Şimdi Ara

UZMAN SORUSU-- yutupta otomatik oluşturulan altyazıyı.srt olarak edinmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhabalar cümleten.
    youtube ta, altyazı dosyası olmayan videolar için ,otomatik oluşturulan Türkçe altyazı seçeneği var.
    altyazısı olmayan bir videoyu izlemek istediğimde ANLIK olarak videodaki sesler Türkçe altyazılı olarak neredeyse hatasız bir şekilde ANLIK oluşturuluyor..

    ANCAAK bu videonun Türkçe oluşturulan altyazısını hiç bir programla veya web sayfasına o izlenilen videonun linkini ekleyerek yapıştırarak .srt uzantılı haliyle edinemiyorum...
    OYSA
    böyle bişey mümkünmüş youtube için. ancak bu durum ing almnca ve fransızca dilleri için henüz mümkünmüş.yani henüz dilimiz için bu destek kapalıymışş:(((
    bir diğeri ise:
    videoyu yükleyen kişinin bazı ayarlar yaparak videoyu yüklerken (sanırım )sesini yada bu altyazıyı tanımlatmasıysmış yutuba..
    zaten buna benzer bir sürü video görmüşsünüzdür diye düşünüyorumm...o durumda yükleyenin onayıyla oluşturulan altyazıyı edinmek zor değil..
    ancak altyazı desteği olmayan otomatik oluşturulan altyazıları maaleseff hiçbir şekilde edinemiyorumm:(((
    şöyle alternatifler de varmış.
    ekran kaydedici programlar sayesinde o oto oluşturulan altyazılı video dosyasını ocr gibi programlar aracılığıyla tekrar srt haline çevrilebiliyormuşş....buda mümkünmüş ancakkk bu işlemlerde bile çok uzun ve garanti olmayan bir işlemmiş ..(yanılıyor olabilirim)
    hani kısa videolar olsa uğraşırım ancak altyazılarını edinmek istediğim videolar ortalama 30 dakika ve eğitim amaçlı hepside..
    yardımlarınız için şimdiden çokk tşkr ederim..
    sağlıkla kalın..



  • bilen varmı...
  • Otomatik oluşturulan altyazılar indirilemiyor, çünkü anlık oluşturuluyor hepsi. Dahili altyazısı olanları youtube-dl ile çok kolay indirebilirsin ama.

    Bahsettiğin gibi capture programları ile (premier gibi) kaydedip render ederek yapabilirsin belki ama çok uzun sürer. İzleyip elle yazsan daha kolay olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.