Şimdi Ara

Laptop Şarj Aleti Ucu Aşırı Isınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar laptobu beş senedir kullanıyorum. Bir kez adaptör değiştirdim kablosunda sıkıntı vardı. Orijinal olan aynı voltaj ve amper değerlerinde bir adaptör aldım ikinci el. Bir bir buçuk sene kullandım. Üç gün önce bir sabah uyandım ve şarj ederken arada bir ekranın ışığının gittiğini fark ettim. Sonra plastik kokusu gelmeye başladı. Baktım şarj kablosunun pcye giren ucu metal yeri alev alev yanıyor. Sonra biraz çıkardım soğudu yeniden taktım kablo bozuldu dedim eski kabloyu denedim çalıştı onda da aynı ısınma sorunu oldu. İki kabloda da sorun olması laptop girişinde problem vardır diye düşündürdü. Sanırım şase yapıyor ve kısa devre de pcnin kapanmasına sebep oluyor. Birkaç kez kabloyu sağa sola çekip durumu çözdüm.

    Ekran ışığı gitmedi ama ısınmaya devam etti. Oyuna girdiğimde kesik kesik şarj etmeye başladığını gördüm. Ve oyundayken yanık plastik kokusu burnumu sızlatmaya başladı. Şarj etmeyince zaten takılarak oyun ilerliyor. Bir şarj edip bir şarj etmeyince de oyun oynanmıyor. Film dizi izleyebiliyorum ancak aşırı güç gerektiren bir şey yapınca ısınıp sonunda da kendini kapıyor.

    Ne yapmamı önerirsiniz?







  • Adaptörlerin ikiside ölçülüp sağlam olup olmadığı kontrol edilmeli, anakart üzerindeki şarj ya da besleme devresi kontrol edilmeli.
  • kısadevre bölgesine ulaşıp...
    kısadevre önleyici bantlama yapın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.