Şimdi Ara

Koronavirüsü tespit edebilen biosensör Türkiye'deki atık sularda test edilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türkiye’de atık sularda koronavirüsün (Covid-19) varlığının araştırılması için çalışmalar sürüyor. 81 ilden numuneler alındı ve bazı şehirlerin atık suyunda koronavirüs tespit edildi.



    Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi, yapılan çalışmalara bakıldığında bugüne kadar atık suda koronavirüsün en yoğun olduğu şehrin Konya olduğu gözlemlendi. Konya’yı İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir ve Antalya takip ediyor.



    Atık sularda koronavirüs ve diğer virüs türlerinin tespiti için biosensörler geliştiriliyor. Henüz dünyada Covid-19’u tespit edebilen bir biosensör bulunmuyor. Türkiye, biosensör projelerini desteklemek için 2 hamle planladı.



    Ayrıca Bkz.Fiat ve BiTaksi iş birliğiyle "kabinli taksi" dönemi başlıyor



    Slovakya’nın yürütücülüğündeki bir AB projesine başvuru yapıldı. Eğer kabul edilirse Covid-19’u tespit edebilen prototip biosensörler Türkiye’deki atık sularda denenecek.



    İkinci hamle olarak İskoçya’da bir üniversiteyle iletişime geçildi. Covid-19’a spesifik olarak bioleseptör geliştirilirse prototip biosensör geliştirilecek. Bu sensör ilk olarak Türkiye’de atık su tesislerinde kullanılarak test edilecek.



    Atık sulara biosensör koyulursa koronavirüs ve virüsler için erken uyarı sistemi hazırlanabilecek. Doç. Dr. Kocamemi, “Tabii bu hemen olacak bir şey değil ama uzun vadede, yıllar bazında tesislere bu biosensörlerin yerleştirilmesi, SARS-CoV2 ve benzeri virüslerin erken uyarı sistemi ile takibi için önemli bir adım.” dedi.



    Kaynak:https://www.mynet.com/koronavirusun-atik-sulardaki-varliginin-arastirilmasi-calismasi-birinci-konya-ikinci-istanbul-110106549169







  • Çok iyi olur ekstra data sağlar hasta olduğunu anlamayan adam bile sonuçta bu testlerde çıkacak ve hastalığın gerçek boyutunu az çok bilebilecekler.

    İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerdeki sorun yapılabilecek testlerden kat kat fazla vaka olması nedeniyle gerçek vakaları tam tespit edemediler birde insanlar korkudan hastaneye gitmek istemedi var mı yok derken kapmamak için.

  • Maskeyi nasıl temin edebiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel haber, İtalyada böyle bir durum olmuştu sanırım sokakların yıkandığı suydu sanırım virüs tespit edilince baya olay olmuştu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.