Şimdi Ara

Interface CRC Error Count (Arayüz CRC Hata Sayısı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bir süredir oyun oynarken anlık donmalar yaşamaya başladım. sistemim normalde oynadığım oyun için sorun çıkaracak bir sistem değil ama oyunun olmadık yerinde 3-5 saniyelik takılmalar meydana gelmeye başladı. ram ve disk testi aklıma geldi, ramlerde sorun görünmüyor gibi. lakin ssd için hd tune programından şu değerleri aldım. (interface crc error count 1123)

    Anakartım Asus M5A97 AMD 970 chipset.
    SSD 840 EVO 120 GB
    RAM 8GB DDR3 1600
    İŞLEMCİ FX6300

    Oynadığım Oyun DOTA 2

    bazı yerlerde anakartın uyum sağlamadığını belirtmişler. Ben SSD değiştirir hem yükseltmiş olur yenilerim diyordum ama anakart işi kafamı karıştırdı.

    Napmalıyım tam bilemedim.

    Interface CRC Error Count (Arayüz CRC Hata Sayısı)



  • İnterface crc error count hatası, sata kablosundan dolayı olabiliyor. Değiştirirseniz düzelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CRC error I/O hatasıdır yani yazıldığı gibi genelde kablo ve/veya soket temassızlıklarıyla alakalıdır. SATA kablosunun düzgün takıldığından emin olun, sorun devam ederse yeni bir SATA kablosuyla deneyin yine devam ederse farklı bir SATA port'una takın yine devam ederse disk veya anakartdan şüphelenilebilir.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar kablo ve port kontrolü yapıcam durumu tekrar yazarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ssd slot değiştirdim bi oyun sorun oldu bi oyun olmadı. Sonra hdd vardı yedek dosya tutmak için onu biçimlendirdim kablosunu kullanırım hem dedim. Fotoğraf kur dosyaları filan vardı hariciye aldım. Biçimlendirme yaptım kablosunu aldım ssd ile değiştirdim. Şimdi bilgisayar açılmıyor 😁 biosta ssd görünüyor ama açılmıyor. İlginç. Windows oyun bütün kurulu ne varsa ssd ye yüklü idi. HDD sadece yedekleme için kullanılıyordu. Interface CRC Error Count (Arayüz CRC Hata Sayısı)
    Interface CRC Error Count (Arayüz CRC Hata Sayısı)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu hata ile ilgili araştırma yaptım. Windows kurulu sürücünün boot menüde 1. sırada olduğu kontrol edilmeli ve başka bir USB bellek takılı olmamalı gibi cevaplar buldum.

    Boot option 1 Samsung ssd
    Boot option 2 Asus dvd-rw

    Başka bir bellek takılı değil.

    Bunun üstüne bios default yaptım ama hala aynı ekranı alıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar hiçbir şekilde açılmayınca ben de format attım. Ama format atarken de bir kaç defa disk görmeme sorunu oldu. Biosta tek DVD RW görünüyordu. 2. denememde formatı atabildim. Şimdi Windows tekrar kurulu programdan değerlere baktığımda 1349 a yükseldiğini gördüm. Bilmiyorum SSD de mi sıkıntı var anlamadım daha. Biraz kullanmaya devam edeceğim. Oyundaki durumuna bakacağım bu değerler artacak mı ona bakacağım. Kabloyu DWD RW kablosu ile değiştirdim. Slot da değişti. Bakalım ne olacak.

    Interface CRC Error Count (Arayüz CRC Hata Sayısı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 7 Temmuz 2020; 18:44:20 >
  • Boot sırasının pek önemi yok, üst sıradaki cihazla boot yapamazsa zaten alttakini dener yani ekrandaki boot hatası sıra ile ilgili değil. Sistemin disk'i görmemiş olması zaten sorun yani büyük ihtimalle sorunlar tekrarlanacak. SMART verileri anlık değildir o yüzden orada görünen hatalar yaptığınız değişikliklerden sonrasına dair net bilgi vermez, zamanla anlaşılır. Sizin probleminiz kablo/soket sorunlarıyla ilgili değilse disk ya da anakartla ilgili olmalı, disk'i farklı bir sistemde denemeden emin olamazsınız.
  • Teşekkür ederim alakanız için. Dediğiniz gibi zamanla anlaşılacak gibi. Oyunu da offline denemelerde kullansam daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ping kaynaklı gecikmeler olursa kafamı karıştırabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.