Şimdi Ara

Lastiğine sürekli hasar alan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Derdim marka kötülemek değil. Yıllardır araba sürüyoruz. Hiç bir zaman lastik basınçlarını bu kadar sık kontrol ettiğim olmamıştı.

    Aracım 3 yıllık oldu. Bundan önceki 12 yıl kullandığım araçta bu olaya 1-2 defa denk geldim. Şuanki aracımda Falken Ziex 914 var. Nerdeyse her mevsim bir lastiğe çivi batıp çıkıyor. Sürekli lastik basınç uyarısı alıyorum. 15 psı civarı inmiş oluyor bir teker. Götürüyorum yok çivi batmış, yok diken batmış. Ondan sonra 3-4 ay sonra yine aynı terane başka bir lastikte. Şu ana kadar 3 lastiğim de fitil yama var bir tanesi de balon yaptı. Lastikten normal şartlarda memnunum aslında. Ama bu olay çok can sıkmaya başladı. Dayanıklı bir lastil değil mi acaba. Bundan önce petlasta kullandım lassa da pirelli de. Hiç böyle olaylar yaşamazdım. Falken kullanıcıları yorum yazarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Falken'i bilmem ama 8-10 yıl önce Michelin Energy Saver ile ben de aynı dertten muzdariptim. Sonra Goodyear EGP almıştım, çivi bitti ama bu sefer bir kez yanağa diken battı. Sonra Dunlop FM800 kullandım hiç bir şey olmadı, ta ki bir tanesi balon yapana kadar. Bir takım Bridgestone Blizzak da dökülüp parçalandığı için çöpe gitti. Şimdiki Goodyear UGP Gen1 lastiklerim de üçüncü sezonda pul pul dökülmeye başladı.

    Kısacası, sorunsuz bir takım lastiğe denk gelirseniz kendinizi şanslı sayın... Zaten bu yüzden sık sık değiştiriyoruz. Bence her markanın her parti ürünü farklılıklar gösterir.

    İşin ilginç tarafı mesela Amerika'da yaşarken gözlemim: lastiği kimse kafaya takmıyordu. İkinci el lastik almak normal bir olaydı ve aynı dingilde farklı boy/desen layık olduğu bile olurdu... Türkiye'de bu konuda farklı bir bilinç var ve bence bu iyi bir şey.

    Ah keşke bir de trafik ışıklarına riayet edip kavşaklara girmeden önce yavaşlasa insanlarımız...

    K.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 3 Temmuz 2020; 10:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayesque kullanıcısına yanıt
    Continental neden denemediniz? Eski aracimda falken ecorun muydu neydi 4 adet sifir aldim.lastikler yönsüz.lastikler yet degisince aracin saga sola cekmesi degisiyordu bu kadar rezalet.Sifir aracimda bridgrstone turanza t001 vardi oda yol tutma özürlü.simdi cpc 6 aldim yol tutusu konusunda çok memnunum.ama gecen gun gordugum uzere lastigin diş kısmına kucuk tirnak buyuklugunde cam girmişti.cikarttim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • normalde de cam parçası lastiği kesmez derler ama cpc6 lastik tabanını cam kesmişti. lastik bu yani ne olacağı belli olmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.