Şimdi Ara

Wifi aradaki mesafe fazla .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.
    Masaüstü PC modeme çok uzakta 1 diş anca çekiyor . Anakarta bağlı wifi kartını sökup anten ile arasına kablo attim ve anteni modemin yanına koydum fakat hiç bir işe yaramadı.

    Wifi kartı anakarta 16 pin header ile bağlı tek tek kabloyla kartı uzatmak çözüm olur gibime geliyor fakat çok zahmetli.

    Bunun bir çözümü yokmu ?


    Wifi aradaki mesafe fazla .
    Wifi aradaki mesafe fazla .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 9 Temmuz 2020; 9:56:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Fikriniz oldukça güzel. Ancak LNA modülü antenleri daha uzun kabloyla veya daha yüksek voltaj seviyesiyle sinyal gücünü arttıramaz veya başka bir yere taşıyamazsınız. Bunun temel sebebi ise kablo uzadıkça sinyalin kablo üzerinde kaybolmasıdır.

    Bilgisayarda internet kullanabilmenin en etkili yolu kablolu bağlantıdır. Modeminizle bilgisayarınız arasında 16 pinli film şerit yerine Ethernet kablosu kullanmanızı engelleyen sebep nedir?

    Zira en yüksek Wi-Fi gücünü elde etseniz bile, Wi-Fi kablolu bağlantıya göre çok daha yavaş bir yöntemdir. Bu sebeple önceliğiniz, modem veya bilgisayarınız üzerinde Ethernet girişi sağlamak olması daha faydalı bir yöntem olacaktır.

    İyi forumlar.
  • Hocam bunu düşünmedim değil fakat modeme müdahale edemem çünkü bana ait değil kısa süreliğine ortak kullanicaz komsu ile . Aynı apartman bitişik daireler. Arada sadece duvar var(anteni duvarın oraya koymustum) . PC nin olduğu oda ile yaklaşık 10 metre. PC yerini değiştirmek istemiyorum. Fazla bı hız şart değil bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    hocam ethernet kablosu en mantıklısı banyo havalandırma kanalından yada tv anten kablolarının geldi kanalları kullanarak yan daireye kablo çekebilirsiniz.
    ben mesela toki binası tıpatıp aynı olduğu için bizim prizin arkasında onlardada priz vardı arada 4-5 cm'lik bi duvar kalıyordu onu delip kablo göndermiştim.
    yada modeme en yakın odaya kabloyu götürüp oradan camdan cama atlatabilirsiniz.
    athernet kablosu ile en düşük ping maksimum hız ve minimum paket kaybı ile kullanabilirsiniz.

    illa wifi derseniz çift antenli modellerden alabilirsiniz yada 1 tık daha büyük anten, harici usb ile çalışan 2'li wifi adaptörü alabilirsiniz.
    en ucuz maliyet ile pringles kutusunu yarıdan kesip kesik olan tarafı modeme doğru çevirin hocam daha önce denemedim ama işe yaraması lazım.
  • Camdan cama yaptık hocam sıkıntı yok şimdilik . Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Bir USB uzatma kablosu ile antenli bir wi-fi modülünü en yakın mesafeye kanumlandırmak alternatif Harika bir düşünce. Gelecekte aynı problemi yaşayan arkadaşlar bunu baz alabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.