Şimdi Ara

Bu ev planına göre modemi nereye koymalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ev planına göre modemi nereye koymalıyım ?

    Merhaba,

    Arkadaşlar önümüzdeki hafta taşınıyorum. Gördüğünüz gibi, adsl kablosunun giriş yeri evin girişindeki odada ve en köşede. Başka hiçbir odaya yapmamışlar. Ev sahibi olsaydım eğer tadilat ile salona da bir tane data kablosu çektirirdim duvarların içinden. Fakat kiracıyım. En çok salonda vakit geçireceğimi düşündüğüm için ve televizyonda 4k video/filmler de izleyeceğim için internetin çekim gücünden şimdiden endişe duymaya başladım.

    Bu hususta bazı çözümler geldi aklıma fakat bilgim kısıtlı olduğu için sizlere de danışmak istedim.

    1) Tahminen 6-7 metre kablo kullanarak modemi antrede görmüş olduğunuz prize taşıyabilirim. Bu durumda hız kaybı olur mu? Her odadan çeker mi?

    2) Modemin yerini bozmadan salona bir tane sinyal güçlendirici alsam, 4k izlememi engelleyecek şekilde bir hız kaybı olur mu? Sinyal güçlendirici alırsam, odadan odaya gezerken o modemden o modeme manuel olarak bağlanmak zorunda mıyım yoksa bunu telefonum/bilgisayarım otomatik yapacak mı?

    3) 1. veya 2. seçeneklerden herhangi birini tercih ettiğiniz takdirde, hangi servis sağlayacısını kullanırdınız? Bütçenin aylık 80-120 TL olduğunu varsayalım. Eğer aşabilseydim superbox düşünecektim fakat çok pahalı malesef.

    Her türlü alternatif öneriye açığım.







  • Salona bir cat6 kablo çekip (elektrikçi yardımı lazım) oraya bir router koymak en mantıklı çözüm gibi böylece ilk oda ve çevresi modemden salon ve çevreside routerden sağlıklı sinyal alacaktır. aksi durumda hiç bir şekilde sağlıklı bağlantı olmayacaktır.

    Bu ev planına göre modemi nereye koymalıyım ?
  • yusobreak Y kullanıcısına yanıt
    Bunun için duvarları delmek gerekir, değil mi? :/
  • JustBeHappy kullanıcısına yanıt
    yok reis tesisat bir şekilde oraya ulaşıyor neticede elektikçi o kabloyu oraya ulaştırır.
  • yusobreak Y kullanıcısına yanıt
    Kendim kabloyu duvar ve kapı çevrelerinden, kablo kanalı veya süpürgelikler vasıtasıyla estetik bir şekilde salona kadar götürebilirim fakat tahmini 20 metre civarı kablo gider. Bu şekilde yapsam olur mu?
  • Ev içindeki elektrik panosunun yanında bazı evlerde 2. Pano var oralarda varsa kablo mutlaka oradada vardır
  • Soickan S kullanıcısına yanıt
    Eve gittiğimde bir bakayım
  • Bu ev planına göre modemi nereye koymalıyım ?

    Resimde farzettiğim şekilde pencereler varsa ve doğramalar PVC ise girişteki odanın pencerenin doğramasından dışarı çıkıp mermer altı kablo taşınıp salona tekrar giriş yapılabilir.
    Kablo minimum CAT5e olmalı, CAT6-7 olursa daha iyi olur.Ayrıca aynı kabloyla beraber telefon kablosunu da yedek olarak taşımak mantıklı.
    Bütün günün salonda geçiyorsa ve kapı girişindeki odayı kullanmıyorsan xDSL modemi salona koyman yeterli olacaktır düşüncesindeyim.
    Ama evdeki bütün odaları kullanıyorum, internet bana her odada lazım diyorsan tek cihazla çözmen zor, bir A(ccess) P(oint) gerekli gibi duruyor.

    CAT jak çakma aparatın varsa kendin yapabilirsin, yoksa bu işten anlayan birisi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 30 Haziran 2020; 23:37:9 >




  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz işlem yapılabilir, hem de kablolar görünmeyeceği için daha estetik olur. Peki bilmediğimden soruyorum, router ile AP aynı şey mi? AP dediğimiz şey kablolu İnterneti wirelessa çeviren alet değil miydi? Bana lazım olan şeyin router olduğunu sanıyordum. Onun için de yalnızca ethernet kablosu lazım değil mi?
  • JustBeHappy kullanıcısına yanıt
    Router>AP

    Aynı hizmeti sağlamazlar.Router ağı ve internet çıkışını yönetir.AP ise ağındaki bir çeşit istemcidir. (Client).Router'dan aldığı servisleri kendi istemcilerine dağıtır (kablolu/kablosuz)

    2 Tip AP var.Birisi sadece kablosuz bağlantı sağlar, diğeri de hem kablolu hem de kablosuz aynı anda.


    Mantık olarak her router aslında bir AP'ye dönüştürülebilir ama bazı markalar bu özelliği yazılımlarıyla kısıtlayıp müşteriyi AP almaya yönlendirebiliyor.
    Genellikle bu markalar durum anlaşılınca batıp gidiyor ama müşteriden sövüşlediği beleş para onun yanına kâr kalıyor maalesef.

    Bir de wireless repeater (kablosuz tekrarlayıcı) dediğimiz cihazlar var.(Şimdi MESH diye millete ittiriyorlar abuk sabuk fiyatlar).ISS'nin verdiği cihazlarla o iş çok sıkıntılı.Sağlam bir Router lazım.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Gayet açıklayıcı anlatmışsınız teşekkür ederim :) O halde ben biraz AP araştırayım
  • JustBeHappy kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Kiracı olarak min masraf maks geri kazanım :)

    Ama ne olursa olsun her zaman sağlam bir ROUTER şart.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    İnternette çok fazla model varmış.. Bana önerebileceğiniz bir model var mıdır acaba, siz olsanız hangisini alırdınız?
  • JustBeHappy kullanıcısına yanıt
    Marka/Model konusunda yardımcı olamam maalesef.Bir markanın 1 fazlası var 2 eksiği var, diğer markanın 1 eksiği var 2 fazlası var vs. vs.
    Ben de bu markaların tezgah pazarlama stratejilerini anlayınca OpenSource tarzı bir platforma kaymayı düşünüyorum.

    4-5 aydır bende sağlam bir router almak düşüncesindeyim.
    Bana en mantıklı gelen OpenWRT yada Pfsense çalıştırabilen düşük TDP'li (15-20W) bir anakart alıp, kurulum yapmak.(P/F Zyxel NBG6617 OpenWRT)

    Şu an normal bir router 7-10W civarında elektirk tüketimi yapıyor ama Pfsense kurabileceğin cihaz Celeron J1900 (15W) civarında.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Ben de TP-Link'in bir modelinin çok övüldüğünü gördüm. Peki ben odadan odaya gezerken, manuel olarak modeme veya routera hangisine yakınsam ona bağlanmak zorunda kalacak mıyım?
  • Evet. Bende benzer sistem kurulu. Salonda modem, en arkada TVli odada AP var. Tadilatta duvarlardan kablo çektirdiydim. senin tlf prizi gibi duvara girip çıkıyor yani ethernet.
    Salonda router. Arka odada Xiaomi MiWiFi Router 3 mü 3c mi ne var. çift ethernet çıkışlı olan. Bu Ethernet ( cat6-7 ) ile modeme doğrudan bağlı. Masaüstü pc.yi de miwifi ye bağladım kablo ile.
    TV bunun yayınladığı 5Ghz wifiye bağlı. 5ghz olması güzel, kapsama çok küçük ama performans kablolu gibi.
    salondan buraya gelirken wifi otomatik diğerine geçmiyor telefonda. acı çekiyor. fark ettiğimde manuel değiştiriyorum.

    Düşününce çin işkencesi gibi geliyor ama öyle değil. Video falan izleyeceğin zaman zaten sabit kalıyorsun. Bi kere değiştirir rahat edersin. Onun dışında tlf zaten çalmadıkça bakılmayan bişey. Yavaş da olsa bi bağlantısı oluyor bildirim almaya yetiyor.

    Eğer ki telefonu elime alır evde volta atarak videolar izlerim diyorsan, sanıyorum yine sıkıntı olmaz çünkü yaklaştıkça buffer yapar tekrar yaklaşana kadar sana yeter :D




  • Priz yazan oda da en üst sağ bölüme koyun hiç router falan uğraşmadan. Modem internetin en çok kullanılan bölümün ortasına konur. Salondan kim internete girecek? Hadi girdi diyelim Türk Telekomun verdiği kıytırık modem bile yeter size. 160m2 evde Türk Telekom'un verdiği modemi en çok kullanılan yerin ortasına koydum. Ama evin en ucunda bile iyi çekiyor. Ben duvarı delip hat kablosunu aldım. Nalburdan hilti ucu alın ucunu kestirin matkap vardır herhalde duvarı delersiniz öyle sizde. Evden çıkarken beyaz silikon ile doldurursunuz orayı orijinalinden farkı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotaFerrari -- 1 Temmuz 2020; 8:17:9 >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Tabii ilk önce modemi tek başına çeşitli alanlarda deneyeceğim zaten. Ondan sonra olmazsa bahsettiğimiz işlemleri yapacağım. Salonda İnternete girilecek çünkü genel olarak en çok orda vakit geçiririm. Pc'de işlerimi yaparım, tv'den 4k izlerim..
  • Cemilian C kullanıcısına yanıt
    Ben yaklaştıkça otomatik diğerine geçecek bir cihaz yok mu peki? Bir de şu ürün nasıl sizce?https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wr841n-300-mbps-n-kablosz-4-portlu-menzil-genisletici-access-point-router-p-BD190067?magaza=AnkaBilgisayar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soickan

    Ev içindeki elektrik panosunun yanında bazı evlerde 2. Pano var oralarda varsa kablo mutlaka oradada vardır
    Bu ev planına göre modemi nereye koymalıyım ?

    Bunu buldum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.