Şimdi Ara

Rocket Lake işlemcisi Geekbench’te ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Intel’in Rocket Lake işlemcileri güncel PCIe standartı ve mimarisi itibariyle donanımseverler tarafından merakla beklenmeye devam ediyor.



     



    Mavi ekibin 11. nesil işlemcileri mevcut 400 serisi anakartlar üzerinde PCIe 4.0 hızını sunacak. Bundan da önemlisi Willow Cove çekirdeklerinin geriye aktarılması sayesinde mevcut yongalara kıyasla hacimli performans artışı getirmesi beklenen yeni işlemciler bu açıdan önemli.





    8/16 Rocket Lake işlemcisi



    Son test sonucundaki 6/12 işlemcinin aksine bu seferki çözüm 8/16 konfigürasyonunda. 3.2 GHz’lik taban frekansıyla önceki yongadan düşük değerde çalışan yonga 4.3 GHz’lik tepe frekansıyla daha yüksek frekansa ulaşıyor. Rocket Lake’in beraberinde getireceği Gen12 mimarili iGPU’nun ise 1.15 GHz’de çalıştığı rapor edilmiş.



     





    Ayrıca Bkz.AMD 2014’te koyduğu hedefi aştı: 25 katın üzerinde verimlilik artışı yakaladı



    OpenCL testinde Xe mimarili entegre grafik birimi 6266 puan elde etmiş. Bu değer UHD 630 barındıran yine 8/16 Core i7-10700K’nın 6360 puanlık skorundan geride. Sürücü kaynaklı uyumsuzlukların düşük puanın sebebi olabileceği düşünülüyor.



    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-rocket-lake-s-with-8-cores-and-16-threads-spotted-on-geekbench







  • Bu Sunny ler Rocket ler Willow lar Lake ler iyi kotu bilmem de simdi bu Z490 da calısacak son islemci oluyor ve 10nm geliyor degil mi?

    Ayrıca ne kadar hızlı yavas da olsa 8 cekirdek bana az geldi acıkcası halihazırda 12-16 cekirdekli Ryzen lar varken ve muhtemelen bunların hızı da 4000 serisinde artacakken 8 cekirdek maksimum bilemiyorum bence dusuk....

  • Beyler ben intel mimarilerine bir türlü akıl sır erdiremedim. Geçenlerde roadmape bakayım dedim orası da çorba olmuş vaziyette. Güncel bilgiye denk gelemedim. Gördüğüm adamakıllı yayınlanan roadmapler birkaç sene önceden kalmış. Intel malum sürekli erteleme gecikme iptalle çalkalanıyor.



    Bana;

    - Intelin 2017de sıfırdan geliştirmeye başladığı yepyeni mimarisinin hangi isimle çıkacağını

    - Rocket lake ve willow cove'un yine bir ara iyileştirme mi yoksa az önce bahsettiğim gibi sıfırdan geliştirilmiş bir mimari mi olduğunu

    Söyleyen ve

    - Ufukta görünen tüm çekirdekleri/mimarileri planlanan yıllarıyla ve üretim geometrileriyle birlikte düzenli şekilde yazabilecek cengaver lazım. Ancak bu kafa karışıklığını ilgili bir arkadaş giderebilir.



    Bir ara yeni inteller ilgimi çekmedi çok üstünde durmadım hep aynı şeyler diye ama sonuçta eninde sonunda yeni mimari gelecek. Intelden yeni mimariye kadar hiçbir beklentim yok. İş yeni mimari olunca intel de AMD de sabıkalı çok fena şeyler olabilir haliyle heyecanlandırıyor.



    Umarım beklediğim gibi çok doyurucu bir yanıt alıp rahatlayabilirim, şimdiden elinize sağlık iyi forumlar.





  • CVenturas kullanıcısına yanıt

    willow cove sunny cove yani skylake'nin elden geçmişi mimari yine core sıfırdan değil.core'yi çöpe atıp sıfırdan mimari yapacaklarını sanmam şu dönemde.Jim Keller de ayrıldı kiminle sıfırdan mimari yapacaklar artı sıfırdan mimari yaparlarsa şu an core mimarisine amd'den patentli 64bit'i tekrar almaları gerekecek dur bakalım amd verecek mi?geçtim sıfırdan mimariyi adamlar işlemcinin komut set pakedini bozup içine 9kb hata polisi ekleyemediler de 10. nesile donanımsal hata kontrol çipi koydular sen neden bahsediyorsun? 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.