Şimdi Ara

Sony’den Epic Games’e büyük yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yeni nesil konsolların çıkışına geri sayım devam ederken üreticilerin de özel oyunlar için yatırımları sürüyor. Microsoft’un Warner Bros. Games iddiaları sürerken Sony de Epic Games’e önemli bir yatırım yaptı.



    Büyük yatırım



    Fortnite başta olmak üzere pek çok yapımın sahibi, Unreal Engine oyun motoru ve oyun mağazası geliştiricisi Epic Games yeni nesil konsollar ile birlikte öne çıkmaya başladı. Fortnite oyununu PS5 ve Xbox Series X için optimize edecek olan Epic Games önemli yatırımlar da alıyor.



    Ayrıca Bkz.Peak’s Edge strateji ve bulmacayı bir araya getiriyor



    Sony yaptığı açıklamada Epic Games hisselerinin küçük bir kısmını 250 milyon dolar yatırımla satın aldığını duyurdu. Hali hazırda Epic Games’in en büyük ortağı Çinli Tencent durumundaydı. Firma son olarak 1.6 milyar dolar daha yatırım almıştı.



    Bu büyük yatırımdan neler çıkacak merak konusu. Sony sadece oyun değil müzik, eğlence ve teknoloji alanında da geniş bir çalışma içerisine girmeyi planlıyor. Bu bakımdan Unreal Engine motorunun Sony imzalı içeriklerde kullanılabileceği akla geliyor. 



    Hali hazırda PS5 için Unreal Engine 5 optimize ediliyor ve heyecan verici olduğu ifade ediliyor. Fortnite oyunu da Unreal Engine 5 üzerinde yeniden şekillenecek. Bunların haricinde ses getirecek bir yapım da oyuncuların iştahını kabartabilir.




    Kaynak:https://wccftech.com/sony-buys-250-million-stake-epic-games/



  • Sony Maske: Biri beni durdursun.....

  • Exclusive oyun isteyebilir belki ama zor tabii

  • 250 milyon dolar buyuk meblag, 3 tane aaa excl. parasi :)

  • gun kullanıcısına yanıt
    Hisse parası ödemiş anladığım kadarı ile,ex oyun yaptırmazlar herhalde.Belki şirket üstünde söz sahibi olup PS5 e odaklanma konusunda şirkette etkin olacaklar.Ayrıca Epic UE5 (yeni duyurulan oyun motoru) ile diğer motorlarda olmayan teknolojileri sektörde öncü olacaktır ve oyun sektöründe yatırım yapılması gereken şirket bence.

  • Epic te de ucuz bişi kalmaz şimdi

  • “küçük bir kısmını 250 milyon dolar yatırımla”

    Ulan adamların küçük bir kısımdan anladığı paraya bak..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony gibi büyük bir firma neden bu kadar yatırım yapsın, demek ki Epic Games'in geleceğinden ümitli. Steam'in arayüzü daha iyi topluluk desteği var deniyor da, bunun benzerini uygulamaya eklemek çok mu zor isteseler yaparlar. Steam harici Uplay ve Battle.net gibi diğer uygulamalar da Epic Games gibi zaten. Steam'in tek avantajı oyun çeşitliliğinin fazla olması ve indie oyunlarına da yer vermesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 12 Temmuz 2020; 19:35:31 >
  • kımyasal kullanıcısına yanıt
    Şirketin geleceği parlak evet doğru. Yönetim kurulunda birisinin olması Sony adına büyük avantaj şirketin her türlü hakkını savunur ve görüşünü dile getirir bence sırf bu nedenle bile yatırımı hak ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.