Şimdi Ara

Sürekli geçmişe özlem duymak ve pişmanlık duygusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet uzun zamandır var böyle bir şey ve bu durum artık çıkılmaz hale sokuyor beni.

    hayatımın belirli dönemlerinde haddinden fazla kafayı geçmişle bozuyorum ve sürekli geçmişe özlem duyuyorum.


    mesela bundan 15 sene öncesini 10 sene öncesini hatırlıyorum yaptıklarım ve yapmadıklarım çok saçma geliyor keşke şöyle yapsaydım şöyle yaşasaydım şunu yapmasaydım diye düşünüp duruyorum.

    Geçmişteki hayatımın her döneminde hep bir pişmanlık var sanki hep yanlış kararlar vermişim sanki hiç mantıklı yaşamamışım gibi asıl sıkıntı o özlem duyduğum zamanların sıradan olması özel olmaması .

    mesela askerliği yapan bilir orada askerlik bitsin diye gün saymak ve askerliği bitirmek bir insanın başlıca isteğidir ama gel gör ki askerdeki günleri bile çok özlüyorum keşke daha çok kıymetini bilseydim keşke şöyle böyle olsaydı diyorum.


    belirli zamanlar teselli olarak o zamanlar aklım o kadar çalışıyordu Desemde nafile hep bir geçmişe özlem ve pişmanlık duygusu bitmiyor.

    artık bu öyle bir hal aldı ki yaşadığım farklı anlar için kendi kendime “ bak bu günlerin kıymetini bil ilerde yine özleyeceksin “ demem rağmen ileride yine özlüyorum ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babayaro1215 -- 4 Temmuz 2020; 4:53:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bu bendede var hocam her ne kadar hayat devam etsede 5 ay öncesindeki güzel bir zamanı, veya 1 yıl önceki başka bir güzel hatırayı hatırlayıp duruyorum bir sürü anı sayesinde geçmişi özlüyorum ve bazılarını tekrar yaşayamayacak olmak beni üzüyor keşke böyle olmasaydı diye pişmanlık duymama sebep oluyor. bunu geçirmenin bi yolu yok. antidepresanlar hariç. onlarda matah bişey değil.

    hiç bir şey unutulmaz, sadece yokluğuna alışılır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çikko kullanıcısına yanıt

    Dediğin gibi Hocam aslında çok zaman geçmesine gerek yok geçen seneyi bile özlüyorum hanl özlediğim zamanlar öyle ahım şahım değil sıradan zamanlar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.