Şimdi Ara

AMERİKALI 28.000'E SEN 800.000-1.000.000'A ALIYORSUN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AMERİKALI 28.000'E SEN 800.000-1.000.000'A ALIYORSUN


    Kardeşim sende mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 1 Temmuz 2020; 21:55:12 >
  • Rahat_lnsan R kullanıcısına yanıt
    Ben sesi için atmıştım o videoyu, özellikle sonda virajda yanlarkenki sesi müthiş.
  • Abd ile kıyas hatalı. Adam dünya devi. Biz tırnağı değiliz. Şöyle açıklayım. Dünya ekonomisinin yüzde 20si abd. Yüzde 0.79'u tr


    Çin yüzde 5.5

    Hadi ağlayın şimdi

    Peki neye bakalım
    2013 e bakın.

    2013de dolar 2yi geçti buna rağmen sıfır wv polo 30bin tl idi.

    Türkiye kendine göre 5 kat değer kaybetti, alım gücü yıkıldı, orta kesim bitti

    Çalışan vergisi (gelir vergisi, maaştan düşen) 2019 da toplam olarak kurumlar vergisini geçmiş...

    Yani şirketlerin kazandığı gelirden çok fazlasını halk kazandı veya şirketler bi şeyler yapıyor.

    Ayrıca 2019 2018 vs korono öncesi seneler toplam verginin yüzde 10u tütün alkoldendi. Şuan alkol tüketimi gerçekten durdu. Özellikle yazın turizm etkisi ile yapılan alkol satışı da bitti. Mekanlar kapalı..

    Gg..

    Ya imf ya sadat hahahha ama seçim yok. Son seçimi yaptık işte daha ne seçimi istionuzzz


    Hahahahaha

    Kasım gibi bonfile ete haber yasağı gelir. 250tl olsun bi kilosu görün ehonomo coh eyı yi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2. El fiyatlarının sebebi net sarı sitedir ilan vermek ücretsiz olduğu için keyfi ilan verenler yüzünden bu piyasa oysaki Japonya gibi bir dünya devinde bile 100 dolar ilan vermek ve sen kaldırana kadar durmuyor burdaki gibi, belli bir süresi var. Bu sebeple ciddi satıcılar ilan veriyor sadece . Burada ise satılırsa satılır satilmazsa binerim mantığıyla adam 1 liralık mali 3 lira yazıyor . He alanda var çünkü alan ertesi gün 5 yaziyor fiyata yani serbest piyasa aşırı serbest

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Çok biliyormuş gibi ekonomi uzmanı kesilmişsin, adama hesap kitap öğretmeye çalışmışsın, bilen bir kişi geldiğinde de tamam o zaman bana böyle anlatsaydın hehehe diyorsun. Çok güldüm reyiz kusura bakma
  • Bunların hepsi Amerikan oyunu. Türkiye'yi kıskanıyorlar.. Yerli helikopter, uçak, gemi, otomobil ürettik.. Tüm değerli madenleri yabancıların elinden aldık. Tüm üretimleri yerli yaptık. Toyota bile yerli üretim oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pweck5

    Çok biliyormuş gibi ekonomi uzmanı kesilmişsin, adama hesap kitap öğretmeye çalışmışsın, bilen bir kişi geldiğinde de tamam o zaman bana böyle anlatsaydın hehehe diyorsun. Çok güldüm reyiz kusura bakma

    Alıntıları Göster
    Eee hiçbir şey birim hesabı yapmanın saçmalığının önüne geçmiyor ki ? birim hesabı yapmak yine saçma yine saçma. adam bana diyor ki abd'de araba 30bin dolar. burada 900bin. biz abd'den 30 kat daha fakiriz ? bu hesap mı şimdi ? ki benim yağtığım big mac indeksi de hatalı değil. sen bana o adam bu kadar çalışma ile alıyor desen eyvallah. o da yok. çok biliyormuş gibi de konuşmadım. benim saçmalığım 0 noktasında ise birim hesabının saçmalığı -100'ler de. bilen kişi anlatıca tabii bir şey demem. burada birim mastürbasyonu yapan ergenlerden çok bildiğim kesin ama. sanki ben ekonomi iyi diyorum sanki ben aptal hesaplama yapıyorum. ben adama doğrusunu öğretmeye çalışıyorum. benim doğrusunu öğretmeye çalıştığım adama anlatacağına bana anlatıyor. benim anlattığım gayet bilinen bir şey arkadaş detayına girmiş şov yapıyor ego tatmini yapıyor.


    bilmemek değil öğrenmemek ayıp. benim yaptığım hesaplama da hata yok tabii kesin sonuç vermez ama burada birim hesabından on bin kat daha iyi. ben adama indeks diyorum adam bana ben hamburgeri evde yaparım diyor. et alabiliyor da sanki evde hamburger yapacakmış.

    birim paraya bakarsak japonya, iskandinavlar açlıktan kırılıyor o zaman. birim de birim. bulmuşlar bir şey. ee abi ekonomi uzmanları boşa çalışıyor o zaman. yapsınlar her şeyi birim ile. şu dediklerimden ekonominin iyi olduğunu savunmak da aşırı saçma. açın halinize gülün bana değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 1 Temmuz 2020; 23:30:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Bu ulke gelir olarak iyi mi? Degil.

    Ancak Akp olmasa da ne Almanya ile ne Amerika ile yarisabilecek seviyede olurduk. 1938 sonrasi kaybettik biz o sansi bosverin.
    Aynen öyle. Atatürk'ün ölümünden sonra bu ülkenin başı fakirlikten kurtulmadı. 2002 den 2014 yılına kadar bir rahatlama oldu ama onun sebepleri ve şartları belli... Kısaca ekonomik olarak 1970 lere geri döndük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya tekrar girince adam bakkal hesabı gibi birim hesabı yapan adama laf etmiyorlar da benim yaptığım hesaplamalara laga luga yapıyorlar. kimlere laf anlatıyoruz vah vah
  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    çünkü onlarla benzer seviyedeyiz.Yok amaç gerçekçilik değil polyannacılık,hayaller alemiyse ABD ile Japonya ile kıyaslayabilirsiniz tabi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    öncelikle Abd-almanya-fransa vs bunlar gelişmişliğini 50 yıl önce tamamlamış ülkeler.Biz ise hala gelişmekte olan ülkeler sınıfında yer alıyoruz..

    Bundan 30 yıl öncede bu ülke Ferrari veya orta sınıf lüx bir araba almakta zorlanıyordu şartlar çok zordu alabilmek için..

    Şimdi sen bu ülkelerle eşit veya benzer seviyede mal alabilmeyi nasıl düşünüyorsun ki ? Ha devlet diyelim ki ötv yi komple kaldırdı bu lüx araçlara erişim cok daha kolaylaştı satışlar patladı diyelim cari açığını neyle kapatacaksın ? İhracat kapasitemiz ortada 200 milyar doları geçemiyoruz kur 7 lira olsa da..


    Bizim vatandaşın G.afrika-brezilya-meksika gibi ülkelerle kendini kıyaslaması gerekirken almanya-abd vs ile nasıl hayal edip kıyaslıyorlar şaşıyorum doğrusu...

    Alıntıları Göster
    18 yılda g20' den düşecek duruma geldik, gelişen ülke statüsünden bile çıkarmayı düşünüyorlar artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 8 Temmuz 2020; 22:4:40 >




  • bianconera kullanıcısına yanıt
    18 sene önce üstünde olarak kıyasladığımız bulgaristan'da bizi geçti gitti. Yakında kıyaslayacak ülke bulamayacağız bu gidişle :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.