Şimdi Ara

Kuzey Avrupa’da tespit edilen yüksek radyasyon, Rusya’yı işaret ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Aralarında Finlandiya, Norveç ve İsveç merkezli kurumların bulunduğu bir grup, İskandinavya ile Arktik bölgelerde artan miktarda radyoaktif izotop tespit edildiğini duyurdu.



    İçinde bulunduğumuz hafta içinde ortaya çıkan durumun, hangisi olduğu henüz bilinmeyen ancak Rusya merkezli bir nükleer enerji santralindeki arıza nedeniyle gerçekleşmiş olma ihtimali bulunuyor. İsveç Radyasyon Güvenlik Kurumu’nun yapmış olduğu açıklamaya göre artışın kaynağını teyit etmek şu an için mümkün değil, ancak Hollandalı yetkililer İsveçli meslektaşlarıyla benzer görüşleri paylaşmıyor.



    Ayrıca Bkz.Boeing 737 MAX’ı yeniden gökyüzüne çıkaracak sertifikasyon uçuşu, yakında gerçekleştirilebilir



    “Tespit edilen radyonüklitler yapay yani insan yapımı” şeklinde bir açıklama yapan Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Kurumu’na göre radyasyon seviyelerindeki artışın kaynağı Rusya’nın batı bölgeleri. Kurum, açıklamasının devamında “nüklitlerin muhteviyatı, nükleer santrallerin birindeki yakıt unsurun zarar görmüş olmasına işaret ediyor olabilir. Ancak eldeki verilerle kesin şu santralde olmuş demek için henüz erken.” ifadeleri kullandı.





    Rusya kanadı ise açıklamaların merkezinde olan bölgede faaliyet gösteren iki santral bulunduğunu ve bunlarda herhangi bir sorun yaşanmadığına dikkat çekti. Ortaya atılan iddialarla ilgili konuşan bir Rus yetkili “Bölgede bulunan iki santralde her şey normal görünüyor. Santral ekipmanı ile ilgili bir şikâyet almadık. Muhafaza yapılarından dışarı radyonüklit sızdığı konusunda da rapor edilmiş bir olay yok.” dedi.



    İki tarafın da yapmış olduğu açıklamaların devamında, İskandinavya üzerinde tespit edilen izotopların insan ve çevre sağlığı üzerinde zararlı etkileri olmadığı belirtilmiş.



    Kaynak:https://www.independent.co.uk/news/world/europe/radiation-scandinavia-nuclear-power-plant-russia-a9589301.html



  • rusyaninda yalanda hic ayari yok. birden fazla ulke senin topragindan gelen radyoaltif izotoplari tespit edecek, sen bir sey gorup bir sey olcemiyeceksin. mumkun mu? pekala nerden kaynaklandigini biliyordur, eger soylemiyorsa bir sikinti var demekttik. chernobildede once kuzey ulkeleri tespit etmis, ilk anda rusya durumu red etmisti.
    Diziyi izlemişsiniz konu hakkında epey bilgi sahibi olmuşsunuz.

    Kesinlikle nükleer enerji hakkında ülkedeki idareci ,bürokrat ve akademi insanlarından daha çok bilgi sahibisinizdir. ATEK'in başına sizi geçirelim; dizi izlediniz ya oradaki onlarca akademi insanından bu konu hakkında daha doğru öngörülere sahipsinizdir.

    Onlar nükleer enerjiye ihtiyacımız olduğu konusundaki öngörülerinde kesin yanılıyorlardır çünkü sizin gibi dizi izlememişlerdir.
  • Oh sh*t here we go again..

  • Neyseki İskadinav ülkelerinde yaşamıyoruz.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    ya, neyse ki

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Bir kirleticinin atmosfer hareketleri ile tüm dünyayı dolaşması yaklaşık 1 hafta sürüyor.

  • Çernobil olayı da yine İsveçliler farkettiği için açığa çıkmıştı yanlış bilmiyorsam.

  • Rusya bi dur Allahını seversen zaten ortalık karışık.Herifler radyasyon yaymadan duramıyor.Alışkanlık yaptı herhal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 29 Haziran 2020; 3:16:50 >
  • Neyse 3 kafalı çocuklar doğmaya başlayınca herhalde radyasyon sızıntısı var açıklaması gelir. Hayır bu gizleme fantezisi ne sanki çıkmıyor ortaya hemde ortaya çıkınca öyle böyle prestij kaybetmiyorsun. Bu açıkça ihanet makama karşı ülke menfaatinin takası bu çok çirkin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lan bu Ruslar bize eğitim veriyordu. Daha kendileri kontrol edemiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2020 nolur bi sttrol artık gına geldi yeminle.

  • Yaşayanlar düşünsün.. Benim gibi  ama gerçekten bir problem varsa kısa sürede tüm dünyayı etkiler.. umarım yoktur bir durum..

  • rusyaninda yalanda hic ayari yok. birden fazla ulke senin topragindan gelen radyoaltif izotoplari tespit edecek, sen bir sey gorup bir sey olcemiyeceksin. mumkun mu? pekala nerden kaynaklandigini biliyordur, eger soylemiyorsa bir sikinti var demekttik. chernobildede once kuzey ulkeleri tespit etmis, ilk anda rusya durumu red etmisti.

  • Çernobil kazası olduğunda Rusya diye bir devlet yoktu. SSCB vardı, onlar da her şeyi inkar ediyordu zaten, rutin olarak. Kazanın olduğu bölge şu an Ukrayna topraklarında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Haziran 2020; 9:26:18 >
  • Komunist kafadan ne beklersin ki!

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    sscb dönemin de özel şirketler var mıydı ki?

  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt

    Bir araştır Akkuyu yüzde yapan şirketin geçmişini tarihini ve kullandığı kullanmadığı nükleer santral teknolojileri hakkında.


    Raporunu bekliyorum.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.