Şimdi Ara

. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 3 yıl önce ygs den çıkmak durumunda kaldım tekrar alınmayacağımı bile bile. Çok gereksiz bir kural. Bu sınav öğrencilerin hızlı okuma ve okuduğunu anlama, analitik düşünme, stres anında karar verebilme ve en önemlisi de ne kadar çalıştığını ölçmesi gerekir. Keskin nişancı sınavı değil bu 3 saat sıcağa soğuğa ve kalbi atan bir vücuda sahip olmanın getirdiği ihtiyaçlara aldırış etmeden oturduğun yerden odaklanabilesin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sicsoline

    Birincisi böyle bir kural yok. Gözetmen öğrenciyle tuvalete gitmez. Bu tür sınavlarda daha önce gözetmenlik yapmışlığım var, oradan biliyorum. Çıkan öğrenci alınmaz diye kural vardır. Öğrenci rahatsızlansa veya bayılsa bile bu böyledir ve Türkiye'de bu tür durumlar için sınavların telafisi yoktur. Nasıl ağır hasta olduğunuz için sınava giremezseniz telafisi olmuyorsa burada da aynı durum söz konusu.


    Buradan okuyabilirsin: https://www.osym.gov.tr/TR,3904/sinavda-uyulmasi-gereken-kurallar.html


    İkincisi bu sınavda her sınıfa (en az) iki gözetmen kuralı uygulanamadı. Kimse 100 lira için canını riske atmak istemediğinden gözetmen olmadı. Dolayısıyla bir sınıfa bir gözetmeni zar zor bulabildiler, hatta öğretmen veya akademisyen olmayanları gözetmen yapmak durumunda kaldılar. Bu sınıfta kaç gözetmen vardı bilmiyorum ama bir tane olduğu söyleniyor. Yani yazdığın doğru olsa bile gözetmen öğrenciyi tuvalete götüremezdi.


    Yani gözetmenin geri zekalı ve işe yaramaz olması gibi bir durum söz konusu değil. İnisiyatif almak dediğin şey de kesin kurala baş kaldırmak değildir. Gözetmen kuralı uygulamış. Ne bilsin çocuğun intihar edeceğini?


    Bu sınav niye var, bunca stresli ortamda niye sınav yapılıyor, niye böyle sınavlar için telafi sınavı koyulmuyor diye sormak varken gözetmene yüklenmek nasıl bir mantıktır anlayan beri gelsin.



    Alıntıları Göster

    sanki biz hiç sınava girmedik, gözetmen olmadık gibi yazmışsın. ben sınava girdiğim zamanlardan hatırlıyorum 2 ayrı sınavda 2 öğrenci fenalaşmıştı, gözetmenin biri diğerine hocam bir elini yüzünü yıkatıyorum deyip öğrenciyle gözetmen çıktı ve sınava geldiler. sınavda olan diğer öğrenciler olarak pek sorun etmedik sonuçta öğrencinin yanında gözetmen vardı, bazı kişiler sınav stresi, ailenin beklentisi filan derken hasta olup çıkıyorlar. belli durumlarda öğrencilere yardımcı olmak gerek. sırf sınavı iptal olmasın diye oturduğu sıranın yanına kusan öğrenciler var, o kusmuk kokusuyla sınavı zehir olan 20 öğrenci var. şimdi o çocuk gitse lavoboda kussa kime ne zararı olacak. hala küpenin kopya aracı görüldüğü ama saçı kapalı öğrencilere dokunulmadığı düzende, benim yazdığım fazla geliyor. bir başka seferde, antalya sıcağında yaz günü kışlık paltoyla gelen kız öğrenci vardı, şüpheli hareketler, kulağında kulaklık paltosunda kemara filan düzenek vardı o öğrencide. kadın polis ne paltoyu kontrol etti ne de kulağına saçına dokundu. sınav sonrası bu şüpheli kızla aynı sınıfta olan 2 kız öğrenci zorla paltoyu açtılar, telefon-batarya ve kamera düzeneği çıktı. bu kız sınav sırasında habire konuşup durmuş. gözetmenler oralı olmamış. sonucu ne oldu? hemen o kızı acele bir şekilde kaçırdılar, ne bir tutanak tutuldu ne de o kızın sınavı iptal oldu. sınavlarda sadece belli bir kesime sıkı uygulama var, diğer kesim cebinde telefon, sınav cevaplarları filan her kolaylık sağlanıyor.





  • aynı şeyler oluyor,evet hala...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu Türkçenizi düzgün kullanın artık.


    ÖSS Sınavı nedir? İntahar nedir ?

  • bcan402 kullanıcısına yanıt
    Dostum boş ,konuşmak için veya post kasmak için yorum yapma ,sonuçta telefondan yazılan şeyler aradan kaçabiliyor ,konunun içerinde yazım hatası felan yok.Sadece başlığında harf hatası var ,güzel Türkçemizi düzgün kullanırız sen canını sıkma rahat ol.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle bir gencin hayatına kıymasına gerçekten çok üzüldüm. Allah rahmet etsin. Telafisi olmayan ve geride kalanları paramparça eden bir olay bu.


    Fakat psikolojisi sağlam bir insan sırf sınava tekrar giremedi diye intihar etmez, tetikleyen ve altyapısını oluşturan başka olaylar vardır muhtemelen.


    Evet sınav sistemi saçma ve ihtiyaç molası verilebilse iyi olur; fakat şu anda sistem böyle ve biz de uymak zorundayız. Bu gencin suçunu sınava yüklemek işin kolayına kaçmak demektir.


    Başka biri çıkıp adsl hızı yavaşladığı için intihar etse suçlu internet sağlayıcı mı olacak?

  • Seneye bir daha girerdi yahu.
    Ben de 2 kere girdim. 1 yıl kaybetmek sorun değil ki.

    Hatta bitirdiğim dalda iş bulamayıp farklı sektörlere yönelince komple üniversite hayatım boşa gitti. Napayım öleyim mi şimdi?

    Çocuğa ya baskı yaptılar, ya da iyi teselli edemediler. Çocuk da biraz bunalım bi kişiyse al işte gitti yok yere.
    Ben kabahati ailede buluyorum.

    Bir de evde ateşli silahın işi ne, o da ayrı mesele.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem fln evet ama suc asil ailede bence. Oyle pis baski yapan onun bunun akrabanin komsunun cocuguyla karsilastiran aileler var. Benim kuzen zamaninda askeri liseyi kazanamadi diye babasi defol git lan yanimda durma diyordu evin icinde tv izlerken fln.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-126D2940A

    Dostum boş ,konuşmak için veya post kasmak için yorum yapma ,sonuçta telefondan yazılan şeyler aradan kaçabiliyor ,konunun içerinde yazım hatası felan yok.Sadece başlığında harf hatası var ,güzel Türkçemizi düzgün kullanırız sen canını sıkma rahat ol.

    ee kullan o zaman birader, mevzu harf hatası veya anlatım bozukluğu yapman değil. mevzu sisteme kızıp kendinizi mükemmel görmeniz.


    bir şeyleri değiştirmek istiyorsan buna kendinle başlayacaksın.


    "Öss'ye alınmayan genç intihar etti"


    düzenleme diye bir şey var seçeneklerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 2 Temmuz 2020; 14:0:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    sınavdan herhangi bir sebeple ya da sağlık sorunu sebebi ile çıkan alınacak diye bir kural var mıydı yönetmelikte?


    yani vardı da gözetmen insiyatif falan mı kullanmış?



    benim bildiğim sınavdan çıkan geri alınmıyor sınava yani durum normal ama gencin yaptığı yanlış

    Bu her zaman böyleydi. Sorumluluğunu bilmesi gerekn öğrencidir.


    Bakın ben 13 yaşında SBS'ye girerken 39 derece ateşle şeker tavan yapmış şekilde yapabildiğimi yaptım.

    Hatırlarım asalak bir gözetmen bayan vardı topuklu ayakkabısıyla tak tak gezerdi sınavda. Bana gelip "kötüysen dışarı çıkarayım seni" demişti.

    "Çıkarsam geri almazlar" demiştim de şaşırmıştı niye ya?? diye bakmıştı.

    Daha hocalar okumuyor sınav yönetmeliğini ve kurallarını, bırak öğrencileri...





  • Sınava gireceğim yılda saçım biraz uzundu ama toka takacak kadar değildi bu yüzden buff, bandana takıyordum ona alışmıştım. Girişte görevli onu almadı tartışma çıktı. Zaten bu sınava hazırlık süresince barut fıçısı gibi olmuşuz artık en ufak çelmeye tahammülümüz kalmamış. Diyorum ki bi bez parçasının içine ne saklamış olabilirim al bak dedektörü tut napıyorsan yap bu benim ihtiyacım tişört gibi bişey benim için takmam lazım dedim yok alamam diyor. Adam göz göre göre benim kurallara aykırı olmayan bi ihtiyacımı kendi kafasına göre geri çevirip bir gencin hayatıyla oynadı. Az daha ağız burun giricektim de babamın gözünün önünde geleceğimi mahvetmek istemedim verdim bandanayı babama girdim içeri. Bu yüzden tüm sınav bir elim saçımda, dökülen saçlarımı kağıttan toplayarak ve bu olayın stresini yaşayarak geçti..

    İnsanın hayatını bir sınava dayandırıp gençleri o kadar sıkboğaz ediyorlar ki nice gençlerin hayatı bu durumun yol açtığı stresi kaldıramayarak yitip gidiyor veya ömür boyu bunun azabını çekiyor. Ömer için çok üzüldüm. Benim de kardeşimin adı Ömer ve o da bu yıl sınava girdi. Allah tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkes en ufak bir sorun da intihar ederse epey kötüye gidiyor ülke.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.