Şimdi Ara

Yağ Yakımı - Hit mi, ağırlık mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,

    Kilo sorunum yok ama simit ve göbek yağlarımdan hala kurtulamadım. Soyunduğum zaman skinny fat görünüm ortaya çıkıyor. IF ve biraz P90X3 antrenmanlarıyla, biraz dumbell antrenmanlarıyla vücudu eskiye göre epey şekle soktum fakat o bel bölgesi yağları bir türlü gitmiyor.

    Biliyorum bölgesel kilo verme yok ama genel yağ yakımı için Hit tarzı antrenmanlar mı önerirsiniz (haftada 1 gün açık havada koşu yapabiliyorum, gerisine evde devam), yoksa ağırlık mı çalışsam daha verimli olur?

    Beslenme düzenim:

    - Kahvaltı: 3-5 kaşık yulaf ezmesi, 250 ml yağsız proteinli süt
    - Öğle: yemek yok.
    - Akşam: Normal ev yemekleri, ekmek bazen 1-2 dilim bazen hiç yok.

    Yani çoğunlukla düşük kalorili yiyorum, zaten istesem de fazla yiyemiyorum.



  • sadece birini seçeceksen ağırlık derim.. kas inşa edeceksin kas oranın çoğaldıkça yaktığın kalori de artacak
  • Evde p90x insanity hybrid programını 90 gün uyguladıktan sonra şu değerlere ulaştımhttps://i.imgyukle.com/2020/06/28/CqwlPe.png

    Ben de skinny fat problemi yaşıyorum normalde ama karın kaslarını görebilecek kadar azaldı. bahsettiğin yemeğin kalorisi çok düşük gibi göründü gözüme, belli bir miktar protein almazsan biraz zor olabilir. Kalori olarak da 1800-2200 kalori arası beslendim bu süreçte.

    Bu program dışında hiit ile ağırlığı birlikte yapabilirsin 3 gün ağırlık 2 gün hiit şeklinde. ben programdan sonra şimdi push pull legs antrenmanına başladım, haftada 6 gün, kardiyo olarak sadece uzun yürüyüşler yapacağım.
  • sh33p3r kullanıcısına yanıt
    Selam dostum ben de epey sadece P90X3 yaptım ama istediğim verime ulaşamadım. Tabii IF ile bariz şekilde vücut değişti ama yanlar ve göbek bölgesi istediğim sıkılığa gelmedi. Yemek evet baya düşük ama söylemeyi unutmuşum genelde günlük 1 ölçek protein tozu alıyorum. Proteinli gıdalar yiyebilsem daha iyi olacak ama midem almıyor fazlasını.

    Şu Hiit programını denedim, 15 dakikada kesiliyorum 2 gündür. Kesilmekten öte dizde ağrı hissettiğim için bıraktım riske atmamak için daha doğrusu. P90X3 bunun yanında çocuk oyuncağıymış, kesinlikle bu kadar terletip nefes nefese bırakmıyordu.https://www.youtube.com/watch?v=ml6cT4AZdqI
  • Myfitnesspal, fatsecret veya yazio gibi bi uygulamayla ortalama kalori ihtiyacını ve makrolarını hesaplayabilirsin hocam, kalori açığı (aşırı olmadan) verdiğin ve protein ihtiyacını karşıladığın sürece çok bi kas kaybetmezsin, ben de 1 yılı aşkın süredir if yapıyorum ve normal beslenmeden daha kolayıma geliyor. dizini zorluyorsa yapma madem gerek yok, imkanın varsa günde 10 bin 20 bin adım atmaya çalış koşmadan hızlı tempoda, onun da faydasını görürsün, her gün yapıyorum bu ara. skinny fat düzelmesi kolay olmayan bi sorun zaman alıyor gerçekten, ağırlık çalışmak da önemli şeylerden biri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.