Şimdi Ara

Zibidi Aganız Keyif Yapiyor[SS] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osiris34

    Akşama helvasını yer miyiz arkadaşın

    Etil alkol zaten içilen alkoldür. Rakıdaki alkol, vodkadaki alkol. İçtiğimiz alkol etil alkoldür yani.


    Metil alkol öldürür. Bandrollü üretici hata ile metil alkol ihtiva eden içki üretemez. Çünkü metil alkolden kurtulmak ve içkinin içine girmemesini sağlamak çok çok kolaydır. Belli bir tonajda üretim yapan tesisler için bu iş çocuk oyuncağıdır. Merdivenaltı imalatta gözden kaçabilir. Evinde üreten insanlar için bile, metil alkolden kurtulmanın garantici ve kolay yolları vardır. Ancak bu yollara uyulmaz ise, içkine ufak ufak metil karışabilir.


    ---------------------


    Özetle etil alkol eklenmesinin sağlık açısından bir önemi yoktur. ANCAK:


    Şarap bazlı (yani fermantesyondan sonra distile edilmemiş alkol) bir içecek ürettiğini söylüyorsun, üzerine bir de etil alkol eklediğini söylemiyorsun. Yanlış bilgilendirme, eksik bilgilendirme yapıyorsun. Firmanın yaptığı budur. Ayıptır özetle. Düzenlemeyi bilmiyorum ama, mantıken "etil alkol ilaveli, şarap bazlı alkollü içecek" desem ve yüzde kaç etil alkol ilavesi yaptığımı falan da arkada açık açık yazsam bence bir sorun olmaması lazım.


    ---------------------


    Bu işlerde çok üçkağıt var. Yeni Rakı mesela. Yeni Rakı'nın içki kalitesi zamanla arttı mesela. Özellikle rekabet artınca. Niye? Bas şekeri, üret alkolü modunda idi üretim. Az üzüm, çok şeker... Hala daha bol şeker var işin içinde de, azalttılar. Alkolün kalitesi arttı.  Böyle olaylar da var yani...


    Efes de kullanırdı bol şeker. Tuborg Efes fabrikalarına fotoğrafçı gönderip giren şeker kamyonlarını çektirir, basına sızdırtırdı  (Şehir efsanesidir, ama akla çok yatkın). Hala Efes bol şekerli. "Bomonti Filtresiz" niye var? "Daha kaliteli bira da üretiyoruz şampiyon, sakin" demek için var.


    Özetle bu alkol üretimi konusunda "şarap bazlıya etil eklemiş ama söylememiş" gibi konuların bir alt meselesi olan konular da var. Memlekette şimdi şeker de hızla pahalanacak. Bu herifçioğulları ne yapacak merak ediyorum. Gerçi bana farkmaz, ben hep litresi 5 Euro'luk içiyorum, gümrükten aldıklarım yetmezse de oturur evde üretirim. Kendim ürettim mi şekere gerek yok zaten.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 30 Haziran 2020; 23:8:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

    evet,şarap aromalı



    Alıntıları Göster

    Markası ne reis? Kaç tl? Tadı nasıl?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osiris34

    Akşama helvasını yer miyiz arkadaşın

    yaşıyom,içmeye devam

  • ordaki gök taşımı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.