Şimdi Ara

Yetkili servis ikame araç veriyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Reno Clio aracımın kavraması değişecek, parça Fransa’dan geliyormuş. Ne kadar süreceği belli değil, şanzıman açıldığı için şuan kullanılabilecek durumda değil. Bu durumda ikame araç veriyor mu servis, bilginiz var mı arkadaşlar?



  • Renault için bilgim yok fakat mercedes tarafıma 2 günü geçen sürelerde ikame araç vereceklerini söylemişlerdi. En doğru cevabı yine servisten öğrenebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 10 Temmuz 2020; 18:4:47 >
  • Kasko firması sözleşmede belirtilmişse ikame araçla ilgileniyor diye biliyorum.
    Premium firmalar da ikame araç verebiliyor garanti varsa.

    Renault servisi azami tamirat süresi aşılırsa devreye girer diye düşünüyorum.
  • kasko veriyor. servis vermiyor.
  • Seat bana defalarca araç verdi. Önceden söylüyorum bakıma getireceğim vs veya kavrama değişecek araba veriyorlar. 2-3 gün süreli aldığım da oldu. Kasko vermez, işin içinde kaskoyu ilgilendiren bir durum yok.
  • Kaskoya sordum vermiyor ama servise sormaya yetişemedim. Bakalım yarın ararım artık ama parçanın ne kadar sürede geleceğini bilmiyoruz dediler. Belki 1 ay bile sürebilirmiş. Aracın garantisi de var zaten parça garantiden değişecek. Bu arada hep DSG karalayanlar vardı. 30binde EDC kavrama arızası verdi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drkayzer -- 10 Temmuz 2020; 19:3:8 >
  • vermez.
  • sanayi ustası bilem ikame verirken yetkili servis sıfatlı sözde büyük kurumların vermemesi garip
  • Değişim garanti kapsamında ise servisin vermesi gerekir. Sonuçta malın ayıbı yüzünden araçsız kalınıyor. Renault Servisi kendi hatası yüzünden beni araçsız bıraktığı için vermişti. Hatta önce sandero verip kusuru düzeltemeyince tekrar linea vermişlerdi. Onda bile tam düzeltemediler de farklı ildeki Renault Servisi düzeltmişti işi.

    Burada bir komşu Toyota Corollasıni servise bırakmıştı. Nedenini bilmiyorum ama yerine yeni Rav 4 2.5 hybrid vermişlerdi geçtiğimiz ekim kasım gibi.
  • Sonucu yazayım; servis vermek zorundaymış. Ben telefon edip araç isteyince normalde 1-2 ayda gelecek parça 2-3 gün içinde geldi ve yapılıp teslim edildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Seat bana defalarca araç verdi. Önceden söylüyorum bakıma getireceğim vs veya kavrama değişecek araba veriyorlar. 2-3 gün süreli aldığım da oldu. Kasko vermez, işin içinde kaskoyu ilgilendiren bir durum yok.
    Seat Vw Skoda gibi markalarda bir zahmet kavrama değişimi için ikame araç versinler yoksa 3-4 hafta kullan 1 hafta serviste kalsın 3-4 hafta kullan 1 hafta serviste kalsın.Tak eder insana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drkayzer

    Sonucu yazayım; servis vermek zorundaymış. Ben telefon edip araç isteyince normalde 1-2 ayda gelecek parça 2-3 gün içinde geldi ve yapılıp teslim edildi.
    Geçmiş olsun hocam kavrama sorunu düzeldi mi? Yeni kavrama tahmini ne kadar gidermiş?
  • VW'de süresiz ikame araç verilmişti. Aracım 16 günde tamir edildi. Parça beklenmişti. Aracı alana kadar sizde kalabilir demişlerdi ikame araç için de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

    Geçmiş olsun hocam kavrama sorunu düzeldi mi? Yeni kavrama tahmini ne kadar gidermiş?

    Alıntıları Göster
    Sağolun hocam, sorun düzeldi. Bana gönderdikleri faturada 10500TL kavrama ve 1200TL işçilik yazıyordu tamamı garantiden ödendi.
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Artik vermiyorlar,ucreti karsiliginda bile.
  • Yeni kasa Fiesta aracımın garantiden direksiyon kolonu değişti. 3 gün için ikame araç verildi. Ses sorunu devam edince yine garantiden direksiyon kutusu değişti. Parçanın gelmesi, araca takılması ve test işlemleriyle beraber 17 gün sürdü. Bu süreç boyunca da yine ikame araç verildi. Bayi Gebze Nazer. Sağolsunlar asla yüz üstü bırakmadılar. Fiestayı kendim sattım yine Nazerden Focus aldım. Ben İzmit'te ikamet ediyorum, bayi Gebzede. Evimden 75 km uzaklıkta olmasına rağmen İzmit bayisi yerine Gebze bayisini tercih ediyorum. Bayi bu konularda çok önemli.

    Bu arada Ford sahipleri için de hatırlatmakta fayda var. Nazerin servis ustabaşı Türkiye geneli Ford servisleri içinde 1 numaradır. Otosan tarafından tescillidir.
  • Konuda ihtiyac kalmamis ama sonradan okuyanlar faydalansin. Servisten servise degisen bi durum. Seatte aracim 3 gun serviste yatacakti, ikame arac talep ettim. Elimizde yok diyip vermediler. Dogusu aradim, servisin kendi insiyatifinde karisamayiz dediler. Ama sikayetim etkili oldu tabi, ertesi gun aracimi teslim ettiler
  • Garanti sürecinde kompresör değişimi yapılacaktı ve o zaman ikame araç vermişlerdi normal olarak ama aracımı geçen ay yıllık bakımı için yetkili servise götürdüm. Sabah bıraktım aracımı, servis danışmanı öğleden sonra 4 gibi teslim ederiz dedi. "Pandemi dolayısı ile toplu taşıma kullanmayın, size araç ayarlayayım ben" dedi. Eyvallah dedim... Baktım henüz 500 km de, poşetleri üzerinde passat verdiler:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3K1X

    Seat Vw Skoda gibi markalarda bir zahmet kavrama değişimi için ikame araç versinler yoksa 3-4 hafta kullan 1 hafta serviste kalsın 3-4 hafta kullan 1 hafta serviste kalsın.Tak eder insana

    Alıntıları Göster
    4 buçuk yıl Leon fr dsg kullandım. Koskoca 4 buçuk yılda bir kere kavramam değiştirildi. Hayal dünyasında falan mı yaşıyorsun?
  • Bakim icin aracini birakipta ikame arac alanlar o aracin parasi sizden fazlasiyla cikiyor merak etmeyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.