikaye anlatayım.
    Bu işler için ben de dummy kullanıcı oalrak eşimi kullanırım. O zamanlar Yamaha RX-V365 AVR ve Prism Audio ONYX-100 diye bir hoperlör seti kullanıyordum. Aktif subwoofer da yoktu sistemde. Eşimin bir arkadaşına gitmiştik. Onlarda da o zamanın amiral gemisi bir soundbar vardı. Giderken de izlemek üzere bir film götürmüştük. Aynı filmi kendi sistemimizde daha önce izlemiştik zaten. Eve döndüğümüzde eşimin yorumu; ses çok yüksek olmasına rağmen adını koyamadığı birşeylerin eksik olduğu ve yüksek sesten dolay kulaklarının tırmalandığı oldu. Evde 30 metrekare salonda -20, -24 dB seviyelerinde izliyoruz genelde filmleri.
    Bu gibi durumlar için ben insanların vizyonlarının ve tecrübelerinin yetersizliği konusunu düşünüyorum. Günümüzde Z5500'ü hala yere göğe konduramayanlar daha önce hiç AVR deneyimi yaşamamışlardır muhtmelen. Aynı fiyata ikinci elden 2009 yıllarından AVR'li bir sistem toplasak muhtemelen ağızları bir karış açık kalacaktır. Soundbar konusunda da benzer şeyler düşünüyorum. Günümüzde ne yazık ki televizyonları inceltmek için herşeyi yaptılar. Hoperlör gibi sessi mekaniğe çeviren elemanlar da bundan nasibini aldı. Bunu kaybı da soundbar gibi bir cihazla kapatıp üstüne para kazanma şansı olarak görüyorum şahsen. Bu nedenle benim gözümde soundbar, ancak normal TV yayınlarını izlerken düzgün ses almak için kullanılabilecek bir cihaz. Ses kalitesi olarak iyi eşlenmiş hoperlör ve AVR'nin yakınından bile geçemez ne yazık ki.
    Ses dalgasının mekaniği yüzünden sesin yüksek olması, doyurucu olması anlamına gelmez ne yazık ki. Bu nedenle büyük hoperlör de düşük sesste aldığınız doyum, küçük hoperlörle yüksek seste belki alabilirsiniz. Ama sonuç itibariyle yüksek sesten dolayı komşularla papaz olursunuz.
    Bunlar tabii ki de benim şahsi düşüncelerim. Her hangi birilerini yermek gibi bir amacım kesinlikle yok.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Alsında deneyimin ve düşüncelerin benim aklımdaki her boşluğu açıkladı ve bu yorum zaten aklımdan çıkan soundbar fikrini destekeldi. Zaten mantık olarak özel ahşaplarla kaplanmış yine özel hoparlörlerin yerini bir soundbar tutamz diyordum sadece belki beni üzecek kadar kalite kaybına uğrarmıyım uğramazmıyım soru buydu aklımda ve artık çıktı. eşimde 1 2 kolon birazcık gizlenmiş kabloya dayanacak. Z5500 bende kullandım 10 yıl önce filan sık kullanıyordum öğrenci evinde beni çok tatmin ediyordu ama evlendikten sonra filmler için daha iyi bişey istedim ve buna geçtim. şimdi hoparlörleri değiştirp bir kademe üste geçeceğim inşallah
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Önerim kabloları süpürgelik içlerine gizlemen olacaktır. Hatta kablo kanallı süpürgelikler mevcut. Onları da kullanabilirsin. Böylece kablolar göz önünden bir hayli kalkmış oluyor. Eşin de mutlu olacaktır :)
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Öyle yapacağım sanırım başka çare yok ama tvden arkalara gelecek hoplar kapıdan geçecek sanırım onuda kapı üstünden geçireceğim
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Evlerde genelde koridor kalebodur, salon laminat oluyor. Bunların geçişinde de alüminyum eşik oluyor. O eşiğin altında genelde boşluk oluyor iki kablo geçirebilecek kadar. Eğer kapı kasası da müsaitse kapının bir tarafından diğerine hiç gözükmeden geçirebilirsiniz kabloları. Alüminyum eşik yapı marketlerde mevcut.
  • Konuyu hortladayım.. Umarım soundbar olayına girmemişsinizdir..


    Ya da soundbar olacaksa, Sennheiser AMBEO veya en azından Yamaha YAS-207 gibi bir şey olmalı.. Yoksa maalesef gidip teknosa'da vs ballandıra ballandıra övdükleri Samsung, LG vb markaların soundbar'ları mevcut setinize kıyasla pc kasa yanı hoparlörü kadar mutlu edecektir.


    Ben zamanında Wharfadele 9 serisi ön ve merkez + 8 serisi arka floorstanding kullanıyordum. Bir ara Dali.. Evde eşya, hanım, vs derken, elden çıkartıp JBL 510 5.1 hoparlör sistemi + Yamaha 477 ile devam ediyorum. Hepsini duvara sabitledim, arkası yapışkanlı ince kablo kanalı aldım, güzelce duvar renginde boyadım ve yerine oturttum.. Yerdeki kablolar için de şu spiral hortum gibi şeylerden aldım.. Müzik için olmasa da, sinema için oldukça iyi oldu (hoparlör yüksekliklerini ve konumlarını Dolby sitesindeki tavsiyelere istinaden yerleştirdim).


    Bu mesajı okuduğunuzda çoktan karar vermiş olduğunuzu varsayıyorum, yine de görüşlerimi paylaşmak istedim..


    Keyifli dinletiler..

  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Slm hocam
    Bende de onkyo 7. Amfi var. Hoparlör set almayı düşünüyordum ama soundbar mı alsam diye kararsız kaldım. Soundbar kablosuz olması cezbedici. Hoparlör set alsam ne önerirsiniz? Yasa soundbar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.